CetojevicM
Član
Sta da radimo sa divljaci?
Za pcelare se zna, spakuj stado i na Vlasic, eto rijesenja
Za pcelare se zna, spakuj stado i na Vlasic, eto rijesenja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uz tolike otrove će naša djeca i unučad na kraju postati kolateralna šteta.Samo nam to treba da se obaziremo sta ce pcelar reci za prskanje
Oni mogu biti samo kolateralna steta ako se uzme u obzir promet u ratarstvu i pcelarstvu
Kod nas je takvo stanje već 2-3 godine da uglavnom u uljanoj repici moramo najviše paziti, zbog toga nas uglavnom stalno upozoravaju. Nekakva pravila su da insekticid više ne koristimo čim krene cvatnja i da ako netko prska fungicidom u cvatnji da to radi noću.Strasno
https://www.nezavisne.com/ekonomija...a-Prskao-uljanu-repicu-i-izazvao-pomor/769230
Nebi bilo lose da pcelari ovde ili u nekoj posebnoj temina koju citaju ratari, vocari , napisu nasta paziti kod prskanja . Koji preparati posebno stete pcelama , kad je kriticno , u koje doba godine , ili dana , ili je u vezi vremena , ili koje biljke , usjevi su bitni koji manje i tako . Nemoze stetiti a moze mnogo koristiti. Pise nesto na uputstvima al dobro bi bilo iz prve ruke .
Pitaj one koji su alergični na ubod pčela. Ne odvajaju se od antidota inače mogu da umru. ,,Šta je sto po tuđi leđi"Realno ubod pcele je nista ...javi nam se kad te izbodu odjednom po nekoliko puta ose,zolje ,kako ih vec zovu,e to zna da boli vise.Min desetak puta godisnje je moja kvota ,ne mogu izbeci te ose,svugde ih ima,ispod crepova,po masinama ....A prosle godine sam video puno i strsljenova,ili bar ja mislim da sam to video, izgleda kao zolja,osa,samo par puta veci,ono kao motor kosilice zuji kad leti jbt ...no spram osa nisu ni malo agresivni,ose su najgore to napada kao ludo jbt.