Prskalice

Koliko treba litara vode po hektaru za agromehaniku 8 m grane 16 dizni, crvene, mislim da su četvorka? Ako sa 539 idem drugom brzinom oko 1000 obrtaja, 6 km/ha pritisak je 5 bara? Rekli su mi da je to 300 l/ha?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Otprilike tako. Ja sam do prošle godine išao sa tom kombinacijom ali nikad nisam imao 5 bara, obično oko 3. Sad me nešto zeza prskalica i svega nagura 1,5-2 bara u pskanju, nešto se dešava, ne znam šta je. Potrošio svega 160 l/ha vode pa morao skoro duplirati da bi izašla sva pripremljena hemija. Ne znam da li je do neke membrane ili do vazduha na onom ventilu dole na pumpi gde se doduvava.

Vazduh u membrani pumpe nema veze sa tim,nego da umanjis pulsiranje pritiska koliko znam,ali sigurno nema veze sa pritiskom na manometru.Moze biti problem mozda do ventila pumpe,ili nesto oko razvodnika gore....

@ACA RAIC
Nisam pogodio količinu vode, na prskalici su promenjene grane i dizne od neke stare Morave, a ja sam gledao nalepnicu na prskalici po kojoj je 380 l/ha pri 6 km/h i 5 bara. U prvoj njivi sam morao da prođem 2 puta, a posle u drugoj sam išao sporije da bih postigao tu potrošnju vode.
Kad nemam iskustva, tako bude.

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Imam problem da prskalicom krokus od 440 l,radila je dobro,sada kad nibo tecnosti u buretu padne na 150 l nema vise pritiska u granama,ima li neko ideju sta moze biti problem??

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kako se tak cep montira,do sada nije imala a radila je bez greske?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Uglavnom oko 2/3 radnog pritiska ili isto kao i radni .Pošto je u kućištu membrane mala zapremina teško je odrediti tačan pritisak i samo sekund pritisnuta iglica ventila značajno smanjuje pritisak membrane...

Da ti nije zapenila voda? Meni se desavalo iako ima preko 200l nema pritiska jer zapeni. Inex resio problem.

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Ovde gledao zimus agromehanika 800L , hidraulika, elektronika 11000e . Ja trazio predracun da konkurisem za posticaj , kazu ova je prodana a nova cijena ce biti 14 do 15k .
Odustanem

Strasno

https://www.nezavisne.com/ekonomija...a-Prskao-uljanu-repicu-i-izazvao-pomor/769230

Nebi bilo lose da pcelari ovde ili u nekoj posebnoj temina koju citaju ratari, vocari , napisu nasta paziti kod prskanja . Koji preparati posebno stete pcelama , kad je kriticno , u koje doba godine , ili dana , ili je u vezi vremena , ili koje biljke , usjevi su bitni koji manje i tako . Nemoze stetiti a moze mnogo koristiti. Pise nesto na uputstvima al dobro bi bilo iz prve ruke .

Nemoze bas tako .Ako nista zakon to treba da regulise .Neko nekome napravi stetu ... Isto npr kad bi te iste pcele pravile stetu na usjevu naravno da bi se bunio .

Nazad
Vrh