Radovi u malinjaku

Čitao sam dva puta ovu temu iz početka i često se pitao da li će se vratiti veliki asovi ovog posla, između ostalog i Pole i Meeker. Vaše postove sam čitao kao lektiru.
Kada sam video da su postovali ulepšali su mi jutro.

Ja danas ugrabi prilku i baci kan na novi zasad, koji je vec izlistao 90 %.

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

Vojvodjani i vi sto imate maline na ravnim povrsinama, kakvo je stanje posle ovolike kise i vode? Lezi voda?

Dobro pitanje. Ja sam gledao da višegodišnji zasad bude tamo gde nema vode ni da je ne znam kakva poplava. Voda odlazi i ne zadržava se. Kada budem širio zasad isto ću se rukovoditi ovim. S druge strane do pre par godina smo imali problema sa vodom ali se narod pobunio( govorim za moje mesto) i napravili su, to jest pročistili postojeće kanale i voda ima kako da odlazi. Iz tog događaja se može izvući nekoliko pouka. Naprimer, da političari rade samo ono što moraju, pa ih treba prisiliti. Inače ogroman novac se izdvaja za rešavanje vodene problematike u našoj zemlji ali ne završava tamo gde treba.

Poslednja izmena:
I ja jutros gledam prognozu vidim kisa jos par dana i posle toga sunce bez kise. Ugrabim i odem da bacim stocnu kredu i jaru. I taman zavrsim,nosim praznu kofu ka šupi kad poče kiša ko iz kabla. Uvati zadnji minut da bacim.

viewer.php
[/URL][/IMG]

- - - - - - - - - -

viewer.php
[/URL][/IMG]

Vode jeste problem, a u sta spada ovo? :osmeh:

Ewe gde se vide i redovi maline, do vecras sneg nije spao, temp oko -1

Ne znam u okolnim malinjacima da li je nacinio stete, kod mene nista srecom, kasni vegetacija mnogo za ostalima u kraju. Mokar je bio, i tezak bas.. 10ak cm veceras je bilo.

Ove godine ako se ponovi taj sneg iz maja swe ce polomiti za razliku koliko je vegetacija krenulla rano.

Narode na koji nacin kontrolisete dubinu freze kada frezirate medjuredni, ne bitno da li je motokultivator ili traktor?

Frezu je nemoguce kontrolisati ako je teren pod nagibom.Probao sam svasta.Jedino gde je ravno tu moze otprilike a ostalo...ona radi svoje a ja svoje...:osmeh:

prskano danas, cuprozin, decis, bacen kan. situacija zaebana, rude mi listovi zbog nedostatka kalijuma. Bacen takodje kalijum sulfat nedavno, al dok to dodje na svoje mesto....

Ovo je kod nas normalna pojava pre 3 godine je pao ovoliki sneg 14 maja,rodne grane bile oko 20 cm,e to je bio haos!neponovilo se.

Послато са Lenovo A6000 уз помоћ Тапатока

Secam se toga. Jos nisam gajio malinu tad ali mi bilo zao ljudi kad se trude toliko a onda nesto sjebe za tili čas.

- - - - - - - - - -

prskano danas, cuprozin, decis, bacen kan. situacija zaebana, rude mi listovi zbog nedostatka kalijuma. Bacen takodje kalijum sulfat nedavno, al dok to dodje na svoje mesto....

Tako rano da se vidi nedostatak kalijuma? A da nije hladno vreme ili brzi porast pa su zato takve?

Secam se toga. Jos nisam gajio malinu tad ali mi bilo zao ljudi kad se trude toliko a onda nesto sjebe za tili čas.

- - - - - - - - - -

Tako rano da se vidi nedostatak kalijuma? A da nije hladno vreme ili brzi porast pa su zato takve?
I ja mislim da su to posledice hladnog vremena.kod mene je isti slucaj.

Послато са Lenovo A6000 уз помоћ Тапатока

pa na krajevima lista pojavljuje se braon boja. daj boze da nije, vec sam pisao da imam bas malo kalijuma 5 od optimalnih 20-25 na 100g zemlje koje zahteva malina, tako da mislim da je to. isto se tako ponasala i prosle god kada je posadjena. slikacu sutra pa cu okaciti.

Narode na koji nacin kontrolisete dubinu freze kada frezirate medjuredni, ne bitno da li je motokultivator ili traktor?

Ja radim tomicom. Sa obe strane imam takozvane skije koje mi drže frezu na dubini koju naštelujem.

Mrazevi sada ne mogu biti ispod -5 a to malina uspešno preživljava. Listovi mogu biti braonkasti na obodu što se kasnije povuče i ne ostavlja posledice. Nedostatak kalijuma je moguće primetiti tek u fazi najjače bujnosti lista.

Nazad
Vrh