Prskalice

Kod mene dolazi 2 ekipe jedna sa 2 jedna sa 3 pčelara. Svi dobiju mesto u nekoj strnjici uvučeno da ne smetaju.
Inače ima u ataru more nesavesnih ostavljaju košnice gde stignu.

Zbog trovanja pčela kad se selim košnice izbegavam da idem na male parcele gde ima više vlasnika, jer se ne zna kada će neko od njih da prska. Isto se za voće zna da se prska na samom početku cvetanja i posle kad završi cvetanje upravo zbog pčela.

Отроване пчеле + убод = боље да имаш брз ауто или у близини амбуланту која ради. Писао сам већ, овде су ставили њих неколико пчеле у зеленом појасу, најближа кућа мање од 40 метара. Инспекција их не дира. Значи друг члан.
Рођак је велики произвођач меда и он не прилази насељеним местима. Ово што пишете он ми је пре х година још рекао да тако треба. И оне табле за "резервације" обично закуцају на прометном путу или на улазима у атарске путеве. Ко има кабриолет или мтк угасио је кад улети у рој.

Napisacu problem ovde jer sam ipak prskao kukuruz....
Prethodnih godina sam kolicinu vode i sredstva 'gadjao' u 10 litara na 5 kj. Znaci sve po PS-u. Brzina,pritisak,kolicina vode... Danas sam dva puta ostajao bez sredstva na pola njive!! Brze potrosim sredstvo a svega se pridrzavam kao i prethodnih godina. Znaci pritisak 1,82 brzina 7 km/h i potrosnja 200 l/ha. Sta moze biti uzrok?
Jedino sto sam menjao je da sam maalo podigao pritisak u samoj pumpi na neka 2,5 bara. Da li je moguce da je zbog toga?

Retka voda? 🤣

ako si podigao sa 2 na 2.5 to je 25%. izracunaj gde si ostao bez vode. meni se desavalo obrnuto, da mi ostaje sve vise vode kako opada taj pritisak u pumpi.

Da na membranu misli.Ja sam razmisljao i opet nzm kako bi to moglo uticati.Jedino da sad izmeri protok dizni ,tj L/min na odredjenom pritisku pa da proveri jel su tacne ili ne.

Moze da utice ako je iscepana membrana, tada ide vise voda nego sto pritisak pokazuje. Ali to bi video, na ventilu izadje voda umesto vazduha. Ja bih pre sumnjao u manometar.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Imam agremehaniku 660l,kada prskam nece da izvuce svu vodu..ostane oko 70 litara i padne pritisak..sta moze biti?

Resen problem! Krenuo sam da radim na osnovu povrsine tipa rekla kazala. Jedine dve parcele koje do sada nisam prskao . Parcele su vece taman za toliko koliko mi je zafalilo sredstva. Najtrivijalniji ali i najbolji nacin da se pogresi. Bitno da je prskalica ok.

Ljudi potrebna mi je pomoc, jutros u zurbi ozkacavao prskalicu i zaboravim kabel dzek od kompijutera da otkacim i izvuce mi se, sta je tu sada ciniti, da li mora nov kabel ili zvati nekog elektricata strucnjaka da poveze opet

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Ja prvo struju raskacim pa posle hidrauliku i zadnje poluge,kardan,topling ,jer jednom mi se umalo desilo isto,reko nikad vise.
Ako dobro razumem icupao si kabel iz kompijutera ?,probaj ga otvoriti pa videti kako izgleda,mozda su ostale zice na kompu zalemljene pa vidis koja ide gde i lako ih spojis.Koliko ima zica ?.

Taj dzek sto spaja komp i prdkalicu mi se iscupao, kako to sada spojiti?

Sta mi je onda resenje, novi kabel da kupim, da li ima to posebno da se kupi, komp je arag, nije poprskao 30 jutara nov

A je l' taj kabel ima na oba kraja utikače? Ako kojim slučajem iz neke kutije direktno izlazi kabel (tj. da nije rastavljivo preko para utičnica/utikač), onda ne znam kako može da se kupi kao rezervni deo samo kabel. Ako je na oba kraja rastavljiva veza (kabel na oba kraja ima utikače), onda verovatno može da se kupi samo kabel kao rezervni deo, al' je pitanje imaju li to naši uvoznici...

Nazad
Vrh