Prskalice

O ovom problemu sa slikama sam postavljao pitanje u temi Problemi u radu foruma, ali očigledno nije nađeno rešenje.

Direct link (iz one ponude postimage linkova za šerovanje) ubaciš u polje koje ti otvori ikonica fotografije iz posta (ispred ikonice za smajlije). Ako samo iskopiraš u post "hotlink for forums" ili "thumbnail for forums" onda dobijaš ove probleme sa slikama na forumu, iako ne bi trebalo i iako je tako radilo do pre nekog vremena bez problema. Isto se dešava sa još nekim sajtovima za uploadovanje slika (npr. fotkica) pa mislim da je problem u forumu a ne postimage-u.

20220311-091305.jpg

Izvini, morao sam nakratko da odem od kompa.

Na kirajevoj slici imaš pored linka koji je on zaokružio i link "direktna veza" (drugi od gore), taj link iskopiraš u polje koje ti otvori ikonica fotografije u polju gde pišeš post.

prskalice.png

Juče sam menjao neka creva na Agromehanici 440 l, 105 l pumpa posle 14 godina. Najkritičnije je bilo crno crevo od razvodnika do pumpe. Spoljni deo do platna je ispucao. Originalno crevo je oko 6 mm debljine, a zamensko Agromehanikino kupljeno u Agrotrade u Bačkom Jarku samo oko 3 mm. Čak mi novo deluje nekako plastično u odnosu na staro. Najviše muke mi je zadalo skidanje plastičnih krajeva jer su pričvršćeni nekim prstenovina a ne šelnama.
https://fotkica.com/slike.php?slika=1_126790643_IMG_20220325_153418.jpg][/url]
Da li gumica koja ide na ovaj plastični kraj je sama po sebi četvrtastog preseka ili se izdeformisala, tj. bila je okrugla na preseku? Sada kada je izmerim je oko 4,2mm x 3,1mm.

Da li neko ima na nošenoj prskalici montiran vatrogasni priključak (2")za punjenje prskalice motornom pumpom? Hocu to da napravim pa imam par načina o kojima razmišljam pa da vidim šta će mi biti najbolje.
@Cici i ostali sa vučenim prskalicama: da li odmah posle priključka za punjenje postoji filter, kakav je i kako je reseno prečišćavanje te vode kojom se puni prskalica(npr. iz kanala) ?

Nazad
Vrh