Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
A ako izađu uredbe i dobijete pare onda zatvaramo temu,što kaže NA dok nas nova muka ne spoji

Samo neznam kada ce oni isterati. Citam ovo na forumu licitiranje oko subvencija i dodje mi da se ispovracam.
Ovaj ima 50 ha, i moli se da prebace tu povrsinu , onaj ima 70 ha, 100 ha,,,,,,
I kada se dobije slepacka udela svi zacute.
E, kada dodje zetva i ovi izadju sa nekom mizernom cenom psenice opet se seljaci uskomesaju.
Dokle god bude ovakvih ljudi i treba da zezaju ovaj narod.
Kada bih se narod malo opametio mnoge stvari bi legle na svoje mesto.

ZATO SAMO SLOZNO!!!

KR# I ja i ti znamo da lokalni tajfuni(ne svi ali skoro)neće da protestvuju jer kod njih u obilazak dolaze pomoćnici,zamenici,ministri ponekad i oni MORAJU da ćute.ali znaš kako sam ja jednom ovde rekao-pre ili kasnije go..a uvek isplivaju.poslao je posle svog vozača na proteste.....vremena su ista,ljudi se menjaju.Netreba samo da se menjaju kako vetar duva.pozz

Ja svoju sirotinju ne teram nigde,kad lokalni "tajfuni" budu isterali svoje case-ove,mf-ove,fendt-ove,claas-ove....
onda cu mozda,ali mozda isterati i ja,dotle NEIN!
a sto bi lokalni tajfun isterao svoje? dobio je sve kredite po kamatama koje mi ni u snu necemo dobiti milonske iznose koje mi nikad necemo imati, drzavnu zeml;ju je uzeo po cenama astronomskim koju nikad nece platiti. sto bi on onda to uradio. neka daju meni 300h da im nikad neplatim arendu veruj meni da ni ja necu nikad protestovati

ljudi molim bez administracije kakvi spiskovi .ako se ona upetlja nema od toga nista,nego malo mi da demonstriramo silu traktorima u lokalu?Cisto radi predostroznosti da obrate paznju sta rade, jer ako mi krenemo eto ih i narodjaka pa svi nezadovoljni itd... ode vlast ljudi iz vlasti stavite prst na celo i razmislite sta radite,dali za sve ovo ima potrebe ?i zbog cega secete granu na kojoj sedite pa zar vam nije lepo sto ste izvezli toliko kukuruza, trebace i ove godine a ljudi sparaju na svemu i sve su platili debelo,deo ste uzeli vi (pdv 18%) pa sad nebi da vratite.p
pa ako ne urodi plodom to u lokalu idemo u posetu zoo vrtu ,kuci cveca, zgradi vlade ali organizovano ne autobusima nego traktorima .traktor skup u beogradu da se vide oldtajmeri na kojima bi nam pozavideli svi klekcionari sveta ,a zalosno je to sto to nisu eksponati nego mi sa tim radimo.
nego lepo parkiramo masine pored puta propisno znaci ne ometamo saobracaj nemoze nam niko nista za pocetak, po jedno 20-30 traktora u svakom mestu jedan iza drugog cisto da se vidi da smo nezadovoljni.

