marko 987 ; Kod nas u Arilju ima dosta hladnjačara što vrše uslužno zamrzavanje maline i to veoma odgovorno. Zamrzava se u gajbicama zbog postizanja kvaliteta i većeg procenta rolenda. Beleže se gajbice te se ruči u kutije a zatim pakuje u regale sa vašim imenom. Dakle dobijate vašu malinu koju naravno možete pratiti prilikom odlaganja. Mešanja ili kradje nema u suprotnom hladnjačar može da stavi katanac na svoj objekat.
Ovo sa herbicidom Basta nije ništa novo. Kao što neko reče tu je Agram koi se koristi ali samo jednom u toku proleća.
Super ako je tako kod vas. Ipak vi imate bas dosta mini hladnjaca sto kod nas nije slucaj. Sto se tice ledjenja ja ne znam da neko ne ledi u gajbama to je standard jesino ako ima tunel sa tecnim azotom,a to nema niko koliko ja znam. To sto kazes da stavi katanac to mi nije bas najjasnije. Zar ljudi kod vas dole prave hladnjace samo da bi usluzno ledili????? Glavna zarada je na sopstvenoj ili kupljenoj malini ili gresim??? Ipak profit od usluznog ledjenja je minimalan. Pre mislim da to sluzi da minimizira ili pokrije troskove ledjenja i skladistenja sopstvene maline.