mixer87kac
Član
Pogrešno razmišljanje totalno. Barem po meni. Mnogo bi pravednije bilo da sve ide kroz repromaterijal. A sa trgovcima se lako izadje na kraj. Danas barem ima ponuda sa svih strana i konkurencija je velika...Pa to prvo poljoprivrednicima ne odgovara pa onda nekom drugom, mozda. Da li razmislis pre nego sto napises nesto ili napises da bi se napisalo ??
Ti kazes da treba dobiti subvencije od na primer 300e za djubrivo, seme, hemiju...
Super, i onda ce ovi koji prodaju repromaterijal da dignu cene (jedva cekaju da im neko pruzi motivaciju) pa ces djubrivo koje sad placas 300e/h platiti 500e, seme koje placas 200e/h placaces 300e/h, hemiju koju placas 100e/h placaces 200e/h i sta si ti time dobio?! Daj stavi nesto na papir ili provuci izmedju usiju pre nego sto napises pa ces videti da tvoj modalitet donosi 100e manju zaradu nego sto je imas trenutno ne racunajuci subvencije..
Ja sam licno misljenja da i Inicijativa i Stig imaju iste ciljeve ali putevi do ciljeva im se nekad drasticno razilaze. Kako oni tako i sva druga udruzenja imaju svog Compu, Slavka ili nekog treceg ko ima svoj modalitet razmisljanja i ponasanja, radi najbolje sto moze a opet ne moze da se slozi sa svima jer jbga svako ima potrebu da vuce na svoju stranu. Ono sto nam najmanje treba je da blatimo jedni druge osim kada su na stolu dokazi kao sto ih je bilo kad je onaj Bacina probao nesto da mulja, tad nemam problem i da pljunem u lice...
Nije lepo pisati sad kad covek nije tu na forumu i ne moze da napise nista ali Compa je ko se seca i na forumu bio impulsivan, znao svakako da odreaguje i za cas kaze svasta ali meni je to i tada delovalo da je iz nekog revolta koji prouzrokuje recimo trenutna situacija u agraru a ne zato sto on eto hoce nekog da nablati, jednostavno ima neki gard koji se tako manifestuje kad se ne slaze sa nekim.. Sa druge strane i Slavko dobija svakakve komentare, nekad sa razlogom a nekad bez ikakvog razloga.. Ove sa razlogom dobije jer on jednostavno ima potrebu da ulazi u detalje i da kaze sve sto je cuo/naucio a neko ima drugacije iskustvo i to naravno nece da prihvati pa se odnos zategne a sa druge strane ima i kad je potpuno u pravu pa neko ko veze nema pocne da izmislja toplu vodu.
Sve u svemu, sve to je opisano sa onom starom prostom izrekom: "sto ljudi - sto cudi"..
Ili u danasnje vreme prosto prosirenom: "sto ljudi - sto cudi, sto zena - dvesta ...... nogu"
Sent from my SM-A546E using Tapatalk