Bože, čitam uslove tog zahteva i ne verujem. Drugar koji radi u zatvoru dobio gomilu naloga koje popuni kad hoće i kako hoće. Radnici u firmama takodje bez problema dobijaju odobrenja (neravno ne moraju sami ništa da podnose). Al eto poljoprivrednici za koje redovno slušamo kako su naša strateška grana, kako nas država mazi, pazi i vol, takodje želi da mi mladji (više nisam ni mlad
) ostanemo na selu (predpostavljam i u državi)... ipak po delima mi nakako deluje da je sve suprotno od tog što govore.
Ja razmem da ljudi na ključnim pozicijama u ovom slučaju nisu stručni, nisu kmpetentni, nemaju mnogo veze sa materijom, ali valda imaju neku volju da taj posao urade kako treba. Pa može da se konsultuje malo, može da čita ovaj forum. Sve je bolje nego da napiše zakon (uredbu ili šta već) na osnovu... ne znam ni ja čega, al mi je očigledno da ljudi koji su to pisali nemaju baš najjasniju sliku kako poljoprivreda u stvari funkioniše.
Dakle ja podnosim zahtev gde moram da navedem tačnu lokaciju gde ću raditi tačno odredjenu agrotehničku meru u tačno odredjenom vremenskom periodu u 17-05 h tog dana. Na odbrenje istog moram da čekam 48h. Što kako čitam ovde već ne funkcioniše u navedenom roku, a tek neće funkcionisati kad zahtevi budu učestaliji. Taman nekako stigne odobrenje... kad ono kiša... prosuši se malo, ja pošaljem opet zahtev... jbg. ljudi zauzeti, prodje par dana... opet kiša. itd.itd.
Čekaj bre, jel nas neko zajebava ovde?
Da nije tužno bilo bi smešno. Ja znam da oni imaju rezerve hrane ukolko ovo potraje par meseci, a šta ako potraje 2 godine? Ževećemo od kladionica? Oni se nakako još uvek provlače iako se tamo skuplja gomila ljudi u zatvorenom prostoru. Al šta da se radi svi znamo da se unutra obavlja jedna izuzetno važna privredna delatnost.