Radna dozvola

Jedan drugar drzi market i pre ovih vecerasnjih mera pitao policajce koji su svratili kod njega u prodavnicu za poljoprivrednike, rekose mu da nece cimati poljoprivrednik ako su u traktoru na putu do 20h i ako ne krse neke saobracajne propise naravno. A da mogu da budu ako im je volja po celu noc na njivi to im ih se ne tice ali ako hoce u toku noci nazad kuci morala bi dozvola za kretanje da ne bi i njima neko pravio problem. Naravno da poljoprivrednik mora da ima kod sebe dokumenta i potvrdu o aktivnom statusu u slucaju kontrole. A sad kako ce biti za nedelju u kojoj ce biti ceo dan policijski cas ne znam, ali pitace ih ovaj drugar sigurno ako naidju opet posto i on treba da krene sa setvom i prskanjem psenice za neki dan.

Ljudi radite niko vas neće kazniti !!Dozvoljeno je je poljoprivredniku biti u traktoru(ne u autu) i raditi do 20h,može i duže...Niko to ne može javno objaviti jer bi svi Go...gradjani vratili na selo,upalili traktor i vozili po selu,ili na neki drugi način zloupotrebljavali!Ljudi,čitajte malo izmedju redova,nemojte gledati sve crno-belo!Ni jedan poljoprivrednik nije kažnjen ni ti će!

Ljudi radite niko vas neće kazniti !!Dozvoljeno je je poljoprivredniku biti u traktoru(ne u autu) i raditi do 20h,može i duže...Niko to ne može javno objaviti jer bi svi Go...gradjani vratili na selo,upalili traktor i vozili po selu,ili na neki drugi način zloupotrebljavali!Ljudi,čitajte malo izmedju redova,nemojte gledati sve crno-belo!Ni jedan poljoprivrednik nije kažnjen ni ti će!
Kretanje sa traktorom do 20h,za celu zemlju vazi.Za sada,NE posle 20h,osim u slucaju dozvole.Sada je sistem za dozvole prebukiran...Videcemo sta ce dalje biti.

Kod nas opstinski krizni stab doneo odluku ,radnim danima 5-17h ,vikendom 5-15h, za kretanje izvan tog vremena treba dozvola.

Послао ја овима мејл чисто проформе.....за до 22ч, од 05. до 23.04. па да видимо, оћел шта одговорити. Ако баш желе да ми одобре

Послато са Mi 9T помоћу плуга

Meni danas rekli iz Mup da je sajt za dozvole prebukiran i da treba da tražim dozvolu u Mesnoj zajednici. Ja odem u Mesnu zajednicu kad na vratima piše neradimo zbog vanrednog stanja. Ljudi tu jebe lud zbunjenog. Dozvolu sam već dva puta trazio preko ministarstva i ništa.

Ja takođe idem u nedelju na njivu i baš me briga šta će biti. Putin je naredio " poljoprivreda ne sme da stane" a mi smo izveli Žandarmeriju, specijalci, vojsku, i svu raspoloživ uniformisanu silu.

Bas te briga za sta?To sto ce se tebi nesto eventualno desiti ili tvojoj porodici ili nekom trecem? Tako su razmisljali i ovi sto su doneli virus u Kikindu pa sad imamo 5 umrlih barem sto se zna, sto je naj vise u Srbiji u odnosu na broj stanovnika. Nije nam se desilo pa je lako reci bas me briga.

Meni danas rekli iz Mup da je sajt za dozvole prebukiran i da treba da tražim dozvolu u Mesnoj zajednici. Ja odem u Mesnu zajednicu kad na vratima piše neradimo zbog vanrednog stanja. Ljudi tu jebe lud zbunjenog. Dozvolu sam već dva puta trazio preko ministarstva i ništa.
Kako ne radi ,kod nas radi ujutro sns dostava iz sela,tako da su na okupu,a ja jedini kome se žuri.

