vilamet2012
Član
Kako reče Marko treba dve tri max iz korena ali kako onda vezati 8-9 u metar. U vezi toga ću verovatno objaviti slike mog malinjaka u samoj blizini korena. Meni je i sedme godina 6-7 korenova u metar. Pitaju se neki kako. Ja skoro svake godine podmlađujem svoj malinjak. Prilikom vezivanja vežem i onu najtanju ako je ona sama i iz novog korena, iako imam vezati deblju i bolju. Ne treba samo razmišljati o ovogodišnjoj berbi već i o rodu za naredne godine. Prilikom rezidbe a i kasnije prilikom zakidanja zaperaka ja ostavljam, gde god to može, po jedan mlad zaperak izmedju starih korenova. Taj zaperak da mi nebi prerastao kasnije samo prelomim na 10cm od zemlje, i formiram novi korenov sistem.
Za poplave u Arilju ništa čudno. I ranije su bile poplave ali se pre dvadeset godina malina kod nas gaila isključivo u brdima. Zadnjih godina imamo povećanu sadnju oko reka pa ne čudi što se neki hvataju za glavu. Zemlja tuda jeste plodna ali rizik ogroman. Isto je i sa kućama.
Za poplave u Arilju ništa čudno. I ranije su bile poplave ali se pre dvadeset godina malina kod nas gaila isključivo u brdima. Zadnjih godina imamo povećanu sadnju oko reka pa ne čudi što se neki hvataju za glavu. Zemlja tuda jeste plodna ali rizik ogroman. Isto je i sa kućama.