miloradstojanovic
Član
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Poz kolege malinari dugo vas citam i vidim da ima dosta iskusni proizvodjaca . Danas i ja isao obilaziti malinu da vidim kako je podnjela ovu zimu . Sto se tice izmrzavanje ne bi rekao da je izmrzla al sto me brine jeste da sam primjetio na nekim izdancima da se ljusti korica to jest ispucala i na nekim malinama imaju neke rupice na povrsini . Pa me zanima sta moze biti .
Strucni saradnik Jelena Prokic bila u Priboj uz asistenciju apoteke Fitpmedika u Novom Gradu 10.02.2017 i mogu reci da je Sve bilo na visokom nivou.Malopre sam dobio poruku od stručnog saradnika izvesne Jelene Prokić, koju ovim putem pozdravljam, pa evo i sa članovima foruma da podelim plan zaštite maline.
Kada malina izlista rodna grančica 10-15cm slobodno uradite jos jedan tretman bakrom i insekticidom. Znači dva tretmana preparatima na bazi bakra. Ostali deo preporuke oko zaštite maline sam ubacio u temu " peskanje maline "
Zasto je pupoljak ovde narandzaste boje,na preseku,donja zona pupoljka,jel bi trebao da bude zelen ili je ovako normalno....[/url]
Uplouduj sliku na neki host, iskopiraj link i pastuj u post
Uplouduj sliku na neki host, iskopiraj link i pastuj u post
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
Ako zelena masa pupuljka kad ga rascepis po duzini, ima vezu sa zelenom osnovom stabla pupoljak je zdrav.Molim iskusnije da odgovore,naime imam isti problem kao tandir,takodje miker u pitanju,imam dosta pupoljaka kad ih zalomim okolo je zeleno a u sredini braonkasto,da li su takvi pupoljci zavrsili svoje?Na skoro svakom stablu je ispucala kora,a ima lastara gde ga zagrebem na primer jedan deo se zaleni dok je ostatak braon,a ima i lastara gde je celo stablo braon,a kad zalomim pupoljak on se zeleni,pa ako moze neko ko je imao iskustva sa ovim da pojasni.