Ovako bese pre dva dana, stari izdanci izgurali i do 3m
Posto mi je ovo prva godina nisam zabadao kolje s toga i nisam mogao da ih podignem tj. vezem, pa sam odlucio da mi je mozda bolje da ih samo podignem sa zemlje i prebacim jedne preko drugih, da se u medjuredni prostor moze uci i pokresati trava, danas izgleda ovako
Letorasta ima u prilicnom broju i jos uvek izbijaju, pitam se do kada?
Imam nekoliko mesta u redovima gde mi se nisu neke primile, pa planiram na jesen da podsadim. Postoji li neki sistem vadjenja sadnica ili se to radi cupanjem?
Ne znam kako bih iskopavao sadnice kada su prilicno zgusnute, svaki savet dobro dosao.
Oduzi mi se post pa se izvinjavam, jos nesto, da li je normalno da sada ima ovoliko zelenih plodova, nije na celoj parceli ali ima po negde
Takodje ima dosta bocnog grananja, sta raditi sa njima, mada je to uglavnom na granama koje su izbile iz same sadnice-grancice, nema ih na lastarima
Jedan clan me je pitao zasto se na nekima vidi da je stablo crvenkaste boje a i listovi su malo uvijeni ka unutra, malo sam citao i naidjoh na podatak da se to moze desiti usled povecanog azota, te i da je karakteristicno da budu prilicno dugacki. Sve te simptome imam, pa sam mozda preterao sa kanom iako samo ga bacio samo u dva navrata i to po 5 kg.
Hvala na citanju i izvinjavam se jos jednom na poduzem postu i eventualnim slovnim greskama.
Sent from my GT-I9305 using Tapatalk