Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ajd sad me zanima kolki je otprilike prinos na tih 7 u metar jer ja vezem mozda i duplo tulamena u metar?Sto se tice vezivanja za mene sve preko 7 je previse. I 7 je dosta ali hajde da i prodje. Ako hocete da izvucete dobar prinos sve preko 3 stabljike iz korena je previse. Dve je idealno jer malina nema neki veliki koren pa je pitanje koliko njen koren mozeda uvuce u biljku. Moje licno misljenje je da koren maline ne moze kvalitetno da snabdeva stabljiku ako ih je preko 3 i tada je na maximumu. Se
mnogo kume ja sam na 5,3 kg6kg/m duznom
Nemam nista da kazem na prve slike osim da nam svima zelim takve malinjake.
Pole covek ima makar 7 u metar ako ne i vise. Pitaj ga pa nam javi.
Moracu za sledecu sezonu da razmislim o 7-8 u metar ali prvo da padne dobro izucavanje kako rade najbolji. Cuo sam pricu o coveku iz arilja koji ima hektare maline i prinos svake godine oko 300kg po aru. Ariljci mozete li da saznate ko je to pa da odemo kod coveka da vidimo kako radi kako vezuje da nam kaze neki savet??? Hvala
oprosti al neznam jel se razumijemo... prinos po hektaru je relativna stvar jer neko ima razmak izmedu redova xx a neko opet xx . mene recimo zanima prinos u metar/ kg
Covek se zove Milomir Stojic iz sela Mirosaljci kod Arilja,poznat i kao "KRALJ MALINA" upravo po prinosima od 300 i vise kilograma po aru a sve to radi na 5-7 hektara ne znam tacno posto ima i 3 hektara polke pa ne znam koliko je smanjio vilameta,mreze,navodnjavanje,nista herbicidi samo kopanje,bruka mu je malina stvarno