Bas te briga za sta?To sto ce se tebi nesto eventualno desiti ili tvojoj porodici ili nekom trecem? Tako su razmisljali i ovi sto su doneli virus u Kikindu pa sad imamo 5 umrlih barem sto se zna, sto je naj vise u Srbiji u odnosu na broj stanovnika. Nije nam se desilo pa je lako reci bas me briga.
Jesta kad je onaj debil kašljao gde je stigao,a ovo drugo ja ceo dan jurcam ko besan bacam veštak vraćam se kući uzimam setvospremač do 17 sati pa u namirivanje stoke do 20 sati,i sad danas ništa a sutra jer je zabrana ću se zarazim ,kao i preko dana virus ne važi a noću ako izađem na njivu ću se zarazim .
Ajde.

Verovatno ima nesto do kolektivne solidarnosti. Tako bi mogli i doktori da razmisljaju....... Zasto da idem na posao kad idem direktno u kontakt sa virusom.

Poslednja izmena:
Coci064 ne panici brate ja sam danas od 9 ujutru video samo 2 traktora i to u daljini, ko da me zarazi i koga ja da zarazim i sta je sa narodom koji ide u prodavnice, apoteke, pekare . Koja je verovatnoca da oni nesto pokupe i da nekom predaju, a koja je kod nas..

Prvo odem u trezor i izvadim potvrdu o aktivnom status, a potom pristupim prijavi na onaj sajt. Sajt nije ažuriran i kad sam hteo da unesem - okrug, ono ceo red se prekopira sa nekoliko okruga.Zatim popunim ostala polja i tražim dozvolu da u nedelju mogu raditi i tu mi se pojavi 17 časova kao prva satnica ...pa do- i tu unesem 22 časa. Unesem broj parcele i sve ostalo i pošaljem. Posle sat vremena stigne mi povratni mejl da je moj zahtev zaveden pod brojem 7551 i da ovu poruku oštampam i sačuvam. Ali Potvrde - nema. Počnem da se raspitujem kod nekih poznanika iz pol.stanice u S.Mitrovici- niko nezna da li smem ili ne .N akraju kažu, verovatno smeš ako si na traktoru. A ja pitam kako da dođem iz grada od sela koji je udaljen 12 km pa da se dočepam traktora. Šta ako me neko zaustavi na tom putu? Odgovor nisam dobio , I šta sad? Lud zbunjenog.

Prvo odem u trezor i izvadim potvrdu o aktivnom status, a potom pristupim prijavi na onaj sajt. Sajt nije ažuriran i kad sam hteo da unesem - okrug, ono ceo red se prekopira sa nekoliko okruga.Zatim popunim ostala polja i tražim dozvolu da u nedelju mogu raditi i tu mi se pojavi 17 časova kao prva satnica ...pa do- i tu unesem 22 časa. Unesem broj parcele i sve ostalo i pošaljem. Posle sat vremena stigne mi povratni mejl da je moj zahtev zaveden pod brojem 7551 i da ovu poruku oštampam i sačuvam. Ali Potvrde - nema. Počnem da se raspitujem kod nekih poznanika iz pol.stanice u S.Mitrovici- niko nezna da li smem ili ne .N akraju kažu, verovatno smeš ako si na traktoru. A ja pitam kako da dođem iz grada od sela koji je udaljen 12 km pa da se dočepam traktora. Šta ako me neko zaustavi na tom putu? Odgovor nisam dobio , I šta sad? Lud zbunjenog.
Možda komšinica zna odgovor :ppozdrav:

Verovatno ima nesto do kolektivne solidarnosti. Tako bi mogli i doktori da razmisljaju. Zasto da idem na posao kad idem direktno u kontakt sa virusom.
Ti si se toliko pogubio da sam sebe demantuješ, kojom to logikom ćeš se zaraziti na njivi posle zabrane kretanja a do zabrane nećeš, šta TV i Vučićeva demagogija uradiše od naroda da ne poveruješ

Procitaj jos jednom. Pisao sam o kolektivnoj solidarnosti i mogucnosti kako bi doktori mogli da razmisljaju.

Nazad
Vrh