Mihajlo jovičić
Član
Kao Romi kad su gledali u praznu tepsiju i zamišljali gibanicu. Jedan će parče sa ovog kraja, drugi voli iz sredine itd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa koliko si platio seme? imas racun ili ne?Cek, pa i mi smo kupovali seme svi.
A ako daju kroz pravdanja uz racune onda da daju direktna pomoc po ha 100-150e zbog suse na sve kulture koje su prijavljene u RPG
Ja bih pomogao samo velikim paorima sa 1000+ Ha. Oni i onako ne dobijaju subvencije a rade zemlju kako je najbolje uraditi i imaju zbog toga bolje prinose i vise poreza ubacuju u budzet . Ovi sa starim traktorima i masinama ili neka krenu u obnovu ili neka predju na neku drugu granu poljoprivrede . Ako nece ni to neka idu da motaju kabloveDzaba se svadjate ko je kupio seme a kome je palo sa neba jer nece niko dobiti nista, mozda je tako i najbolje
zasto je ispala mosa?Evo ja sam kupio svo seme pšenice zbog toga što sam mislio da će država (a ne picousti) dati povrat za to seme.Međutim ispao je moša.
Isto sam za to da svi dobiju tih 17000 ove godine bez obzira na seme.Zašto?
Zato što iako možda nisu kupili SERTIFIKOVANO seme morali su da kupe svo gorivo,đubrivo i hemiju da bi imali pristojan rod.Tako da ipak se država tu dobro naplatila i bio bi red da ispoštuje te poljoprivrednike na ovako nezahvalnu godinu.
Zasto mislis da veliki paori sa 1000+ ha ne primaju subvencije?Ja bih pomogao samo velikim paorima sa 1000+ Ha. Oni i onako ne dobijaju subvencije a rade zemlju kako je najbolje uraditi i imaju zbog toga bolje prinose i vise poreza ubacuju u budzet . Ovi sa starim traktorima i masinama ili neka krenu u obnovu ili neka predju na neku drugu granu poljoprivrede . Ako nece ni to neka idu da motaju kablove
A da pogresio sam . Primaju za 100 Ha a nekada su za 20 Ha .Zasto mislis da veliki paori sa 1000+ ha ne primaju subvencije?
Po tebi ovi sto su sejali sertifikovano seme nisu morali da kupe gorivo, djubrivo i hemiju.Evo ja sam kupio svo seme pšenice zbog toga što sam mislio da će država (a ne picousti) dati povrat za to seme.Međutim ispao je moša.
Isto sam za to da svi dobiju tih 17000 ove godine bez obzira na seme.Zašto?
Zato što iako možda nisu kupili SERTIFIKOVANO seme morali su da kupe svo gorivo,đubrivo i hemiju da bi imali pristojan rod.Tako da ipak se država tu dobro naplatila i bio bi red da ispoštuje te poljoprivrednike na ovako nezahvalnu godinu.
Ne bih rekao da primaju samo za prvih 100 ha,mislim da su se snasli i za ostalo.A da pogresio sam . Primaju za 100 Ha a nekada su za 20 Ha .
nek daju i za djubre,imam racune i za toSeme pa seme,a da su rekli da ce dati za djubre ili nesto drugo sta bi vam onda smetalo
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Po meni realno bi bilo da svima daju bez pravdanja tih 17.000din za seme sad sto pre, jer je bila susa i puno bi nam znacilo tih 17.000din a od sl godine neka daju kroz pravdanja sa racunom.
upravo zbog ovoga sto si naveo mislim da subvencije za seme kukuruz,suncokret,uljanu i ostalo sto se kako da kazem MORA kupiti,nikako ne valjaZašto da daju svima?
Neka daju samo onima koji su zaista kupili seme i imaju račune da to i opravdaju.....
Nemam račune jbg
Da daju svima kako kažeš, onda bi dobila i ona 1/3 fiktivnih gazdinstva koji zemlju izdaju u zakup, a uzimaju subvencije, i samo bi postali još alaviji.....