Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
Nije problem nego ljudi ne mogu sami sa sobom da razgraniče neke stvari.
Žensko tele umatičiš sada i tek kada to isto tele postane baba jednoga dana ta njena unuka će dobiti pedigre i ostale benefite.Spora procedura ali tako funkcioniše već 20+godina.Na samom početku rada matičnih službi nije se dobijalo ništa ali si imao obavezu da plaćaš godišnju članarinu, smotre i ostalo.Tada je većina odustala od toga pod sloganom ko ih .ebe, to su lopovi samo nam uzimaju pare i tome slično.Posle je nekima došlo iz dupeta u glavu a nekima neće nikad doći.

Сад на то додај е-аграр и још да не могу сви на северу пријавити стоку због предходно добијених подстицаја преко гране. На пример крава, доста је продавано млеко по селу и мањим млекарама. И ту се изгубио тај низ који си навео. Пре је била цена производа и то је ишло али од кад је држава преузела да се пита и тренира све са субвенцијама такви су најгоре прошли.

Sapatnik kreni od sebe,hočeš da konkurišeš za neku mašinu uslov je umatičena grla 3 ili 5 ne znam sada i ti več godinama od kad pratim konkurse.Pa zar nije lakpe da se jednom rešiš i umatičiš nego da voziš priču kako nemaš umatilene već godinama.
To je samo jedan od primera.Moj kompija već godinama priča kako ima manju subvenciju jel nije umatičio,kad ga pitam zapto nisi slegne ramenima.

Ja već dosta dugo ne mogu da povežemo u čemu je problem da se stoka umatiči?
Nemam stoku stvarno ne znam problematiku ali čitajući ovde i u priči sa nekim komšijama koji se bave stočarstvom a nisu umatičeni ne mogu povezati zašto se stoka ne umatiči ako gubš određene benifite.
I to nije priča od juče nego već godinama unazad.
Zato što više ne može toliko da se mućka.

Па управо то, шта је куповало машине пре субвенција? Цена производа. Са оваквим системом ако имаш и фт1п добићеш конкурс. Неколико пута годишње мењају услове за матичење, померају дане. Па имаш сву документацију а оно стиже одбијеница. На послу је то велика главобоља.

Ja ću kupovati žensku telad.I počeli smo.Sreća pa smo kupili od prijatelja.Telad simentalci a u pasošima HF.Ovaj iz matične službe reče.Ja to neću da radim.ETO KAKO RADE MATIČNE SLUŽBE koje neki ovde podržavaju.

Pasoš nije napravila matična služba niti je obeležila to tele.To je veterinar stanice koja vodi program mera za vaš teren za.ebao.Da li je dobar sa držaocem životinja ili nema veze sa životom ne bih razmatrao.
Matična služba neće to da pusti niti ljudi iz PSS koji vrše smotru.

I onda ti onomad zabrani izvoz žita jer su njegovi ortaci rasprodali sve rezerve i obori cenu naviše od pola od jesenje a trebala je da raste... :mad:
Kakva crna slobodna trgovini kad ovaj preko ima subvencije dole da može i džabe da ga da i da opet zaradi više od tebe.
Do ne pominjem meso koje kod njih može da stoji 6 meseci zamrznuto, a kod nas dok ne krene da vonja. I sad neko treba da bude konkurentan takvom uvozu?
To je par svari što svi znaju da se radi a gde je što se ne zna?
Evropskoj uniji rok koriscenja za zamrznuto meso je 6 meseci a kod nas godinu dana,i eto da ga ne bi unistavali oni nama prodaju starije meso po jeftinijim cenama da ga ne bi bacili i to onda spusta cenu zivih svinja kod nas. A mi bi mogli da usaglasimo tu regulativu sa Eu i da stavimo isti rok kao u EU ali neki razlog postoji zasto to ne radimo, verovatno neko ima korist od toga .
Nasa vlast sama postavlja prepreke, nije Evropska unija kriva kad Predsednik kaze da imamo viskove zita,kukuruza,soje,ulja secera a onda kad su najvece cene zabrani izvoz.

Pasoš nije napravila matična služba niti je obeležila to tele.To je veterinar stanice koja vodi program mera za vaš teren za.ebao.Da li je dobar sa držaocem životinja ili nema veze sa životom ne bih razmatrao.
Matična služba neće to da pusti niti ljudi iz PSS koji vrše smotru.
Pušteno je baš od tih ljudi koji vrše smotruSa kim je dobar,mućki ima.Sreća što ih veterinar nije prebacio na nas pa smo telad vratili.

Ljudi ja vas ubedjujem da to sve tajkuni pakuju sa vlastima, svi zakoni i potrebe se namestaju kako njima odgovara, a vlast interesuje samo trgovina i cist procenat od svega sto dobijaju...

Ovo sam siguran da nije tacno, taj ko ti daje informacije ili ne zna ili te zajebao..
Probaj da proveriš pa ćeš videti ako imaš nekog u tim vodama.Prijatelju moj sve krave su obeležene i zna se u broj koliko kojih ima..Ima i gazdinstava koja imaju i jedne i druge.Sve se vrti oko para..Pa i tim koji imaju umatičene ako fali zapeta odbijaju.Ovu telad o kojima sam pisao ako bi došla inspekcija-vlasnik bi bio u prekršaju.

Gomolava - Hrtkovci ?
Do 2014. kada prinudno "prestajem" sa bavljenjem govedarstvom, imao sam sasvim korektnu saradnju s njima...
Takođe su mi vodili i "papire" vezano za konje..

Probaj da proveriš pa ćeš videti ako imaš nekog u tim vodama.Prijatelju moj sve krave su obeležene i zna se u broj koliko kojih ima..Ima i gazdinstava koja imaju i jedne i druge.Sve se vrti oko para..Pa i tim koji imaju umatičene ako fali zapeta odbijaju.Ovu telad o kojima sam pisao ako bi došla inspekcija-vlasnik bi bio u prekršaju.
2022 je bilo vise od trecine umaticeno krava a prvotelki vise od 50% a s obzirom da je trend rasta umaticenih nastavljen sad sigurno ima vise od 50% umaticenih prvotelki a ti si za njih rekao da nije ni pola umaticeno.

Dobro si napisao-trećina krava.To ti je skoro pa tačan podatak.Ima malo više ali se tu računaju i prvotelke-i to je krava.

Da li ti je poznat podatak,pošto vidim da barataš sa nekim podacima-koliko je od 2022 do sad gazdinstava ugašeno i krava koje su završile u klanici iz razloga prestanka bavljenja ili iz drugih razloga.

Nazad
Vrh