Budjav lebaC
Član
Kolega Ibrikic ti je lepo odgovorio,zasto ponavljas pitanje?Fusilade ja koristim i totalno je bezopasan po maline.
Znaci,mogu slobodno da prskam i po zapercima,nece se osusiti? Cisto da budem siguran.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega Ibrikic ti je lepo odgovorio,zasto ponavljas pitanje?Fusilade ja koristim i totalno je bezopasan po maline.
Znaci,mogu slobodno da prskam i po zapercima,nece se osusiti? Cisto da budem siguran.
Godinama sam prskao Gramoxone,pa kada ga nestalo,nastavio Agramom.Ove godine sam koristio Diqwa top. Nikada mi se nijedan struk nije osusio. Samo paziti da ne zanese na zeleni deo struka,tj list.Koji to herbicid može da radi u malini a da je uništi? Plus ovaj je translokacioni, što znači ako ga malina usvoji ode i koren a ne samo list.
Ja bi sa oprezom radio da dogodine ne bi imao samo travu u malini... Malina je osetljiva i herbicid koji je ne bi oštetio a da unistava travu, to bi bila revolucija u proizvodnji.
Ahah svaka cast nasmejah se do suza ....Nema sta SAMO JAKO!Beli samo jako.
Mene ubi trava plevljena nikad dosta ali opet kako prija travi tako i malinama,primilo mi se 99% malina a lastara zasad ima oko 50 do 60% od zasadjenih sadnica nadam se da nije lose ,takodje nadam se i u narednom periodu da ih bude jos.
Pozdrav kolege, moze li neki savet oko prskanja, planirao sam sutra prskanje signum, decis, slavol, al sam u dilemi dal da ubacim i nesto protiv plamenjace, mozda ridomil??
Pitanje za majstore. 5 sati nakon polivanja pala je kiša. Šta radite u tom slučaju?? Polivate ponovo ili je biljka za 5 sati pokupila šta je mogla da pokupi??
Pozdrav
Sulfamo se izuzetno sporo otapa pa je preporuka koristiti ga u prvom prolećnom bacanju zajedno sa osnovnim djubrenjem i obavezno zafrezirati. On se u jednom navratu baca i obezbedjuje Azot za celu sezonu. Preporučujem ga.
Pred samu berbu večita dilema Swich ili Signum. Koristio sam i jedan i drugi preparat više godina. Prošle godine pred berbu Signum ali tako što sam ujedno natopio preparatom i mlade lastare koji su tad bili oko 15-20cm. Komšija pored mene išao sa Swichom. Meni u berbi lastari zdravi i bez tamnih pega po stablu a kod komšije skroz suprotno. Njemu je ove godine malina dosta obolela od didimele i malinjak dosta loše izgleda. Ostala prskanja smo maltene išli slično. Da napomenem da su nam redovi jedan do drugog. Po ovome zaključujem da je Signum odličan lek protiv didimele. Pokušaću da to i slikam ako stignem.
Sledeće zapažanje što sam imao kod prijatelja kome je ponestalo Swicha pred berbu pa je par reda poprskao sa Signumom. Ti redovi tretirani sa Signumom su mu usled obilnih kiša u berbi propali jer je bilo dosta trule. Njega više niko neće ubediti u Signum.
Signum15 dana pred berbu i Swič 7 dana pred berbu najbolja preporuka po meni.
Pozdrav kolege, moze li neki savet oko prskanja, planirao sam sutra prskanje signum, decis, slavol, al sam u dilemi dal da ubacim i nesto protiv plamenjace, mozda ridomil??