Prskalice

Za IDTA znam da moze. Ove su malo drugacije..
a26a045c1a3b4c8eca703acfac098e39.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

@zikabog, jel je zadovoljan majstor Jančika sa plugom?
@North ARMY ,ma to se podrazumeva da si uzeo sektu, :) nego koliko metara? 12-15?
Moje mišljenje je da je uvek bolje uzeti prskalicu sa većim buretom i širim granama. Recimo od 15m lako napraviš da su 12,5m (3x6/70) ili 14m (5x 4/70) ili 15m (5x3m žitna) ili 12,5m (5x 2,5m žitna).... a razlika pri kupovini mislim da nije preterana ukoliko gledamo AM sa mrx granama 12 tj 15m.
E sad što se tiče onoga što @baderljica piše.... A jeste, tako je. Trebalo bi da postoje i grane ,5m. E ali tu dolazimo do onog da konstruktore bole ćoša za naše mišljenje sve dok prodaja ide.

12m. 15m su u osnovi mnogo sire oko 3m i nosta od prolaska kroz kapiju.
I ovo je odlicno hvata 15r kukuruza. Okrenem do komsije doznu onu na pola ili ostavim ako je osti usev ostatak ide odlicno.
Svi bi da rade bez mozga i brojanja. Druga bi mi trebala za 3m sejalicu repe i traktor na 2m i drugi gaz za psenicu 3m i gaz 1.5m. 😀

Koje dizne da uzmem da malo vode troše , rade na malom pritisku i što mi je najvažnije da što manje nose na vjetru , nekom slabijem naravno ?
Dosad sam koristio obične žute 2ke.

nemoj da mi verujes ali mislim da su oba bila 9000din. to sam uzeo prosle godine

ovo svetli extra ali jbg i kosta.. one originall tek kostaju nemaju dusu

Originalni Hella farovi za Kuhn prskalicu su 500 evra za 2kom , tolika je doplata za dodatnu opremu.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Koliko treba litara vode po hektaru za agromehaniku 8 m grane 16 dizni, crvene, mislim da su četvorka? Ako sa 539 idem drugom brzinom oko 1000 obrtaja, 6 km/ha pritisak je 5 bara? Rekli su mi da je to 300 l/ha?

Послато са DN2103 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh