Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,5%
  • Ne

Glasovi: 114 31,5%

• Ukupno glasača
    362
mislim da je prva stavka u koje vlast ne bi smela da se mesa jeste slobodan izvoz, a ne da se mesa i da zabranjuje izvoz kad su najvece cene na trzistu, ako im treba za robne rezerve neka kupuju na trzistu kao i svi drugi. Ne moze se na stetu poljoprivrede da se cuva socijalni mir.

A oni su vec 12 godina na vlasti tako da kad kazu da su oni prosli bili krivi imali su 12 godina da naprave blagostanje a ne da se stalno pozivaju na vlast koja je vec daleka proslost, a ako su prosli bili toliko losi zasto su ih mnoge primili iz DS ,DSS sve zivo.
Sve sto predje dva mandata i nije smenjivo ne donosi nista dobro, ja ni neznam ima li neke drzave na svetu u kojoj je vlast veoma dugo a da je bogata zemlja.
Slobodan izvoz povlaci i slobodan uvoz.

Biznis resenje, a da se imovina vrati narodu ?? To ne postoji. Biznis unistenje mi lici samo preuzimanje od strane jos veceg kera.
Ima smisla to sto pricas, ako prvog kera isprasis, i drugog potom, oce li treci hteti da dodje na njihovo mesto
Tacno tako, opet nas i u toj trci tajkuni dobijaju jer sve prednosti i kolicine oni imaju, preko njih se sve posluje kako got da okrenete....

pa to vec postoji, samo sto nasi ne mogu da stave zabranu uvoza iz inostranstva jer imaju potpisane sporazume o slobodnoj trgovini, i kad neko poljoprivredno udruzenje zatrazi da se zabrani uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda nas Predsednik kaze >mi ne smemo da se mesamo u slobodnu trgovinu<

A mleko ide dole od 5 do 8 din, mole iz vlade otkupljivace da to ne rade...
Isplaćuju 100k za prvotelke = cena mleka ide dole. Sve je to povezano, subvencije (veštački novac) daju nama a našim proizvodima (pravi novac) obaraju cenu da svi pokupe kajmak i narod zakrpi neke rupe subvencijama a ustvari svojim proizvodom bi mogli da zarade više nego što su te subvencije ali bi onda bilo mnogo manje kajmaka za trgovce, poltičare i ostale..

Isplaćuju 100k za prvotelke = cena mleka ide dole. Sve je to povezano, subvencije (veštački novac) daju nama a našim proizvodima (pravi novac) obaraju cenu da svi pokupe kajmak i narod zakrpi neke rupe subvencijama a ustvari svojim proizvodom bi mogli da zarade više nego što su te subvencije ali bi onda bilo mnogo manje kajmaka za trgovce, poltičare i ostale..
Da li znaš koliko ima prvotelki koje neće dobiti ni dinar.I veruj mi da u ministarstvu sve to znaju.Ne pitaj me kako znam ali je iz pouzdanih izvora.

pa to vec postoji, samo sto nasi ne mogu da stave zabranu uvoza iz inostranstva jer imaju potpisane sporazume o slobodnoj trgovini, i kad neko poljoprivredno udruzenje zatrazi da se zabrani uvoz nekih poljoprivrednih proizvoda nas Predsednik kaze >mi ne smemo da se mesamo u slobodnu trgovinu<
I onda ti onomad zabrani izvoz žita jer su njegovi ortaci rasprodali sve rezerve i obori cenu naviše od pola od jesenje a trebala je da raste... :mad:
Kakva crna slobodna trgovini kad ovaj preko ima subvencije dole da može i džabe da ga da i da opet zaradi više od tebe.
Do ne pominjem meso koje kod njih može da stoji 6 meseci zamrznuto, a kod nas dok ne krene da vonja. I sad neko treba da bude konkurentan takvom uvozu?
To je par svari što svi znaju da se radi a gde je što se ne zna?

Tako je.Zato što ih ima dosta više od umatičenih.
Ja već dosta dugo ne mogu da povežemo u čemu je problem da se stoka umatiči?
Nemam stoku stvarno ne znam problematiku ali čitajući ovde i u priči sa nekim komšijama koji se bave stočarstvom a nisu umatičeni ne mogu povezati zašto se stoka ne umatiči ako gubš određene benifite.
I to nije priča od juče nego već godinama unazad.

Nazad
Vrh