Prskalice

Takav - doduse nikakav - sovinizam nam nije potreban.
Inace cesto se koriste drugi jezici po forumu sto smatram vrlinom a ne manom. Takodje mislim de se forum ne nalazi nigde... vec u "sajbersvetu".

Kálmán bácsi zivi u delu Banata gde je retko kad "omane" vetar... Kako kazu za Vrsac da 2 dana u godini ne duva vetar, nije ni cudo da je (i) tamo ludnica... a Jermenovci nije daleko...

Takav - doduse nikakav - sovinizam nam nije potreban.
Inace cesto se koriste drugi jezici po forumu sto smatram vrlinom a ne manom. Takodje mislim de se forum ne nalazi nigde... vec u "sajbersvetu".

Kálmán bácsi zivi u delu Banata gde je retko kad "omane" vetar... Kako kazu za Vrsac da 2 dana u godini ne duva vetar, nije ni cudo da je (i) tamo ludnica... a Jermenovci nije daleko...
Nadam se da ne mislis na mene sto se tice ovog sovinizma,ne delim ja ljude po veri i naciji vec po tome dali su ljudi ili ne ljudi.Pozdrav

Nadao sam da je sala, a vi ste to i potvrdili 👍 ima tu drugih bisera - sto bi se reklo...
Ali da vetar siba... Jeste...

Dobro si ovo odradio,mi na nasoj od 440l nabacili motorce za brisace i u kabini stavili dugne za dva polozaja i tako kopira teren... nije lose ispalo zavrsava posao,naravno na sredini veliki lager sa drzacima i osivinom sto drzi grane

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nije mi se to svidjelo sa motorom ili hidraulikom jer mi djeluje komplikovano da pratim kud vozim i kako stoje grane.

Razmišljao sam i o tome, to bi kod mene trebalo vjerovatno postaviti na ovim krajevima na snimku, jer druga dva preklopa idu odozgo prema dole.

Miladine, bio sam skeptičan po pitanju ovih tvojih radova, jer ne volim kad se kupi nova stvar pa se prepravlja i doradjuje, ali odradio si ovo odlično. Svaka čast!

Za fabričku varijantu morao bi doplatiti oko 1000 e, mene će koštati materijal oko 100 e zajedno sa čekrkom i nadgradnjom gore. Ovaj sistem kod Agromehanike na većim nagibima od 5 cm ne kopiraju teren 100% ve se pomalo remeti visina lijeve i desne strane. Ja sam tu malo popravio situaciju razvlačeći kosnike u donjem dijelu sa 500mm na 580 mm. Sve sam ovo uradio tako da za 5min mogu sve vratiti na fabričko jer je sve na šarafe.

Razmišljao sam i o tome, to bi kod mene trebalo vjerovatno postaviti na ovim krajevima na snimku, jer druga dva preklopa idu odozgo prema dole.
Ja bih odbojne opruge stavio negde pred kraj pretposlednjeg segmenta. Kada se krila sklope opruge budu okrenute na gore. Tako je i kod Agromehanike.

Agromehanika-odbojna-opruga-1.png

Poslednja izmena:
Logično je da taj graničnik bude postavljen na kraju prezadnjeg preklopa, a dali taj prezadnji preklop mora biti blokiran u radu.

Nazad
Vrh