Poslednja izmena:
Што каже један покојник: само вас посматрам како сте (смо) жалосни и јадни и бедни у својим коментарима.Да ли је ико од вас приметио један ФИЛТЕР међу члановима овог форума који се односи на оне који имају МНОГО и оне који имају МАЛО.Е па прегледајте мало постове и видећете разлику у дискусијама те две популације.Жалосно је видети, да они који су нас, који смо протествовали, за СВЕ, осуђивали и критиковали па су онда дигли буну да се под хитно протестује пошто су наводно СВИ угрожени , па кад су видели да су у мањини и да је то руководство које их је водило узело то што је узело,а да су они сада изје...ни, е онда их нема на форуму, него нешто ЧЕКАЈУ,, а шта чекају НЕ ЗНАМ.Што каже Киш , ја за њих буну нећу дизати па макар и мени било сто пута горе. Пун ми је кофер тих што манипулишу масама и поштеним људима,јер има једна лепа новокомпована ,,ГДЕ СИ БИЛА(био) КАД САМ БИО НИКО.Јер кад смо ми протествовали циљ је био Београд али није се ишло за Бг из једног простог разлога и јединог народ није има горива ,, не зато што није хтео већ што је бедан ,,,А што је бедан ,,??е па бедан је управо због тих који сада хоће да истерују правду ..Е сада би требало да ми као они прошлог пута кажемо ,, Па то није начин да се остварују права сељака , то треба мирним путем ,треба разговарати итд,,итд.Ма немогу да смислим те љигавце, не зато што су намирени и што су селективно награђивани од бившег министарства већ што су осетили да ће изгубити 1/100 ти део од оног што им следује , а не питају се за оне који су већ давно све изгубили и продали и задњу краву и теле да би платили порез и доприносе.Баш бих волео да видим ту ЕЛИТУ на челу са својим представницима КАКО ће изаћи да протестују ,кад ће само њих пар десетина имати нафте и нове тракторе да изађу на улице , али мислим да неће имати му..а ,јер би се тиме офирали ,већ ће што кажу наша браћа босанци наговорити сироту рају да за њих протествује.Ми јесмо исто против ове неодлучне и неодговорне власти која нас сваки дан враћа 10год уназад али кад протествујемо ХОЋЕМО да се из корена мења све, и да се једном за свагда рашчисти стање у пољопривреди , а не да данас протествују млекари, сутра ратари прекосутра воћари накосутра они који имају много и тако даље.Треба једноставно као у суседној Хрватској, да блокирамо Србију и да изнесемо своје ставове за целу грану, и да не одустајемо док се СВИМА не испуне захтеви .То је једини начин ,пут и правац

SAMO BEOGRAD BLOKIRATI (zmiju u glavu treba udariti i tamo gde najvise boli i gde ce osetiti) a blokirati ove ostale delove pa realno opet ce ispastati i ovi radnici nase i komsije koje rade tu negde u okolini za neku bednu platu
Provac@ kolega brate moj napaceni znas kako zabole njih za nas .Kada smo blokirali pre neku godinu put zbog cene svinja i zbog "SVINJA" mislim na ove u beogradu NIKO ali NIKO nije od politickih stranaka dosao nesto da kaze pa makar i da slaze ,(dosla samo zandarmerija)toliko sto se tice vlasi i ovih pored njih i sa njima.BEOGRAD je njima bitan i nista vise nije vazno nista vise ,samo da je u beogradu ok ostale ko j..e.jos kada je bilo bombardovanje ja ovde na selu 80% dana i noci nisam imao struje ,dok moja sestra koja je tada studirala u beogradu kaze da nije ni osetila to.jbg malo se vracam unazad ali cinjenica da mi je i zao sto smo onda protestovali tu u nasim mestima MA PRED BEOGRAD sta koji da blokiramo srbiju pa beograd je za njih SRBIJA,serem se ja i u Dusana petrovica i u ministarstvo poljoprivrede kada nisu sposobni da donesu uredbu i koju god uredbu da donesu oki subvencionisu kredite tj BANKE koje daju kredite jel jedino one profitiraju pa jebote imas boljukamatu kod zelenasa nego kod banaka a i papira ti manje treba,dade mi neka na sajmu flajer cini mi se iz komercijalne banke 19 % kamate malo falilo da jeoj opicim samar ali kada sam video kamatnu stopu kao da je ona meni opicila ,pa kako ih nije sramota.A kao izjavio isti vise subvencija za kredite AKO HOCE NEKOG DA SUBVENCIONISU NEKA SUBVENCIONISU POLJOPRIVREDNIKA PRIMARNU PROIZVODNJU A NE BANKE ma jebli ih krediti jel mi nemozemo da zivimo posteno od svog rada nego moramo da uzmemo kredit da zivimo.jos malo i za "BEOGRAD" BOLI NJIH SAMO BEOGRAD A ZOBOLE IH ZA SVE OSTALO

Ja svoju sirotinju ne teram nigde,kad lokalni "tajfuni" budu isterali svoje case-ove,mf-ove,fendt-ove,claas-ove....
onda cu mozda,ali mozda isterati i ja,dotle NEIN!
Svaka ti je na mestu,Kad bi istero traktor i ostavijo ga Velika je verovatnoca da bi sutra dan ostao bez nekog tocka spone ili SL!,a panduri bi usmeravali saobracaj kroz druge ulice tako da bi bilo isto!

