Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
marko987. [/QUOTE je napisao(la):Mislim da joj nije ništa. Moguće napad didimele ali ne mora da znači. Napad didimele se može okom ustanoviti leti i u jesen ali sad zimi teško. Ako ti je stablo počelo da crni od septembra onda to ne ukazuje na didimelu. Ona se javlja u kišnim letnjim danima. Meni je neke godine stablo crno a u retkim godinama žute boje. Ove godine odnosno ovih dana kod mene je stablo žute boje (vidi se na slikama na prethodnoj strani) , što ovde narod kaže kad je ko sveća to je siguran znak da je zdrava. Ali to ne mora da znači jer sam imao i crno stablo a malina mi je davala izuzetan rod i bila zdrava. Moje lično mišljenje je da se tu radi o različitoj pigmentaciji ili vrsti lišala na kori. Uostalom znaćeš do 15 marta ima li posledica .
Imam jedan problem i treba mi savet ;judi kojima se ovo mozda desavalo.
Stablo maline mi je od oktobra do sad u jednom malinjaku pocrnelo pa skoro 90% zasada je zahvaceno.
Tretirano je posle berbe i redovno do berbe ali je za mesec i po malina pocrnela od zemlje do vrha.
Unutar stabljike je sve ok jako zeleno nije cak ni onako sto se desi po neke godine da bude stabljika kada se prelomi svetlo zelena vec je jako zeleno i izgleda veopma zdravo.
Ako se neko susreo sa ovim neka pise jer ja jos uvek nisam ,a nisam uspeo da dobijem ni odgovor od ljudi koje znam.
Napisite ako imate iskustva i da li i koliko ovo stanje utice na razvoj pupoljaka a samim tim i na rodnost stabla.
Hvala Pozdrav
A sta fali savetu?!Al si mu dao savet,264 strane da prelista.
Mora da se uradi pored reda,ako nista ono da bi se uneo vestak,a ostalo je po tvom izboru.Ja tanjiram celu povrsinu kad izvlacim stajnjak ,posle kosim medjuredni prostor