Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 249 68,4%
  • Ne

Glasovi: 115 31,6%

• Ukupno glasača
    364
E ta zaprska moze pokvariti jelo.Ne mora da znaci ali moze biti.Svaki dan sam blizi tome da se ide na izbore pa da vidimo gde smo kao stanovnici ove drzave.Ako su tacne procene da je bilo preko milion ljudi na protestima pa jos nas 500k koji nismo bili valjda ce jos neko da se pridruzi.Bar ce se videti na cemu smo
Generacijo,pa oni će pokrasti glasove kao i do sada.Ne razumem kako to ljudima nije jasno_On je pobedio obojenu revoluciju a neće dobiti na izborima.Definitivno on demokratskim putem ne silazi sa vlasti.Kraj.

Na tim jednim parlamentarnim izborima SNS je dobio 80 mandata manje nego na prethodnim, mislim da je bilo to posle covida....Ima tu na wikipediji,neka pogleda koga zanima...

Još samo kad bi neko spomenuo bar neko ime i prezime oko koga bi se svi ujedinili i zaveli napokon red u državi bilo bi super.Do tad ovo je samo otvorena diskusija i razmena mišljenja koju ćemo već sutra zaboraviti ko lanjski sneg (metaforički,pošto nas i on izbegava) :)

Mirosti.Kao u Svajcarskoj?
Zašto da ne? Srbi su uprkos svemu uvek voleli inovativnost, i ne mislim da je nemoguće uspostaviti bar eksperimentalno u nekim opštinama i okruzima tu vrstu odlučivanja sa punom kontrolom nad javnim sredstvima.
Samo se oslobađati komunističkog nasleđa koju postkomunističke vlasti nisu menjale iz čiste lenjosti..
Znači radi se o najdirektnijem načinu odlučivanja gde svako malo imamo referendume o raznim projektima.
Čak nebih bežao ni od dovođenja stranih proverenih 'profesionalnih upravnika' sa dobrim upravljačkim sposobnostima. Zamislite jednog japanca u srbiji koji promoviše 'lean' koncept ekonomije. Kakve bi tu uštede bile, čak i da ga platimo kao oni što su platili našeg piksija.
Na kraju krajeva i grčka, bugarska i neke druge države tako su počele sa uspostavljanjem civilnog društva, jer nisu sami znali voditi poslove države.

Zašto da ne? Srbi su uprkos svemu uvek voleli inovativnost, i ne mislim da je nemoguće uspostaviti bar eksperimentalno u nekim opštinama i okruzima tu vrstu odlučivanja sa punom kontrolom nad javnim sredstvima.
Samo se oslobađati komunističkog nasleđa koju postkomunističke vlasti nisu menjale iz čiste lenjosti..
Znači radi se o najdirektnijem načinu odlučivanja gde svako malo imamo referendume o raznim projektima.
Čak nebih bežao ni od dovođenja stranih proverenih 'profesionalnih upravnika' sa dobrim upravljačkim sposobnostima. Zamislite jednog japanca u srbiji koji promoviše 'lean' koncept ekonomije. Kakve bi tu uštede bile, čak i da ga platimo kao oni što su platili našeg piksija.
Na kraju krajeva i grčka, bugarska i neke druge države tako su počele sa uspostavljanjem civilnog društva, jer nisu sami znali voditi poslove države.
Potpuno ispravno . Samo to ovi koji bi trebali tako nesto da predloze ili ozakone , vjerovatno ,nepada im na pamet. To bi se moglo traziti na protestima kao ustavna promjena .
( nego zamisljam onu zemljakinju clana obradmiki sto sjedi pored satora , a nije skolovala od vremena , kako gleda u ekran i treba da odgovori na referendum npr o nekom zaduzenju radi neke fiskalne mjere i kaze : " U ziv mi ti , nisam pametna , sta odluciti u ovaj momenat ? " 🤣

Imali smo i mi eksperte do duše domaće, božidara đelića, labusa i mlađu...
Dok se savest (ima li mene tu i koliki je moj deo)ne promeni moze dovoditi koga hoces...
Ovde prvo treba zakon i da se za bilo kakvu krađu robija...
Како да се робија па јел ти комшија кум,род,брат колко пута рекао донећу ти ја из фирме...било то Квасац,Уље,Гума,Шраф,Електрода,папир,кур пал...Из куће све иде!

Nazad
Vrh