Budjav lebaC
Član
Samo neznam od kad je malina kostunjavo voce Eeeee lupaju i ovi novinari da je to strasno, samo je itno da se pise a sta to nema veze.
Pa jel vidis da oni ne znaju ni o cemu je ovde rec? Jaooo..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo neznam od kad je malina kostunjavo voce Eeeee lupaju i ovi novinari da je to strasno, samo je itno da se pise a sta to nema veze.
Pa jel vidis da oni ne znaju ni o cemu je ovde rec? Jaooo..
Djubrivo je uzeo veoma mali broj ljudi , ja licno nisam , bio je rok tri dana tj petak , subota i nedelja da se prikupe potrebni papiri iz uprave za poljoprivredu o registrovanom domacinstvu , tako ko je stigao stigao . Npr moj prijatelj je stigao da uzme i to oko 45 000 din vrednosti djubriva koje nece platiti .
Uzgred cena u hladnjaci Frukom za Vilamet je 177 din
180 din za kes u Arilju
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=...=B7AXVIl4Z6UFZxJMB-Dqeg&bvm=bv.47883778,d.Yms
Jos jedna stvar koja dokazuje moju pricu za glavonje u udruzenjima ko zna koliko su oni djubriva uzeli i koliko nece platiti drzavi,a sta je sa nama ostalima. Ako je rok bio takav to su mogli da srede samo ljudi sa vezom i oni sa ludom srecom da na vreme cuju za to ,a takvih je sigurno malo. Citam danas na b92 komentare i pitaju ljudi spravom od cijih para ce to da se plati pa sad i ja ovde da pitam zasto mi posteni malinari da idemo na los glas zbog baraba kojima nikad nicega nije dosta ocigledno. To je neko uradio od ovih sto su bili ili da sebe pokrije ili da pokrije nekog ko mu je rekao to da uradi. Nema nama nista od ove drzave dok se ovako radi,da nekolicina dabija povlaatice pa kad narod kudi svi u isti kos. Nego sad treba ispitati ako ce vec nesto da ispituju ko je dao takav rok i ko je koliko djubriva uzeo. Nema sanse da je tu sve cisto Srbija je ipak ovo.
Od samog pocetka kad je najavljeno da ljudi imaju pravo na djubrivo (tada su trebali uzeti subvencionisano djubrivo i da ga plate u oktobru mesecu) sve je tu bilo cudno . U opstunsku upravu smo dobili obavestenje u četvrtak da sutradan mozemo podneti zahtev sa potrebnim papirima iz uprave za trezor i da je rok za podnosenje tri dana tj petak , subota , nedelja . Sve je izgleda namerno odradjeno da bi sto manji broj ljudi iskoristio pogodnosti . Ovde nikako nemamo uvid koliko je ukupno podeljeno djubriva . Podsetimo se na prethodnu aferu gde su se znale tacne kolicine npr u Arilje je poslato 7200 000tona , pa nam je svima malo bilo cudno gde je tih 300 kamiona istovareno , toliko nemoze da se parkira u Arilju . Kod ovog slucaja prosle godine samo znamo da je otpisano a koliko , ko zna ?????
druze 300 kamiona je 7500 tona ako si na to mislio??? Posto jedan sleper moze da bude natovaren max sa 25 tona(makar mislim da je tako)
Ja nisam poceo sa berbom,berbu ocekujem za nedelju dana.Svakako da ne bih dao svome detetu malinu punu hemije,ne bih dao ni svom najljucem neprijatelju.Imam knjige od Ace i cesto se cujem sa njim,sa mojim prijateljem.Zagovornik sam sto manje upotrebe hemije,ali ovo je vanredna situacija sa skakavcima.PozdravInsekticid u vreme intezivnog zrenja?????da li bi ti tu malinu dao svom detetu ili sl...dajte bre ljudi....zadnje tretiranje insekticidom je pred cvetanje i tu se sva prica zavrsava...Aca Leposavic je to lepo objasnio u svojoj knjizi...
Pozdrav svim malinarima. Posto je i danas nenormalno vruce, pitam iskusnije malinare da li bih smeo u vecernjim satima (22-23 h), da crevom poprskam po malinama da ih malo osvezim. Kod mene je vec osmo branje, tako da joj bas treba malo vlage. Unapred zahvalan na savetu.
Sad za vikend javljaju kisu baci ti njoj kana neka ima koren ata da povuce to ti je glavna linija koja nosi hranljive sastojke u biljku.
yara se saada ne baca ....AJ DA PITAM KOJA YARA???? Ma ko ti to rekao da ce da sagori malinu molim te. Pa nece prskatu u 12 nego oko 21h da pocne.Inace ne znam koliko to znate biljka posle intenzivnih padavina ne prima vodu preko lista makar 1dan kako treba.Mora da se saceka da pore koje su upile vodu istu proslede ka biljci.ZATO JE OROSAVANJE EXTRA KADA JE JAKA SUSA BILJKA UPIJA TU VODU EXTRA. Moj rodjak prska oko 21h i koristi naizmenicni kalcium i kalium nitrat,ne znam koji mu je razmak izmedju prskanja.On prska iako je recimo taj dan bilo 35 i sve je ok ne znam ko ti je to rekao ali to je glupost,ako gresim neka me isprave.Ukrajnjem slucaju stavi 75% doze.
Mogu li da pitam kako je malina prihranjena i kako i cime je prskana trebaju mi i priblizni termini da bi te nesto i posavetovao
Molim za savet,koje su mere zastite od skakavaca(ako ih ima).Koji je insekticid sa najkracom karencom.Pozdrav