Radovi u malinjaku

Nisu povucene u magacine nego nisu ni odnesene u protivgradne stanice.Juce je povucen iz skupstinske procedure zakon o protivgradnoj zastiti.Naime trebalo je da lokalne samouprave same odlucuju o placanju strelaca i same se brinu o broju raketa ali kao sto sam rekao povuceno je iz procedure i ko zna sta ce se sada desavati i da li ce uopste i biti protivgradne zastite ove god.

Majko moja gde mi zivimo????
Ja jesam osigurao malinu ali sta cemo za sledece godine???

- - - - - - - - - -

Sutra zovem ministarstvo poljoprivrede da pitam sta se desava sa protivgradnom zastirom. Da li je moguce da nas vode toliki mentoli da mora sve zakonom da se regulise. Pa zar mi moramo da ispastamo zbog stoke koja sedi u skupstini. Ja ne znam koje budale idu uopste na glasanje i glasaju ovu bagru jer su avi isti

img5075.jpg

img5076.jpg

Pozdrav svima...Evo i mog malinjaka prva godina,vilamet oko 1200 sadnica na prvom rodu a posadjeno jos oko 1800 kom...zadovoljan sam,razmak oko 2.2m. dve zice na 80cm i 160cm.do sada tri tretiranja,..................1.bakarno ulje.........2.mankogal,albastate i fitofert...........3.actara,qvadris i fitofert...........U zemlju NPK lincer i KAN,stajnjak spreman ali sam zakasnio jer imam i dosta kupine.Postavljam improvizovane mreze samo iznad reda,vec smo imali sitnog grada pre par dana...Valjda ce vredeti bar malo...

Mreza je sirine 1.2m ali nije rategnuta jos,imam sve zice i poprecne i uzduzne samo vremena da uradim fali...:osmeh:

inace znam da je i to malo usko

Dobrodosao u malinre gosn kupino hehhe. Sto kaze cegovac moras da rasiris tu mrezu. Ako ces vec tako u trouglove da improvizujes razmak izmedju mreza maximum pola metra. Sve preko toga ce ti ocuka malinu. I kroz ovih pola metra moze da provuce ali zanemarljivo malo

- - - - - - - - - -

Kupinas i ja sam razmisljao o aktari za to prskanje(koje kod mene tek treba da ide za 10dana) ali ipak cu da idem sa nurelom D. Actara nema aktivnu materiju koja je najpozeljnija za cvetojeda. Sobzirom da je to prskanje bitno da cvetojed orgne papke ako ga ima mozda je bolja opcija nurelle d. I gde ti je preparat za trulez sa kombinacijom ova dva (actara i quadris)???

Što mislite o ovom planu zaštite:

Sorta polana

1. zaštita- Antracol+Mospilan+okvašivač
2. zaštita- Akord+Kraft+Folifertil T+okvašivač
3. zaštita- mi je u planu u subotu sa Quadris+Karate Zeon+Bor

Da li je to barem okvirno u redu?

Što mislite o ovom planu zaštite:

Sorta polana

1. zaštita- Antracol+Mospilan+okvašivač
2. zaštita- Akord+Kraft+Folifertil T+okvašivač
3. zaštita- mi je u planu u subotu sa Quadris+Karate Zeon+Bor

Da li je to barem okvirno u redu?

Nisam video slican program zastite, ali ne znam sto bi kombinovao Quadris sa Karate Zeonom i borom.

Nego da li neko zna, ima u malinjaku neku bolest, list pozuti i posle polako postaje braon, kako se to resava?

Nisu povucene u magacine nego nisu ni odnesene u protivgradne stanice.Juce je povucen iz skupstinske procedure zakon o protivgradnoj zastiti.Naime trebalo je da lokalne samouprave same odlucuju o placanju strelaca i same se brinu o broju raketa ali kao sto sam rekao povuceno je iz procedure i ko zna sta ce se sada desavati i da li ce uopste i biti protivgradne zastite ove god.

