Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kada si savio lastare na dole vezao si za drugu zicu?koliko lastara si ostavljao u metar?Malinjak je mlad tek treca godina. Djubrio ove godine nisam pre , a ove vrhove sam povijao iz razloga kad prerastu maline svi rodni pupoljci budu u gornje dve trecine,barem tako kaze profesor , pa da ne gubim na rodu. Trudio se jesam poprilicno , a dosta su mi koristili postovi sa ovog foruma te se stoga zahvaljujem svima i samo tako nastavite.
Sta mislite posle ovih obilnih kisa da se predje folijarno sa aliete flesh fungicidom?Ne bih sad da pustim ridomil gold kroz sistem i da dajem so na ranu, dosta je malini i ove kisurine koja pada vec 15 dana,cisto da se zastitim od fitoftore. Hvala i pozdrav.
Jedan zastititar nam reko na predavanju da nema tavog sistemskog fungicida da se u dovoljnoj koncentraciji spusti u koren...prica se odnosila na jednorodne sorte.
Za polanu moze na visinu lastara od deset cm pa posle dve nedelje opet. Isto sto mi je i majstor gera jednom odgovorio. Ako neces jos vode, sacekaj da se osusi.
Zato necu ici ridomilom jer bih ga morao kroz sistem,al ne bih jos vode u malinjaku. kod mene je polka mozda 5cm visoka,al padalo je kise zadnjih 15 dana.Prosle godine sam imao problema sa susenjem jer nisam na vreme zastitio.Meni su preporucili Aliete Flesh preko lista.
http://imgur.com/a/OowZDkada si savio lastare na dole vezao si za drugu zicu?koliko lastara si ostavljao u metar?
vrlo zanimljiv nacin vezivanja,ali me interesuje da nije guzva u lastarima,pa te zato pitam koliko si ostavljao lastara u metar?
da li bi mogao da postavis slike,mislim da bi dosta nas volelo da vidi kako to izgleda.
ili barem ja,da ne govorim u ime drugih.
Da, fosetil aluminijum, s tim i ja idem, Fostonic konkretno. To će mi biti prvo prskanje.
A ono spuštanje u koren što sam reko u prethodnoj poruci, odnosilo se na to da se isprska lastar dužine metar i po recimo wilamette, po listovima i da to dospe do korena... to je malo verovatno. Odnosno ne može u dovoljnoj meri.
Fungicidi se u biljci kreću na dva načina, ksilemom i floemom. Ksilem fungicid je npr. metalaksil iz Ridomila koji se kreće uzlazno pa ga samim time treba primjeniti preko korijena. Floem fungicidi se kreću silazno, tj. nanosi se na list i kreće sve do korijena. Aluminij fosetil je uzlazno-silazni (jedini pravi sistemik) i može se primjeniti na oba načina, zalijevanjem ili prskanjem.