Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nadam se da neradis zemlju samo zbog zarade na subvencijama,cak mi se cini i da si ubacen na forum radi destibilacije ostalih clanova!Opisao sam kalkulaciju semenske soje, uzmimo da ide oko 100 kg semena po hektaru manje-više. Računica 47 dinara moja merkantila daje trošak od 4700 dinara po hektaru. U slučaju da svi dobiju 10 hiljada ostaje 5300 u plusu. Semensku sam platio 163 ako bude 10 hiljada subvencija daje minus od 6300 po hektaru neka se od toga odbije 47 dinara merkantilne koju sam prodao umesto posejao završavano sa konačnim minusom od 1600 dinara po hektaru. Hvala državi na pomoći, ispao sam majmun što sam im verovao ali to je izgleda problem nas koji se držimo reda i dogovora. Koliko sam tek glup što više od 20 godina plaćam PIO ne smem ni da računam.
sto bi reko safet isovic-ja u klin ti u plocuShvatam ja o čemu ti pišeš.Ti tumačiš da bi sa kukuruzom tebi država kupila seme iako je sertifikovano a sa žitom ti ne bi kupila seme jer se to zovu subvencije za sertifikovano seme.I još jedno pitanje.Kada bi ispunili obećanje,koje bi ti seme kupio,sertifikovano ili sa tavana koje ti je jeftinije i ništa ti ne bi bilo vraćeno.
Nisi mi odgovorio na zadnje pitanje.sto bi reko safet isovic-ja u klin ti u plocu
znaci zorane ne postoji kukuruz a da nije sertifikovan,jel shvatas ili ne? mozes da smrvis iz cardaka,kotobanje,ambara ko ga kako zove pa ces videti da li mozes ili ne,njega u zemlju
znaci to su ti direktne subvencije po hektaru bog ti pomogo jer ti je on kupio seme posto ti zeleo ili ne,moras da ga kupis
seme psenice imas sertifikovano kao i kukuruz a 70% polj. seje tavanusu a sertifikovano seme se obicno kupuje za primer 2-3 jutra za novu reprodukciju
sto kaze draleTD izgled treba da nam daju i seme,naftu,direktnu subvenciju,neka jos izmisle i subvencionisu arendu pa onda bi valjda svi bili zadovoljni
Da pitam (nevezano sa subvencije) - a zar neće ti ljudi imati bolji prinos? Ili ne?Nikoga je ne osuđujem samo konstatujem da su bivša premijerka i ministarstvo slagali i prevarili ljude koji su kupili sertifikovano seme i oterali ih u dodatni minus posle katastrofalne suše. Takvi ne mogu da vode poljoprivredu.
Mogu da pričam samo u svoje ime, kod mene prinos soje i pšenice nikada nije zavisio od toga da li je seme sertifikovano ili ne. Uvek su bili presudni klimatski uslovi.Da pitam (nevezano sa subvencije) - a zar neće ti ljudi imati bolji prinos? Ili ne?
Da li znas koliko fiktivnih gazdinstava je dobilo 18 000, a da sad nema racune za tih 17 000?? Davanjem 10 000 svima bez racuna je cuvanje socijalnog mira sirokih narodnih masa. Zasto bi mi na to pristali??Ma bolje da ne daju NISTA, nit 10.000 bez racuna nit 17.000sa racuna i svi srecniI znamo da ni ovi bez racuna nisu dobili 10.000din a ni ovi koji imaju racune nece dobiti 17.000din i gotovo zavrsena prica.
Oni su hteli da daju 10.000din svima da pomognu i da bude ravnomerno jer sa racuno ostvarice tek 50% njih tako da bolje da svina daju isto nego nekome manje ili vise.