Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

@provac,
najviše sam se uključio u raspravu zbog ove tvoje izjave:.. jer svako go..no ispliva na povrsinu.

markodanube je napisao(la):
provac , ti ocigledno mesas pojmove.
markodanube je napisao(la):
provac , ti ocigledno mesas pojmove.

ja sam skoro bio u Banatu, Backoj i Sumadiji i razocarao sam se kako su seljaci u Vojvodini osiromasili .
Ne cvetaju svima ruze i nisu svi u dilu sa Pajticem i njegovim banditima.

Bravo za post.. ::svaka cast::
Istina je da ima mnogo siromašnih u Srbiji, da smo osiromašili upravo zbog loše vlasti, koja se nije potrudilada nas izbavi iz situacije u koju smo zapali, nego nas gura sve dublje u glib.

Provac, prijatelju, ''sam si kriv'' što si trošio snagu zalud na forumu na ovoj temi.
Batali se rasprave, jer kao što vidiš, vodiš je sa ljudima koji ne samo što ne znaju šta hoće, nego ne znaju ni šta neće. Čuvaj i čuvajmo snagu za bitne stvari, a kao što rekoh toliko puta, ko ne želi da pomogne i da učini nešto za sebe, jednostavno - ni ne mora...
Nauči da ignorišeš, a ne da odgovaraš, to je najbolji lek za provokacije. :cao:

Sada se ovi na vlasti lepo smeškaju jer su im fotelje očvrsnule-dajte ljudi malo jedinstva i poštovanja u ovim teškim vremenima :ppozdrav:

provac je napisao(la):
NE ODGOVARAM VISE NA PROVOKACIJE vec samo na pametna pitanja
Ja mislim da je ovo pametno pitanje.
Zbog cega imamo Asocijaciju poljoprivrednika Srbije i Asocijaciju poljoprivrednika? Zar nije bolje da imamo samo jednu asocijaciju?

ralekiraj je napisao(la):
provac je napisao(la):
NE ODGOVARAM VISE NA PROVOKACIJE vec samo na pametna pitanja
Ja mislim da je ovo pametno pitanje.
Zbog cega imamo Asocijaciju poljoprivrednika Srbije i Asocijaciju poljoprivrednika? Zar nije bolje da imamo samo jednu asocijaciju?

Eee bato moj, zato sto svi vole fotelje ::lose::

nemas asoc poljoprivrednika vec samo asoc polj srbije i asoc polj vojvodine, jer su vase vodje mislile da ce im neko uzeti vlast a verovatno to nije bez razloga pa su poslusali ljude iz min polj pa su navrat nanos osnovali asoc polj vojv da ne bi dozvolili da se seljaci konacno ujedine i postanu jedinstveni i jaka opcija koja nije njima odgovarala jer se plase jakog seljaka, e to ti je pravi odgovor , jer su seljaci bili za ali ne i njihive vodje koji se na ovom forumu kriju jer ne smeju da izadju pred narod sa obrazlozenjem zasto nije osnovana jedna asoc.toliko za sada ako treba vise tu smo ali samo da se zna da su to nase komsje koje pozovu na tv i oni kazu kako je u polj raj, jeste za njih ali nije za sve.pooz
Post je spojen: [time]1291581956[/time]
ako si mislio na one na koje i mi mislimo u pravu si toshiba , nama nisu za cilj fotelje, mislim na ovu strukturu APSa jer nam je cilj vec iznet a kada dodje do toga da seljak udje u parlament sigurno cemo ixzabrati najpametnije i najskolovanije ali ne sa mandatom ZAUVEK vec ako nas ne budu zastupali ili prodali onda noga.pozzzzz

auu al ste zakuvali temu,sutra cu pojedinima da dam odgovore ovako da vas ja pitam,kad vec neuspeva komunikacija sa MP,da li ste razmisljali o promeni vodja u APSu?hocete da menjate sve u drzavi a dal ste pomislili da napravite neku promenu u APSu:haha:mozda je neko bolji za pregovore od vas trojice

provac je napisao(la):
nemas asoc poljoprivrednika vec samo asoc polj srbije i asoc polj vojvodine, jer su vase vodje mislile da ce im neko uzeti vlast a verovatno to nije bez razloga pa su poslusali ljude iz min polj pa su navrat nanos osnovali asoc polj vojv da ne bi dozvolili da se seljaci konacno ujedine i postanu jedinstveni i jaka opcija koja nije njima odgovarala jer se plase jakog seljaka, e to ti je pravi odgovor , jer su seljaci bili za ali ne i njihive vodje koji se na ovom forumu kriju jer ne smeju da izadju pred narod sa obrazlozenjem zasto nije osnovana jedna asoc.toliko za sada ako treba vise tu smo ali samo da se zna da su to nase komsje koje pozovu na tv i oni kazu kako je u polj raj, jeste za njih ali nije za sve.pooz
Post je spojen: [time]1291556756[/time]
ako si mislio na one na koje i mi mislimo u pravu si toshiba , nama nisu za cilj fotelje, mislim na ovu strukturu APSa jer nam je cilj vec iznet a kada dodje do toga da seljak udje u parlament sigurno cemo ixzabrati najpametnije i najskolovanije ali ne sa mandatom ZAUVEK vec ako nas ne budu zastupali ili prodali onda noga.pozzzzz

Sa blanko ostavkama k'o politicari? Onda niste bolji od njih!

