Radovi u malinjaku

150 grama NPK,Kan preporucuju 200 kg po hektaru ( ja mislim da je malo),ali moze isto 150 grama,ali ne odjednom

U ovom periodu, a najkasnije do kraja februara baciti 8-11-23, najbolja formulaciju u ovom periodu, a tice se Yare. Inace smo imali seminar na kom su bas strucna lica iz Agro-Ferticrop predstavili svoj program(izmedju ostalog i Yaru) i dali preporuke za razlicite periode vegetacije gde smo se kao proizvodjaci slozili sa preporukama. Yaru sam vec koristio, jeste cena veca, ali je 100% razgradiva i dostupna biljci a to i jeste glavni cilj tretmana.. U poredjenju sa nekim drugim proizvodjacima i njihovim proizvodima gledajuci krajnji rezultat verujte mi da nije nista skuplja Yara, ako razumete sta hocu da kazem.. Pohvalio bih jos jednu formulaciju za ovaj period a to je (Nutri veg10-10-20+2MgO+9%S+0,1%Zn+0,2%B, Elixir) Veliki Pozdrav!

Ne brate, covek ti kaze da NPK ide 150 grama po duznom metru, a KAN je preporuka 200kg po hektaru ali posto misli da je to malo i njega mozes baciti 150 grama po metru, samo naravno ne od jednom nego iz minimum dva bacanja *(ja licno bacim iz tri puta tu kolicinu).
Valjda je sad nacrtano...

100kg npk i 50kgkana je neka mera u mom kraju na 10ari,prvo djubrenje 50kgnpk,posle mesam npk i kan i 3puta djubrim...da ne pominjemo vanredne situacije... Aleksandre 40 javi se na p poruke i pitaj slobodno,odgovoricu ti cim dobijem vreme,tako mislim da mozes i sa drugim kolegama...POZDRAV

Ne brate, covek ti kaze da NPK ide 150 grama po duznom metru, a KAN je preporuka 200kg po hektaru ali posto misli da je to malo i njega mozes baciti 150 grama po metru, samo naravno ne od jednom nego iz minimum dva bacanja *(ja licno bacim iz tri puta tu kolicinu).
Valjda je sad nacrtano...
HVALA SLIKAR,znaci zamolio bih te bez uvreda nadalje ili mislis da si mnogo pametan,moje obracanje se svodi da u svim brosurama o gajenju maline NPK -OSNOVNO DJUBRENJE 500-900KG PO HEKTARU A KAN-PRIHRANA 300-400 KG PO HEKTARU

100kg npk i 50kgkana je neka mera u mom kraju na 10ari,prvo djubrenje 50kgnpk,posle mesam npk i kan i 3puta djubrim...da ne pominjemo vanredne situacije... Aleksandre 40 javi se na p poruke i pitaj slobodno,odgovoricu ti cim dobijem vreme,tako mislim da mozes i sa drugim kolegama...POZDRAV
I kod mene je gotovo pa ista doza stim sto sada bacam yaru a nju mi preporucuju u dosta manjoj kolicini ali ipak mislim da je to prava doza.neznam samo sta da radim sa globalovim pk djubrivom dali uopste da ga isprobavam a kupio sam ga malo izgleda da sam se zeznuo.

Послато са Lenovo A6000 уз помоћ Тапатока

U ovom periodu, a najkasnije do kraja februara baciti 8-11-23, najbolja formulaciju u ovom periodu, a tice se Yare. Inace smo imali seminar na kom su bas strucna lica iz Agro-Ferticrop predstavili svoj program(izmedju ostalog i Yaru) i dali preporuke za razlicite periode vegetacije gde smo se kao proizvodjaci slozili sa preporukama. Yaru sam vec koristio, jeste cena veca, ali je 100% razgradiva i dostupna biljci a to i jeste glavni cilj tretmana.. U poredjenju sa nekim drugim proizvodjacima i njihovim proizvodima gledajuci krajnji rezultat verujte mi da nije nista skuplja Yara, ako razumete sta hocu da kazem.. Pohvalio bih jos jednu formulaciju za ovaj period a to je (Nutri veg10-10-20+2MgO+9%S+0,1%Zn+0,2%B, Elixir) Veliki Pozdrav!
jesu li iste kolicine vam preporucili i ko je stavljao stajnjak i ko nije i