Jutros obaveštenje na radio Arilje da je postignut dogovor o nabavci protivgradnih raketa. !!!!!!!!!!!!! 14 maj. EEEEj. A evo već posle podne grad ojadio Ariljska sela. Kažu ljudi ostale samo trske. Leda je bilo kao sneg da se zabeleo.

U normalnim državama to se radi u Januaru mesecu.

Gde nam je sad onaj Poznavalac da nam povrati poverenje u državu?

dYFCiEK.jpg
43IEhsz.jpg
YpiTI3u.jpg
paeOe0R.jpg
pdEbFgL.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav svima.
Imam maaline meeker.Vezao sam ih na tri žice.
Na stupove sam stavio letvice u 4 nivoa i uz maline provukao špagu da bude potpora izdancima.
Zanima me koliko mora špaga biti udaljena od osnovne žice da se izdanci naslone na špagu?
Hvala

Jel ovo kod tebe vilamet?????
Ocukalo deo Ivanjicke i Ariljske opstine. Na planini malic koja deli arilje I ivanjica padalo kao sljiva. planina sarenik isto zavrsila sezonu. Kod nas padalo oko minut ali velicine graska srecom nema stete. Kakve nas budale vode majko moja

- - - - - - - - - -

Jesi li makar osigurao malinu ako je ovo tvoj malinjak??

Jutros obaveštenje na radio Arilje da je postignut dogovor o nabavci protivgradnih raketa. !!!!!!!!!!!!! 14 maj. EEEEj. A evo već posle podne grad ojadio Ariljska sela. Kažu ljudi ostale samo trske. Leda je bilo kao sneg da se zabeleo.

U normalnim državama to se radi u Januaru mesecu.

Gde nam je sad onaj Poznavalac da nam povrati poverenje u državu?

dYFCiEK.jpg
43IEhsz.jpg
YpiTI3u.jpg
paeOe0R.jpg
pdEbFgL.jpg

gde je ovo majko mila ??? mislim u kom selu konkretno

Ljudi koga god da je zakacio grad ako moze odmah u prakalicu aminokiseline da se proba spasiti sta. To je jedina stvar koja sam cuo da pomaze. Znaci odmah posle grada imate recimo syngentin isabion mislim da je 200l vode na litar isabiona i da se lepo okupa malina.

Jel ovo kod tebe vilamet?????
Ocukalo deo Ivanjicke i Ariljske opstine. Na planini malic koja deli arilje I ivanjica padalo kao sljiva. planina sarenik isto zavrsila sezonu. Kod nas padalo oko minut ali velicine graska srecom nema stete. Kakve nas budale vode majko moja

- - - - - - - - - -

Jesi li makar osigurao malinu ako je ovo tvoj malinjak??

Nisam osigurao. Nije kod mene ovo je selo Dobrače a isto su prošla sela Brekovo, Biljevac.
U pravu si Isabion je dobar ide litar na 200l vode i kod nas košta oko 1700din.

zbog politike,interesa i ko zna cega sve jos ovaj narod moze lagano da krene pred crkvu u Arilju da prosi. Da nam nije ove maline pocrkali bi i bili zadnja vuk...ebina u ovoj drzavi i gola beda,a opstina je izdvojila 2,5% budzeta za poljoprivredu a od oljoprivrede zivi 95% stanovnistva,dobro smo mi i na nogama narode moj::samo bes::

Primena isabiona
"[TABLE="width: 523"]
[TR]
[TD]Folijarna primena
[/TD]
[TD]Fertigacija (kap po kap)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]U redovnim fiziološkim fazama: 200-300 ml/100 l vode (voćke, vinova loza, povrće), 3 -4 tretmana tokom vegetacije, prema uputstvu za primenu; 3-5 l/ha za ratarske useve, 1-3 tretmana tokom vegetacije, prema uputstvu za primenu
U stresnim uslovima: 400 ml/100 l vode
[/TD]
[TD]Plodovito povrće: tri tretmana u preporučenim fiziološkim fazama, prvo 2-4 l/ha (posle rasađivanja), drugo 3-4 l/ha (pre cvetanja) i treće 4-5 l/ha (plodonošenje).
Voćke: tri-četiri tretmana, 3-4 l/ha"

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Nazad
Vrh