aleksandar40
Banned
tifi
dobra ali jako skupa
dobra ali jako skupa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega evo ti moje iskustvo. Ridomil Gold je praškasti oblik fungicida i sada je pravo vreme , dok je zemlja nakvašena i dok ima padavina, da se razbaci vrstom maline onako u prahu i vlaga to jest kiša ga donese do korenovog sistema. Da ga nisam ovako koristio odavno bi ostao bez malinjaka kao što su ostale moje komšije jer su baš bile tvrdoglave.Sta mislite posle ovih obilnih kisa da se predje folijarno sa aliete flesh fungicidom?Ne bih sad da pustim ridomil gold kroz sistem i da dajem so na ranu, dosta je malini i ove kisurine koja pada vec 15 dana,cisto da se zastitim od fitoftore. Hvala i pozdrav.
Koje je to najuze medju redno rastojaje, gde Toma Vinkovic-mali traktor, moze ne smetano da obradjuje i prska maline? 2,5m ili moze i uze?
Kolega evo ti moje iskustvo. Ridomil Gold je praškasti oblik fungicida i sada je pravo vreme , dok je zemlja nakvašena i dok ima padavina, da se razbaci vrstom maline onako u prahu i vlaga to jest kiša ga donese do korenovog sistema. Da ga nisam ovako koristio odavno bi ostao bez malinjaka kao što su ostale moje komšije jer su baš bile tvrdoglave.
Ja cu uzeti galenikinu ALIJANSU ista aktivna materija kao ridomil samo jeftinije,veliko + za BOYLIN predlog...pozdravZnači može ridomil tako da se posoli po redovima.Dali ima još neki preparat na koji fitoftora reaguje a može da se baci na suvo?
Boyla ako ide 65 gr ridimila na 10 m,bilo da je rastvoren pa se zalije ili se posipe kao sto ti radis,za recimo 10 ari ili 400 duznih metara treba 2,4 kg i to samo sa jedne strane reda pa x2 za obe strane ispada mnogo vise nego sto ti stavljas.Tako kaze matematika e sad...Nemoj da mi zameris,nisam mislio nista lose samo malo racunao.Ja sam pripremio 2 kg i sto kazete zbog viska vlage kako ga je najpametnije primeniti.Tvoj predlog za posipanje praska pred kisu je mnogo jednostavniji ali je pitanje da li je to dovoljno sto si stavio.Baš zbog vremenskih uslova sam se i odlučio razbaciti ga na suvo bez vode jer u ovom periodu uvek ima padavina sasvim dovoljno dase Ridomil stopi i dodje do korenovog sistema. moja mera je 2kg na 35 ari maline Vilameta ili Mikera po Otem Blisu ga nisam koristio jer nisam primetio potrebu za tim. Primenjujem ga tako što burgijom izbušim 4 rupe od 2mm na poklopcu i rastresem prah oko strukova.Inače zalivao sam i prskalicom sa skinutim piskom u maju ali mi se ova varijanta čini delotvornija i deluje preventivno.