Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Kad bi ljudi shvatili da ne treba oni ništa da nam daju, već da nam ne otmu ono sto proizvedemo živeli bi kao gospoda.
Zadužili su širu masu pa sad vladaju, bace kosku (pare za seme) a narod se otima oko crkavice kao besni psi, ne bi li zapušili neku rupu.
Dzaba kad je kilo žita 20 a posrana kiflica od 50 grama 30 dinara.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

I sad kada bi ti vratili uložen novac ispada da su ti kupili seme.Zar ne.
da jer sam kupio sertifikovano seme i platio 102 dinara 100kg lg apilka
ti ako nisi i sejao svoje ti si platio tj kostalo te plafon 35dinara 100kg
kupi i ti pa onda pricaj ko kome kupuje seme i ostalo

nestvarno kako si naporan i ne shvatas o cemu se radi tako da odustajem od daljeg objasnjavanja

nestvarno kako si naporan i ne shvatas o cemu se radi tako da odustajem od daljeg objasnjavanja
Ajde resi jednom kolko si placao seme 102 ili 80

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Jbt kakvo je to za 102 dinara? Šta je tom rađeno da košta toliko?😵‍💫🤔

Izuzetan komentar! Stvarno koristan i lepo je sve objašnjeno, ko hoće da razume.
Pogrešno si shvatio moje pitanje, al nema veze, tako je i zvučalo, ne ljutim se
Zaista je pitanje bilo nevezano za subvencije, kako sam i napisao.
Pretpostavljam da se dobija veći prinos, ali sam hteo da proverim dal je tako, ili je to seme samo upakovano i skuplje bez potrebe.
Ja bih konkretno, apsolutno mogao bez tih subvencija po hektaru, ali ne kažem da ne znače.
Evo primera - na 10ha voća prinos je između 150 i 250 tona voća. Neka bude 150. Po pola evra (ne mora više), izračunaj bruto prihod.
A dal ću dobiti 60 ili 280 hiljada dinara subvencija, zaista je manje bitno. Meni. Al razumem i vas ratare i borce za dobro svih nas (pre svega se borite za sebe, što je više nego normalno).

Ti si samo veliki filozof.Ne možeš ili nećeš da shvatiš da ako kupiš sertifikovano seme kukuruza i žita,država ti to plaća do 17000.Što tebi smeta da dobiju i ovi što su kupili seme kukuruza,suncokreta...Daj,neka mu neko objasni.Ja sam dao 35 dinara i ne treba da dobijem za to ništa od države.

Ma pusti ga, ja koliko se secam pricano je o sertifikovanom semenu ali nisam cuo da je neko rekao da je to samo za zito i jecam i ne znam sad odakle luletu i ostalima da se to odnosi samo na zito i jecam ili bi oni voleli da to bude tako. Ma to se treba sve ukinuti i u qrac, kakve subvencije kakvi bakraci pa onda neka se svi dokazuju koliko su veliki,pametni i vredni a ne izvuku od drzave milione na razne subvencije, povrate za masine i razna cerupanja na po 5 otvorenih gazdinstava pa posle se kurce kako su oni pametni

Nazad
Vrh