Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mi druze vise ne vadimo!Nisam ja kriv što ti nisi shvatio šta sam napisao.Da ti pojasnim.Ti si par godina imao 17000 subvencije a ja 0000 i sad hoćeš ti i tebi slični da izađemo na proteste da vas podržimo.Zaigrala mečka i sad je gusto.Moraćete se vaditi kako znate i umete kao i mi što smo se onomad a i sad vadimo.
Ne bih se u to kladio, vlast zna sa kim ima posla a takodje zna u kakvim su problemima poljoprivrednici i na sta su sve spremni..Ajde da se kladimo da od para neće biti ništa? Ni 7, ni 10 a kamoli tih 17 crvenih za godinu dana....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
ne samo za proslu nego i za ovu godinu ko je kupio semeOd prošle godine se znalo za dogovor oko sertifikovanog semena još onda je rečeno da će biti potrebni računi. Sada ispada budala ko je kupio seme i pridržavao se dogovora sa državom. Kako im dalje bilo šta verovati i kako poslovati u ambijentu gde se baš nikada ništa pouzdano ne zna. Kada su pogazili potpisani sporazum iz jula zašto bi sada održali reč za 28.000 po hektaru do 15 marta. Ako im ovo prođe onda ubuduće mogu da nam rade šta god hoće.
nema tu sta da traze kukuruz,suncokret,repica,repa i ostale kulture koje moras da kupis svakakoOva mera nije poštena prema onima koji su kupili seme.Po meni je najpoštenije da svako dobije onoliko koliko je kupio ali da se tu uvrste i kukuruz,suncokret,jer niko nije znao kako će se i da li će se ispoštovati ta subvencija.I opet ne znamo da li da kupujemo seme žita pa nam je sigurica opet sa tavana.
Naravno da ce se odreci tudje muke i rada kada svoj nije ulozio i sad bi prihvatio sta god da odmah dobije, tako i ovde na forumu i na ulici i u kafani, gde god se sastavi par kukavica koji nisu mrdnuli ki...Gospodin Kiš je ovde izjavio da je njihovo udruženje pristalo na 10 hiljada.
Druze zamena teze, nije se Inicijativa i njeni saveznici izgubili, nego vama tako sada prezentuju ti isti sto su spremni da izdaju i miniraju pregovore i da svale sve to na inicijativu, pod pokroviteljstvom vlade! Inicijativa meri, sa kim da izadje na protest i posledice ako prihvati ucenu. Sta god sada odlucili bice osuda, jer je cilj da se satre takav igrac koji ne odgovara nikome na vlasti. Jer secatese da je do Inicijative subvencija bila 10godina 4000 pa +2000 sa sve Bavanistem i Stigom.Kis je zadovoljan merama za stocarstvo, pa lako pristaje na 10 000 za sve i to bez racuna i jos kaze da ce i dalje sejati sa tavana. Inicijativa vise ni sama ne zna gde je, pogubili se totalno i sada bi mozda i oni pristali na tih 10 000. Bogunovic je blizak incijativi i mora kako ovi kazu. Koliko znam Kikinda, Bavaniste, Stig i Brestovac nece na to pristati i trazice 17 000 iskljucivo sa racunima. Ministarstvo je sada u pregovore ubacilo bivseg ministra Dragana Glamocica i on je sada glavni posrednik izmedju vlade i poljoprivrednika. Ustvari on je sad savetnik predsednika za pitanje poljoprivrede. Ako bude 10 000 za sva gazdinstva i to bez racuna onda je to socijalna mera za siroke narodne mase. Uradjen je rebalans budzeta i predvidjana su sredstva za sertifikovano seme, a niko ziv nema pojma koliko bi racuna bilo podneto i koliko bi heektara bilo pokriveno. Mislim da bi 17 000 po ha sa racunima bilo daleko manje za drzavu nego da daju 10 000 po ha svakom gazdinstvu bez pravdanja racuna.
Ja za beli luk nemam nikakvu subvenciju osim tih 18 000 sto se daje za sve i 5000 za naftu sto se opet daje za sve. Tako da sejem svoje seme luka, bez pomoci drzave.nema tu sta da traze kukuruz,suncokret,repica,repa i ostale kulture koje moras da kupis svakako
ne postoji gazdinstvo koje nije kupilo to da bi zasejalo
a to onda znaci direktne subvencije po hektaru a ne sertifikovano seme,malo se brkaju loncici sto se toga tice
dakle soja,psenica,jecam,raz,tritikal i sad da ne nabrajam sta jos ima to sto se moze sejati "tavanusa" tako reci i tu dolazi do izrazaja ta subvencija sertifikovano seme,ko hoce subvencije kupi-ko nece seje svoje(ne izadje ga skuplje od 30din sa sve zastitom)i resen problem
sto se tice povrtara,neznam kako bi se to resilo i kakve oni subvenicje imaju uopste sto se tice e agrara i prijave