Prskalice

Bavljenjem bravarije sam prekino ima desetak godina, samo radim za moje potrebe, ako treba neki savjet tu sam.

Kako izbiti lezaj na moravinoj prskalici?
Gledam i ne vidim odakle mu prici?
60ca97cba2618f145031515678b32fec.jpg
d3eaeadcdef1f3b03540df2cf906e5df.jpg
f230b3bc581c87a2d509c6189c0e9fc2.jpg

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

Kako da isteram vratilo?
Negde sam procitao da sa zadnje strane na deklu probusim rupu pa da izbijem ga i kasnije tu rupu zapusim tecnim metalom

Jebemu pravo da ti kazem to sam napisao onako na prvu, pogledaj lepo mora da ima neka fora, kako je sastavljeno mora se nekako i rasturiti, zavaris za lezaj dve sipke i napravis kao radapciger preko vratila

Poslednja izmena:
Gledam celo jutro i ne vidim foru..
Klipove drzi bolcna i vidi se ima seger.
Ispred lezaja nema nikakav osigurac.
Ali ne vidim kako izvuci vratilo

Prvo se skine zeger i prstenovi i oslobode klipnjace sa osovine. Posle ide sve komplet i osovina i lezaj. Tako je bar kod nas na comet 65. Malo je pipavo zavuci zeger klesta izmedju klipa i kucista da se skine osigurac.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Hvala vam, sutra cu pokusati.
Znaci dok ne skinem segere sa sva tri klipa, vratilo nece moci napolje?

Ne sa klipova nego sa klipnjaca. Na slici br 8.
d4ab47edb7319a31b69b355968a48015.jpg

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Na donjoj slici se vide dvije rupe na nosaču, tu će se zavrnuti neki klizač ili ležaj kao neka vođica kad se dižu i pustaju grane.

Ako je mislio na obicne dizne,nebitno jel 2 ,3 ili 99 ,djubre tesko koje bih zabranio da se proizvode i koriste.Na najmanji dasak vetra nosi hemiju u tri lepe,magle i da hoces ne mozes da se resis,najgore dizne.Ja se sebi smejem sto nisam ranije presao na injektorske dizne....

Malo meni nije bas jasno sa tim raznim diznama, dugo godina radim prskanje u povrtlarstvu i ratarstvu, i ono što sam primijetio kad ima jačeg vjetra jedini lijek je veća dizna i manji pritisak. A kako se one zovu i ko ih radi mislim da nije baš toliko bitno, izuzev samo u jednom slučaju, a to je da dizna u svom rasponu širine mlaza ima što jednačiju pokrivenost mlaza, a to je jako teško postići.

Nazad
Vrh