xsale
Moderator
150 grama NPK,Kan preporucuju 200 kg po hektaru ( ja mislim da je malo),ali moze isto 150 grama,ali ne odjednom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
150 grama NPK,Kan preporucuju 200 kg po hektaru ( ja mislim da je malo),ali moze isto 150 grama,ali ne odjednom[/QUOTEz
koliko sam razumeo dobro bi bilo i KAN koliko i NPK 200 KG po hektaru samo u 3 navrata? ili bi trebalo jos veca kolicina Kan-prihrane ,od NPK-osnovnog djubriva
HVALA SLIKAR,znaci zamolio bih te bez uvreda nadalje ili mislis da si mnogo pametan,moje obracanje se svodi da u svim brosurama o gajenju maline NPK -OSNOVNO DJUBRENJE 500-900KG PO HEKTARU A KAN-PRIHRANA 300-400 KG PO HEKTARUNe brate, covek ti kaze da NPK ide 150 grama po duznom metru, a KAN je preporuka 200kg po hektaru ali posto misli da je to malo i njega mozes baciti 150 grama po metru, samo naravno ne od jednom nego iz minimum dva bacanja *(ja licno bacim iz tri puta tu kolicinu).
Valjda je sad nacrtano...
I kod mene je gotovo pa ista doza stim sto sada bacam yaru a nju mi preporucuju u dosta manjoj kolicini ali ipak mislim da je to prava doza.neznam samo sta da radim sa globalovim pk djubrivom dali uopste da ga isprobavam a kupio sam ga malo izgleda da sam se zeznuo.100kg npk i 50kgkana je neka mera u mom kraju na 10ari,prvo djubrenje 50kgnpk,posle mesam npk i kan i 3puta djubrim...da ne pominjemo vanredne situacije... Aleksandre 40 javi se na p poruke i pitaj slobodno,odgovoricu ti cim dobijem vreme,tako mislim da mozes i sa drugim kolegama...POZDRAV
jesu li iste kolicine vam preporucili i ko je stavljao stajnjak i ko nije iU ovom periodu, a najkasnije do kraja februara baciti 8-11-23, najbolja formulaciju u ovom periodu, a tice se Yare. Inace smo imali seminar na kom su bas strucna lica iz Agro-Ferticrop predstavili svoj program(izmedju ostalog i Yaru) i dali preporuke za razlicite periode vegetacije gde smo se kao proizvodjaci slozili sa preporukama. Yaru sam vec koristio, jeste cena veca, ali je 100% razgradiva i dostupna biljci a to i jeste glavni cilj tretmana.. U poredjenju sa nekim drugim proizvodjacima i njihovim proizvodima gledajuci krajnji rezultat verujte mi da nije nista skuplja Yara, ako razumete sta hocu da kazem.. Pohvalio bih jos jednu formulaciju za ovaj period a to je (Nutri veg10-10-20+2MgO+9%S+0,1%Zn+0,2%B, Elixir) Veliki Pozdrav!
Ja sam uzeo Yaru 13-13-21. Ovo je najbolja formulacija za osnovno djubrenje.A kakva je za malinu Yara Mila complex 12:11:18??? Ove godine dosta ljudi u mom kraju se opredelilo za Yaru, prvi put je bacaju, a preporucili su im bas ovu kombinaciju.
I ja sam uzeo isto 13-13-21 ali me zbunjuje to sto na dzakovima pise na svim jezicima da ima i mg i zn i bor a na srpskom nepise vec samo npk sastav pa me zanima dali mozda za nase trziste nema tih dodatnih primesa?Ja sam uzeo Yaru 13-13-21. Ovo je najbolja formulacija za osnovno djubrenje.
I ja sam uzeo isto 13-13-21 ali me zbunjuje to sto na dzakovima pise na svim jezicima da ima i mg i zn i bor a na srpskom nepise vec samo npk sastav pa me zanima dali mozda za nase trziste nema tih dodatnih primesa?
Послато са Lenovo A6000 уз помоћ Тапатока
Hvala puno pozdrav i za tebeformulacija 13 13 21 - je kompleksno djubrivo talo da ne brinete. Malopre sam bio u razgovoru sa predstavnikom Yare...i on je napomenuo da je upravo ovo formulacija najbolja za malinu kao osnovno djubrivo. A u aprilu da "bacimo" kalcijum nitrat. Srdacan pozdrav.