Kolega Peet vam je očitao lekciju i spustio vas na zemlju.Pričate o nekom herojstvu.Što napadate vašeg saborca koji vam je sasuo istinu u oči.Ispada da ste vi za sve zaslužni.A što ste zbog suncokreta ostavili stočare na cedilu,o tome ne pričate.
Pošto mi je post izbrisan u ceni pšenice,nadam se da je ovo sada u pravoj temi..
Odziv poljoprivrednika je mali i datira iz perioda kada su bili prvi veći protesti gde je jedan od zahteva (koji je odmah prihvaćen) bio da se hobi poljoprivrednicima ne isplaćuju subvencije.Kao posledica toga,mi nismo dobijali subvencije par godina kada su bile najveće.Najglasniji su bili baš oni koji su do juče radili po firmama a sad su kao profi poljoprivrednici a mi koji isto ulažemo u tu zemlju ostajemo bez prava glasa.Ali ne smetaju im ti što rade po 500ha i još su zaposleni (ali oni plaćaju PIO preko žene,tetke,strine).Zamislite koliko je taj PIO opterećenje za onog od 100+ha a kakvo za onoga koji obrađuje 5,10,15ha.Da se tu priča ne završava je i činjenica da su uzimali od tih malih hobista polovinu subvencija da bi ovi dobili koji dinar.Ja to nisam radio iz principa i preživeo sam i bez subvencija.I onda me stručnjaci prozivaju,gde sam ja na protestima.Sjebali ste poljoprivredu tim potezom jer se niste nadali da će mečka zaigrati i na vašim vratima.Kolega Peet sve ovo zna i bio je u raspravi sa mnom.Ali za ovo što vam je napisao mu skidam kapu.On nije lud,koliko sam shvatio-nego razočaran.A i malo je stariji pa su mu se shvatanja malo promenila.
Za Nedeljka znam (predstavio se imenom iprezimenom) ali Baderljicu ne znam a predstavljao je i mene i sve poljoprivrednike.Pa bar bi bio red da se predstavi.
Do protesta ga nešto nije bilo na forumu ili je možda bio pod drugim imenom.
E to je za one koji potežu priču :Ko hoće nađe način a ko neće nađe razlog.Da li je ovaj razlog dovoljan.Za nekog će biti a za nekoga ne.