Radovi u malinjaku

5x20 je plastenik. Ma da predpostavio sam da je folijarno i kpk.
Podjeli 5 m na 3 polja i dobijes redove...ako ti je plastenik ko tunel onda slozi tako da ti redovi dodu tamo di prolazi tvoja glava da se ne saginjes...ako me razumijes

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Podjeli 5 m na 3 polja i dobijes redove...ako ti je plastenik ko tunel onda slozi tako da ti redovi dodu tamo di prolazi tvoja glava da se ne saginjes...ako me razumijes

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Sve sam razumio! Hvala ti mnogo!
Koju sortu imas pod plastenikom?

Poslednja izmena:
Sa folijarnom treba biti jako oprezan sto se tice doze koncentrata posebno tecnih gnojiva, ja sam skoro testirao (imama par lastara ispred kuce pokusnih) pa otprilike 30% jaca doza od one koju je proizvodjac propisao spali po rubovima list te mlado lisce skoro 50% osteti konkretno se radi o azotnoj prihrani.

Послато са HUAWEI G510-0200 уз помоћ Тапатока

Ja vec 3 put pljevim malinu i muka mi je od trave jer kao da raste iz G....e.
Pa sam se raspitivao za herbicid i rekli su mi da je ovaj dobar i da ne skodi malini "fusilade forte"al sam nasao na netu da ima od syngente i od delta agrar jel to jedan te isti? I da li ga je koristio neko jer ja vise nemam snage da se borim sa travom ono je katastrofa!

Bravo Vlajkooooooo......pa gde si druze stari?:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

24eacaa6c1911ca9c333e2f5dbfa136a.jpg
c73f4153ba212ceb9077609c887b0057.jpg
94a5d4fb98ef966b0540aa7a6d20571a.jpg

Poslato sa HUAWEI MT7-L09 uz pomoć Tapatoka

Bravo Vlajkooooooo......pa gde si druze stari?:ppozdrav:

Da vas pitam ljudi.. prskao sam travu sa preparatom Desicash.. nije uspelo. Samo mi se jos pojavila neka trava livadarka,pirevina po malinama.. gore nema. U apoteci kaze cove da uzmem Fusilade forte,da on deluje na uskolisnu travu i da nesmeta mladim zapercima uopste. Kaze da on sa tim prska u maticnjaku i da nema problema sa travom.. samo sto deluje tek posle dvadeset dana. Zanima me samo,da li je to tacno da ne utice na mlade zaperke.. ne bih da opet pogresim. Ako neko zna,molim da odgovori.

Preparat deluje na uskolisne... malina nije uskolisna.... dakle slobodno...
Preporucivali su mi ga,ali nisam mogao da nadjem u mojoj okolini... tako da nemam iskustva...

Jedino iskustvo sa herbicidima je cinjenica da sto vise prskas,sve gora i gora trava nice....

Koji to herbicid može da radi u malini a da je uništi? Plus ovaj je translokacioni, što znači ako ga malina usvoji ode i koren a ne samo list.
Ja bi sa oprezom radio da dogodine ne bi imao samo travu u malini... Malina je osetljiva i herbicid koji je ne bi oštetio a da unistava travu, to bi bila revolucija u proizvodnji.

Mogu selektivni.Oni koji deluju samo na uskolisne korove.Fuzilejd,Rafal,Fokus ultra i sl.Samo su nekad preporuke bile da se herbicidi koriste u zasadima posle trece godine.

Nazad
Vrh