Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nije problem ako je koren par dana pod vodom ,izdrzace 3-4-5 dana, malina ce zaostati sa rastom kasnice plod to je sve, cim se povuce voda bitno je protiv trulezi obavezno ortocid ronilan neke jace kombinacije prskati do korena , primeniti fungicid isto ditam il tako nesto , morace full komplet prskanja da se odrade sad do pred berbu i sto pre zbog karenci, nema preskakanja preparata...
nije mi nista jasno,koliko znam ronilan je zabranjen u malini,a I ne znam da li ga ima u prodaji.pretpostavljam da si mislio i na ditan I on se upotrebljava pre cvetanja.ridomil cak zabranjuju u malini,opet do cvetanja neki ga koriste.nije problem ako je koren par dana pod vodom ,izdrzace 3-4-5 dana, malina ce zaostati sa rastom kasnice plod to je sve, cim se povuce voda bitno je protiv trulezi obavezno ortocid ronilan neke jace kombinacije prskati do korena , primeniti fungicid isto ditam il tako nesto , morace full komplet prskanja da se odrade sad do pred berbu i sto pre zbog karenci, nema preskakanja preparata...
Moze li neko da mi objasni kako se podvezuju maline.Danas sam postavljao kanape ali me muci vez kod svakog stuba.Na vrhu stuba imam postavljenu letvu ali me interesuje kako je najednostavnije da se spoje kanapi izmedju sebe i sa druge strane.Ja sam danas probao ali mi ide previe sporo.Molim za savet
Moze li neko da mi objasni kako se podvezuju maline.Danas sam postavljao kanape ali me muci vez kod svakog stuba.Na vrhu stuba imam postavljenu letvu ali me interesuje kako je najednostavnije da se spoje kanapi izmedju sebe i sa druge strane.Ja sam danas probao ali mi ide previe sporo.Molim za savet
nazalost jos nije mnogo tog uradjeno o karencama I preparatima sa kojim se prska malinaotkad ronilan zabranjen ? et oto mi novo cuti...dobro nek provere ljudi u apoteci.
pa pise karenca na tim preparatima 15tak dana ,ja ga zovem ditam , ako je pocela da crveni malina jasno je da nema nista od prskanja.
nesto o prevenciji od zaraza:
http://www.politika.rs/rubrike/tema...vno-zdravlje-Dr-Milan-Jovanovic-Batut.sr.html
Pozdrav Rogi svaka čast na ovom linku koji si postavio, sve je jako jasno kao dan. Samo nemogu još da se načudim da naši "stručnjaci" meterolozi ovo nisu znali neka im je na savesti sva ova nevolja što nas zadesi.Pozdrav nadam se da ste zdravo i da ste dobro , imbecili nikakve pripreme nisu izvrsili a bilo je najavljeno 5 dana unapred da ce biti ogromnih padavina
http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=3306.25
malina je prvo ostecena od zime i snega i mrazeva , od pre neki dan od jakog vetra (jer je olistala znatno),od kise cvet je propao ,krenuce i bolesti kad ogreje sunce , bice los rod definitivno najverovatnije prepolovljen... cujem ima poplava i u poljskoj ali nista strasno kao kod nas.
Kolege, da li ima neko problem sa malinama u vidu boje? Hocu da kazem da mi se malina ne modri bas nesto a i boja joj je zuckasto zelena. Na nekim mestima primetim i sagoreo list, ne ceo, vec deo?