Radovi u malinjaku

Krompir jejednogodišnja biljka i raste u zemlji , malinjak traje 20 do 30 godina, Ridomil je sistemik i ja ga koristi prevashodno zbog korenovog sistema. Izneo sam moje iskustvo i nisam ga ozakonio nemam tu moć. Mi smo slobodni strelci te imamo pravo i da pogodimo i da promašimo.

A sta mislite o spartacici umesto freziranja? nabavio sam radna tela od imt spatracice pa big naprabio za frezu dodatak....
nju da koristim za uklanjanje trave,a freza za ubacivanje djubreta u zemlju i tako to....

Ne razumem te.. Dodatak na frezu? Ili mislis posebno podrivac da napravis...

Mislim da je za medjuredni prostor ako ces da pustis travu najbilji tarup... Sitni travu, ravna teren, djubri

Ne razumem te.. Dodatak na frezu? Ili mislis posebno podrivac da napravis...

Mislim da je za medjuredni prostor ako ces da pustis travu najbilji tarup... Sitni travu, ravna teren, djubri

Nastavak za motokultivator.... skinem frezu (vucna je kod mene) i zakacim spartacicu(onaj nastavak u vidu lastinog repa)...
To bi mi omogucilo da sredim travu 30 cm od reda(samo je pokosim 3cm ispod zemlje i da posle oplevim u redu.... a izmedju planiram da ostavim travu... trenutno dok prodjem frezom levo i desno skoro da i nema trave pa onda prodjem i sredinu frezom...

Ridomil je dobar ali finansijski nije bas kg jo oko 4000, malopre sam bio u apoteci drug sto radi mi je preporucio za mlade malinjake za preventivu mankogal 80 ima tu aktivnu materiju ko i radomil, 250gr na 100 litra vode.

Nastavak za motokultivator.... skinem frezu (vucna je kod mene) i zakacim spartacicu(onaj nastavak u vidu lastinog repa)...
To bi mi omogucilo da sredim travu 30 cm od reda(samo je pokosim 3cm ispod zemlje i da posle oplevim u redu.... a izmedju planiram da ostavim travu... trenutno dok prodjem frezom levo i desno skoro da i nema trave pa onda prodjem i sredinu frezom...

Pretpostavljam da ne prilazis sa frezom blizu pa za taj deo nesto planiras sa radnim telima od podrivaca.
Ja imam malu frezu IMT504 i pridjem bukvalno uz malinu, ali ne idem duboko. Samo sto sam ove godine skinuo red nozeva tako da mi je freza sada 36cm.. Sto mu dodje ukupno oko 1m obradjene povrsne.. Potrudicu se ove godine da obradim na punu sirinu 47cm i da rasirim okopani deo na 1,2m sto je po meni i vise nego dovoljno.

Kako planiram da postavim kpk kod ove varijante obrade...

Kod mene novi malinjak lista , a dok u zasadu starom 8 godina slabo pupi na 450 met nadmorske visine

Ridomil je dobar ali finansijski nije bas kg jo oko 4000, malopre sam bio u apoteci drug sto radi mi je preporucio za mlade malinjake za preventivu mankogal 80 ima tu aktivnu materiju ko i radomil, 250gr na 100 litra vode.
Mankogal aktivna materija mankozeb,fali metalaksil,ALIJANSA JE 2500DIN za 1kg,MANKOGAL CINI MI SE OKO 900DIN,RAZLIKA U CENI JE METALAKSIL,ali da napomenem da sam radio mankogalom i bilo je sve ok...POZDRAV

@vilamet
Nema Alijanse na spisku,a ima isti odnos metalaksila i mankozeba kao ridomil.
Ja sam je spremio da po boylinom receptu posolim u ponedeljak.
Nemoj da me teras da sad kupujem ridomil?

Ja sam prošle godine koristio alijansu, dobro se pokazala na mestima gde je bilo pojave fitoftore.

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima interesuje me da li je kasno za prskanje maline preparatima na bazi bakra? Hvala unapred na odgovoru !

nije mi najjasnije da li se ridomil,ili alijansa prska,tj.prskaju se sa njima lastari,ili kako vec,posto vidim da ima razlicitih misljenja.
ili se rastvorom ridomila zaliva pored malina,ili u sam koren maline?
naci,da li se prska ili zaliva prosto receno.(ala ga zakomplikovah)

Konacno lepo vreme i malo vremena dozvolise da povezem i poprskam malinu. Ali stanje je takvo da je kod mene tek faza pucanja pupoljaka,a uplasio sam se da je vec uveliko olistala.

- - - - - - - - - -

Pozdrav. Kakvo je stanje u malinjaku? U kojoj fazi je pupoljak?

Pozdra ljudi..da nema neko neku dobru preporuku za okiten creva kap po kap??..planiram da uvedem u malinjak pa me interesuje iskustva u skladu sa cenom..hvala unapred..

Nazad
Vrh