Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Taj malinjak mi jeste ostao kratak, pisala sam o tome da smo kasno pocupali zaperke i da je bila susa. Nije plitka, zatrpavali smo je posle freziranja kad smo je djubrili, bacali zemlju na nju bas dobro.15kinju ubudece izbegavaj zato sto to vise nije petnaeskinja nego daj boze 10 10 10 i to ako naletis na dobru(ovo ti je proverena informacija). Uzmi Yara complex ili eventualno Ntec kao prvo djubrenje moja preporuka. Dalje malina izgleda ok obradjena pa mi nije jasno sta se desava.Da li je susa prosle godine uticala na malinu ako je ostala kratka neka te nista ne cudi ko zna u kakvom je stanju stablo bukvalno SVASTA moze biti takodje ako je zrnasta mislim da joj fali neki mikro element bor ili tako nesto,mozda je i koren plitak pa je izgubila vlagu ima dosta razloga koji mogu da prouzrukuju to sto se desava.Ovo sad 7 dana sto je bas toplo dobro pripremljenoj malini nista ne znaci.Moj cale nabrao oko 600 kg ja tek ako sam 200kg ubio priblizna povrsina ali moja malina dosta bolja i ja sam se ove godine bas otvorio za prihrane. Nije ni njemu losa malina naprotiv ali moja mnogo sporije zri.Mozda bi bilo pozeljno da postavis slike pa ce neko da ti objasni kome se mozda nesto slicno desilo ovako sve je uzalud pricati
Sada se prisecam prica o zrnastim malinama mislim da to moze da se resi ali samo kod zelene maline prskanjem tim mikroelementom zrnca se vezuju jace i nema vise zrnaste maline.Da li je bor???Mislim da jeste ali nisam sto posto siguran
Jel to zbog zrnaste maline?Ja 3 puta majasteminom poprskam maline od formiranja plodova ,pa do branja.. .. bilo bi potrebno i u branju ko moze
Ja sada je kljukam cajem od koprive kpk 10 l po zalivu +10 l caj od golubijeg ....+malo kalijuma i kalcijum nitrat SCUDO od ITALPOLLINA...i TRAINER....__????? Spremam se da joj dam jos 1 sledovanje 10 l Slavola i ako nadjem MAJA-STEMIN-a
Ja imam 26 godina berry hehe. Ko li je stariji????
Pa probacemo ove godine kalcijum, bacicemo i ureu, bice valjda i kise pa da vidimo.Majastemin je inacw domaci proizvod jedne nase naucnice i pokupio je sva moguca priznanja. Sluzi za keupnocu ploda i prska se svakih 10 dana od pocetka formiranja ploda ili od kada malina krene da precvetava nesto je od ta dva nisam siguran mada to je skoro isto par dana razlike.
Za ovu u branju ide samo jednom i to 7 dana posle prve berbe. Mislim da tako pise na kesici koliko se secam. Naravno ave prihrane najbolje samostalno prskanje bez sastavljanja sa herbicidima ili pesticidima.
Jedan jeste, druga mu godina, videcemo dogodine kakav ce biti, ostali su dobri zaperci, a drugi je star 10tak godina isto stanje ali on je od skoro poceo da bude zrnast.Ako ti je noviji malinjak moguce da je i do sadnice videces sledece godine ako nista i ako se ispostavi da je to odmah cupas to i sadis nove na njeno mesto.
Markec, od tebe ocekujem odgovore na pitanja iz moje prethodne poruke. Pre mi je i Vilamet davao savete, ali on sada samo pise izgleda o ceni...
Mislim da nije do oprasivanja, imam u blizini pcele i 2 legla bumbara u samom malinjaku.od majastemina ostaje malina zrnasta al se ne raspada u branju.... probaj dogodine obezbediti pcele( zbog oprasivanja) ,jer sve odu na bagrem..ako ne onda menjaj te sadnice gde se pojavilo
Iskrno ja ne koristim prihrane preko lista. Mozda cu kalciumom da je tretiram pred jek berbe,sad cekam da vidim sta ce biti od ove kise pa cu malo kana u ponedeljak da bacim.
POLE daj malo argumentacije za preko lista sta kad kako koje kolicine koji preparati,ako nista da probam na delu jedne parcele kao ogled. Hvala
A koja je aktivna materija preparata. Moguce je ga imati pod drugim imenom.Za insekte slobodno uzmite organski preparat KINGBOO, u koncentraciji 0.3% nema karencu.
Nliedostatak bora ili selena (malo verovatno) ili virusno oboljenje (verovatnije).U svakom slučaju pokušaj sledeće godine,za ovu je već kasno,prihranom sa ta dva elementa pa ako se stvar ponovi čupanje i sađenje nove.Nama u jednom malinjaku prvo branje bila krupna malina, odlicna a sad sledeca dva branja usitnila i negde nema ni 3 zrna a sremila da sazri, sva je zrnasta i raspada se pri branju.Rekla sam suprugu za kalcijum, on kupio ali mu rekli da nikako ne prska sad jer su visoke temperature cele nedelje izgorece mu malina. i sta sad? jedino da cekamo pa posle kise ako bude za vikend, bacicemo jaru i to je to. ne znam koliko posle kalcijuma mora da prodje da ne pada kisa da bi delovalo