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od urednika:
Za mene se najbolje pokazao yara mila complex 400 kg. na 4000 metara cim povezem malinu i prihrana madjarski kan sa Mg 3x150 kg.To je kombinacija od prosle godine i pokazala se kao dobitna na mom zemljistu,preprosle sam koristio 13 13 21 i prihranio sa 8 11 23 i bili su losiji rezultati.Sad sve zavisi od zemlje do zemlje.

Ja sam uzeo Yaru 13-13-21. Ovo je najbolja formulacija za osnovno djubrenje.
I ja sam uzeo isto 13-13-21 ali me zbunjuje to sto na dzakovima pise na svim jezicima da ima i mg i zn i bor a na srpskom nepise vec samo npk sastav pa me zanima dali mozda za nase trziste nema tih dodatnih primesa?

I ja sam uzeo isto 13-13-21 ali me zbunjuje to sto na dzakovima pise na svim jezicima da ima i mg i zn i bor a na srpskom nepise vec samo npk sastav pa me zanima dali mozda za nase trziste nema tih dodatnih primesa?

formulacija 13 13 21 - je kompleksno djubrivo talo da ne brinete. Malopre sam bio u razgovoru sa predstavnikom Yare...i on je napomenuo da je upravo ovo formulacija najbolja za malinu kao osnovno djubrivo. A u aprilu da "bacimo" kalcijum nitrat. Srdacan pozdrav.

formulacija 13 13 21 - je kompleksno djubrivo talo da ne brinete. Malopre sam bio u razgovoru sa predstavnikom Yare...i on je napomenuo da je upravo ovo formulacija najbolja za malinu kao osnovno djubrivo. A u aprilu da "bacimo" kalcijum nitrat. Srdacan pozdrav.
Hvala puno pozdrav i za tebe

Pa koja je sad prava formulacija za malinu??? 13:13:21 ovde kod mene i nema, a preporucili su (takodje yarini strucnjac) complex 12:11:18... baciti u martu, nakon vezivanja.
100 strucnjaka - 100 prica - 300 saveta.

Svi preporucuju iskljucivo svoje i uvek je nekako to najbolje.U knjigama pise da je NPK u odnosu 1-2-3 odnos elemenata preporuka za Malinu,Sad od vremena primene se bira djubrivo prema topivosti,nije vise toliko bitna ni formulacija.Sto se kasnije baca idu sve skuplja djubriva

I ovde nema te formulacije,mi smo bacali 7-12-25.A nakon vezivanja komplex.Posle prihrana ferticare i sa prvim plodovima calcinit.

Malina se nemoze djubriti napamet.Uradite analizu zemljista i onda dodajete komponente koje fale.Ako imate viska kalijum i fosfora onda ide samo azot.Ako je manjak onda mogu formulacije sa vecim sadrzajem istih i obrnuto

cenim njihov rad ALI,ALI

kolege da li neko od vas zna gde ovi dileri ili njihove maticne firme imaju zasad maline,pa da kazu"dragi PROIZVODJACI e ovo je efekat naseg djubriva 350kg po aru,i onda im skinem kapu...ja sam svestan da moram koristiti v.djubrivo ali nepadam na pricu ovo je naj naj,svake godine rotiram proizvodjaca...kada dodju prezentatori iz moje branse i tako pocnu o svom proizvodu odmah im dajem uslove da to isprobaju,i tada pocinje ono, pa znas,pa drugi cemo put itd...Pitam se cime su nasi ljudi pravili preko 350kg po aru pre 30i kusur godina,da li je to yara,eliksir,eurofertil itd....pozdrav

Nazad
Vrh