Ovaj predlog o parkiranim traktorima pored puta je najbolji. Ako vide u 30 sela parkirano po 30 traktora, zamislice se. Nema potrebe prijavljivati protest niti se sukobljavati sa policijom. A sto kaze Provac i Kis, ja veratno spadam u one koji ce da izvise, ali jbg. Racunao sam na subvencije, ako dobijem dobro jest, ako ne prezivecu. medjutim gospodo Kis Robert i Provac, ovde se radi i o necemu drugom. Jesmo li ljudi ili stoka? Dali je moguce da nas lazu u oci i da se mi pravimo da treba tajkuni da izadju? Ja bih prvi izasao, imam i nafte i vremena ce se naci. Oprskano sve, za spartanje ima vremena. Sacekajte da krene paranje pa zetva pa oranje pa djubrenje, pa soja pa kukuruz, i ajde u decembru cemo imati vremena. Kazete da sacekamo uredbe pa onda protest? Pa te uredbe su trebale da budu jos u februaru, dokle da ih cekamo? Sta radi cenjeni ministar, trebalo je da dodje Jun mesec da se dogovore sa bankama kako da nam uzmu i ovo malo jada sto je preteklo? Dragi moji kolege, ja nas vidim da cemo izvisiti ove godine, jer ne prodase telekom a para nema...a izvisicemo i dogodine i sledece...No, nebitno. Tako nam i treba!

braco moja sve bi to leglo da oni imaju para nego nemaju ni bele banke.
mislili su da ce prodati telekom jos jedino im je to ostalo pa su se malo zajebucnuli nista od prodaje tako da sve je to mrka kapa.
juce sam proso auto putem od n.s. do vrbasa verujte da ima bagera koji su zarasli u travu pre bi mi napravili taj put mesalicama nego oni.
ZAKLJUCAK NEMAJU KINTE OTISLO SVE U TRI LEPE.

Samo se postavlja pitanje,ko će pokrenuti neorganizovanu rulju a to smo mi,dobićete subvencije samo se ne zna kad i lepo sedite tu gde jeste.
Prvo treba raditi na organizaciji pa onda krenuti sa protestima.Šta sada mi hobisti treba da kažemo,nama se isto vata a kada smo pričali da sve ovo smrdi,nije vas interesovalo nego ste samo pričali o subvencijama.Voleo bih sada da vidim da svi profi poljoprivrednici izađu da vidite koliko vas ima-malo je to za bilo kakav protest.

ljudi mi smo to imali lane i ove je godine malo falilo da opet izidzemo sekunda mozda ali se u zadnji cas odustalo zbog unautarnjeg neslaganja vodza stoga ako se smislili naj bolje vam je da to tako i napravite bez previse dogovaranja, svako selo neka istera traktora sto ima u svome selu pa onda zamislite sto sela po samo 10ak traktora koliko je to puno a vijerujte imati ce efekat kakav nemozete niti zamisliti jer ima netko tko to prati i kome je koliko toliko stalo da seljaci budu barem donekle zadovoljni, a ako gledate na lokalne gazde tajkune ili kako vec ih zovete od toga nece biti nista jer svi oni imaju ruku malo vise u medu nego bilo tko od vas, znaci mali seljak cuda pravi i ako se on neslozi i ne izidze van i pokaze da mu je stalo da radi na zemlji ali i na kraju krajeva da zivi od svoga rada nitko to drugi nece uciniti za njega.... samo bez gluposti, parkirajte u stranu napravite strategiju i imacete efekta zasigurno.... pozzz i HR i drz te se i sam naprijed....

zamislite da su uradili policiji ovo sto sad rade nama da u pojedinim opstinama bude plata a u pojedinim ne kao sto sad primaju racune za refakciju pola opstina prima a pola ne ili nedaj bioze prosvetarima ajoj

Nazad
Vrh