Radovi u malinjaku

Ja sam pre par dana bacio YARA MILA 7 12 25. To mi covek preporucio, a ja sad vidim da ga ne preporucujete za maline. Kako ce to da se odrazi na njih i jel moze nesto sad da se ucini da se to koliko toliko ispravi?
Ne beri brigu, dobro je to djubrivo i nista joj nece biti, moze samo da joj godi. Bitno je raditi analizu zemljista da vidis sa cim raspolazes i da znas koje djubrivo da koristis

Sent from my C6603 using Tapatalk

Jedina mana mu je sto je kao hlor delimicno odsutan, a kod cropcare ga nema.

Послато са CUBOT_NOTE_S уз помоћ Тапатока

E tu je glavni problem!!! Šta uraditi, i gde, da bi dobili pravo stanje elemenata u zemlji. Pitao sam pre par postova za pepeo, nisam nigde naišao na iskustva. I sam znam teorijski. Opet, šta ako je analiza pogrešna!!! Kako đubriti, ako nismo sigurni u analize. Postaviću slike analiza od februara 2016 (kada sam platio) i avgusta 2016 (besplatno).

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

a04zk.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

n2l4cg.jpg
[/IMG]

Velika odstupanja ako se radi o istoj parceli i na isti način uzetom uzorku.
Na analizi ne treba štedeti, plati ovima u Novom sadu da ti urade ako nisi siguran. "Laboratorija za analizu zemljišta i agroekologiju", pošalji im uzorak, oko 2500 din je, to je mnogo jeftinije nego raditi napamet a još skuplje je raditi pogrešno.
Preporuke možda i nisu loše ovde, na tvojim analizama, jedino što je po tebi upitno jeste analiza. Tako da...

Druga stvar ako ti kaže da treba kreč, onda stavi kreč i ne igraj se sa pepelima i ostalim, ako hoćeš ozbiljno da radiš. Ako hoćeš da se igraš, onda ti ni ne treba analiza.

Pogledaj temu djubrenje u malinjaku tamo sam malo pisao o tome.

Pa ako si bacio MAP i stajnjak po gornjoj preporuci ove analize imaju smisla. Ti radio u avgustu za dz ja u novembru platio,firma ista...naknadno videh da se humus ne slaze. Da li si na isti nacin uzeo uzorke?

Šest godina već radim malinu. Voleo bih da negde uradim analizu preko lista, ali ne znam ko to radi.

Pozdrav ljudi. Da vas pozdravim sve i da se upisem u ovoj godini :)
Juce me zove drugar,cistio kaveze sa golubovima i nakupilo se dosta golubljeg djubreta,jutros odem u malinjak,razbacam to djubre i iskoristim ovako lep dan da povadim neke sadnice i popunim u redovima gde se moze prici.
Inace ja vezem tek kada pocne malina da pupi,tada bacam i vestacko djubrivo i vrsim prvo prskanje.

juce sam obilazio moj mali malinjak od 10 ari,stubove sam malo ispravio ,pricvrstio i sklonio jos neke stvari,ali me sad interesuje kako da znam da je malina izmrzla(smrzla)tj,kod mene je zeleno kada je sastruzem nozem koricu,i kako izgledaju izmrzli pupoljci jer ja sam moje gledao,ali ne znam kako da ocenim da je izmrzlo.?cini mi se da su pupoljci unutra zeleni,jer jedan komsija kaz za vinovu lozu,da kad je izmrzla lomi se stablo,tj.suvo je,ali on za malinu ne zna kako treba da izgleda.
i zato moje pitanje<
da li moze neko da postavi slike izmrzlih pupoljaka i maline?
kod mene nije malinarski kraj pa zato ova molba.

Sa sajta Grada Užica.
Град Ужице и Стална радна група за регионални рурални развој у Југоисточној Европи организују обуку под називом “Малина може више“.

Обука ће бити реализована од 24-26. фебруара у Великој сали Градске куће и састоји се из обуке за почетнике и обуке за пољопривредне произвођаче који већ имају подигнуте засаде.

Обука за почетнике, односно пољопривреднике који планирају у будућности да се баве узгојем малина је 24. и 25. фебруара, док је обука за пољопривредне произвођаче који већ имају подигнуте засаде, а желели би да унапреде производњу, 25. и 26. фебруара.

Обе обуке подразумевају теоретски део и део обуке на терену.

Сви заинтересовани треба да се пријаве на телефон 031/592-417 или 064/806-26-68

Juce opet pao sneg. Jugov,tezak,ali tolo je i danas se vec topi.
Nadam se da je ovo poslednji sneg ove zime. I da ce za koji dan moci da se udje u malinjak da se nesto radi.

Nazad
Vrh