Radovi u malinjaku

Zna li neko sta je uzrok tog drugog roda, posto meni skoro 80% novih izdanaka prorodilo sada?[/QUOTE]

mnogo si rano ostavio izdanke te su stasasli i sad daju rod u grozdu na vrhu izdanka , nista strasno samo taj vrh ( 30 cm) ce da se sasusi

Kad moze da se krene sa bakarnim preparatom, vilamet je u pitanju.
prvi put sa 30% opalog lista , drugi put sa 70 % opalog lista

Ja sam dobio preporuku od zastitara iz Agromarketa da bakar odradim u drugoj polovini oktobra preparatom Cuprablau-Z, na moje pitanje samo to, odgovorio je, da, samo to

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Pozdrav svim malinarim. Ja sam Stefan iz okoline Velike Plane i imam jednogodisnje zasad maline miker na povrsini od 20 ari. Pojavila mi se neka bolest za koju ja ne znam tacno koja je, sumnjam da je didimela. Na slikama mozete videti sta se desava. Ja konkretno ne znam koja je bolest upitanju. Ako neko zna sta se desava ovde mogao bi da mi pojasni malo.

71srr9.jpg

264ma69.jpg

vnjqkn.jpg

Zdravo svima.Imam pripremljen zgorijeli govedi stanjak,mislio sam sa njim na jesen podjubriti malinjak.Medjutim nerazmisljajuci,pustio sam ovog ljeta da na hrpi stajnjaka raste tikva (bundeva).Sada se pitam da li sam pogresio.Znam da krompir,paprika i jos neka povrca nisu dobar predusev za malinu ali za tikvu ne znam.Pitam se da li tikva moze biti prenosioc fitafore kao recimo krompir.

Zdravo svima.Imam pripremljen zgorijeli govedi stanjak,mislio sam sa njim na jesen podjubriti malinjak.Medjutim nerazmisljajuci,pustio sam ovog ljeta da na hrpi stajnjaka raste tikva (bundeva).Sada se pitam da li sam pogresio.Znam da krompir,paprika i jos neka povrca nisu dobar predusev za malinu ali za tikvu ne znam.Pitam se da li tikva moze biti prenosioc fitafore kao recimo krompir.
primenjuj slobodno

Imao bih pitanje u vezi zatravljivanja medjurednog prostora, sta biste preporucili kao najbolje resenje, koju mesavinu trava izabrati?

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Ja sam pustio prirodu da sama radi, redovno kosio i uklanjao vece korove cupanjem, mozes uzeti seme bele deteline ako zelis da zatravis.

Pozdrav kolege, Hocu da sirim malinu, i htio bih da sadim sortu Glen Moy, ako ima neko slike kako izgleda plod znacilo bi mi puno. Kod nas u Podgoricu najvaznija je krupnoca, a ne mogu na internetu da nadjem kako izgleda Glen Moy. Unaprijed zahvalan.

Nazad
Vrh