ti toshiba kao da si popio pola tablete viagre pa nas samo pod...bavas ako i treba tako ::svaka cast::bolje bi ti bilo da malo poboljsas mehanizaciju pa spremis za prolece.pozzzz.malo sale nije na odmet jer sa takvima ne vredi razgovarati ozbiljno.
Post je spojen: [time]1291589112[/time]
evo pravog dokaza ko su ljudi koji se ovde pojavljuju i pokusavaju da nesto zamute.posetite ,,poljoprivredna udruzenja pa cete videti ko je ralekiraj.zar je to sramota biti clan neke asocijacije nego postavljati neka provokativna pitanja.ako ti nije tvoj mentor objasnio u kojoj si organizaciji ja ti tu ne mogu pomoci jer ste ocigledno udruzeni samo da bi onaj ko vas je udruzio ubro poene kod dragina i opravdao svoje zalaganje za neudruzivanje svih poljoprivrednika srbije pod jedan krov.SRAMOTA

North ARMY je napisao(la):
@ Rabadzija i Toshiba molim vas da iznesete vase stavove kako unaprediti poljoprivrednu proizvodnju u ovim uslovima.
NA,
ja sam vec par puta iznosio sta bi trebalo svaki covek ( poljoprivrednik)sam prvo da uradio
Ljudi moramo biti realni svidelo se to nama ili ne MI SMO ZEMLJA NERADNIKA !!!!!!Mi cemo prvo komentarisati kako je kod komsije ,zasto komsija ima vise ili manje ( naravno sve to okacen na tarabu) a tek onda ako bude vremena da se nesto poradi u svom dvoristu.
Pogledajte sto je Markodanube postavio prilog o mlekari u Alpima u brdima( u vukojebini).Pa zar je taj biznis tom malom proizvdojacu dala vlada ili njihovo ministarstvo PP:haha:?
Jeste na neki nacin extenzivno,sa puno manufakture ali veoma lepo osmisljeno, prosireno ina etno turizam i covek radi.....veoma primamljivo deluje da ljudi odu na vikend uplaninu da ,sednu pojedu razlicite vrste sira,deca jasu konje itd,itd....verujem veoma uspesno vidi se po imanju.
Stavite poredenje sa jednom takvom kucom u planini iz sjenickog kraja, bez uvede ali nasi su takvi uslovi koji su ljudi na terenu napravili "da im orah iz ruke ne uzmes"......bio prilog nedavno na TV jedna baba pravi sireve u staroj kucici od pre 100-150 gdoina sva se raspada, obilo se blato sa fasade unutra macke setaju baba pravi sir i to je po nasim recima autohtona proizvdonja sira,tradicija i bla,bla,bla. Ma dajte prvo treba da se umijemo,operemo ruke,posecemo nokte pa onda da vidimo gde smo i sta smo i sta nam je raditi.
Neko je izlagao ko ima 150 jutara zemlje ( svaka cast divim ti se ) i radi i tesko je i pre je bilo bolje.Naravno to i ja kazem koji sam za tebe manji ali zato glavu gore,pljuni u sake i ako se dosada radilo 20 sati u sadasnje vreme mora da se radi 24 sata.Naravno da bi i ja voleo da imam novog JD ili mecku ali brate mili zivim tu gde zivim i moram se snaci najbolje u trenutnim uslovima ne bi li preziveo.
Pa zar mislite da je drugde u svetu bolje? Naravno da jeste ali tamo PP ne kuka sto mora da plati PIO ili zdravstveno... engo sagne glavu dole i "rmbaci sve u 16"tamo je uredjena zemlja ali brate mili na svakom koraku ti ima da vracas drzavi ono sto ti verujem i da.MI SMO ZEMLJA NERADNIKA ( cast izuzetcima koji su radnici i koji rade i snalaze se i u ovakvim uslovima)
Niko nije komentarisao s druge tacke gledista na mere MP, ako je MP postavilo nova pravila igre ma dajte PP ulozite malo truda pa dosegnite te minimalne uslove ( mislim na 5 krava iste rase) i ispunite postavljene uslove...zali se covek ima 4 krave i nevalja mu MP i ajmo pali traktor i u proteste.
Jeste kupili zimske gume na ( bar prednje tockove auta?)Oces neces moras,nova pravila igre kome se ne svidja na sledecim izborima glasajte za druge pa da vidimo sta neki drugi znaju.
Pljuvali smo na Slobu,dosle demokrate ,pa evo kako nam je lepse, pa kad dodju neki drugi mislite da ce nam biti bolje:haha::haha::haha::haha::haha:??
Zato ljudi use i u svoje kljuse, pa gledajte od cega se dnevno zivi i samo RAD,RAD I SAMO RAD.
Vi iz APS da li ste oragnizovali ljude da ih savetujete sta da rade( posto se hvalite da obilazite sajmove po svetu ) u smislu da unaprede,promene strukturu proizvodnje,predju na neku drugu proizvodnju itd vec sto ih samo zamajavate da ce protestima nesto uspeti:haha::haha:
A s druge strane za Baneta neznam sem par postova koje sam procitao i razmenio ucinio mi se realan u iskazima, Bogdana sam video u prilogu o poklanim svinjama oko Srem.Mitrovie i nije me odusevio retorikom jedna slaba trojak ako cemo se ocenjivati a Provac ti bolje da ne ides nigde i da se ne pojavljujes jer ako je tvoja retorika takva pred MP kao ovde na forumu onda biste vise postigli da cutite i neradite nista nego ovako. U TO SAM VISE NEGO SIGURAM SA SVOJIH 45 godina zivota bar malo mogu da procenim ljude na prvi ili drugi pogled ili post uzmite kako hocete.
Ma nemogu vise ni da pisem na ovoj temi postaje zamorna,Provac tera svoje ni jednog momenta nije rekao pa j.bi ga mozda je na ovom forumu neko rekao i nesto valjano ne nego ako si protiv odmah su izdajnik,provokator iz MP itd itd ...ne nego ja ( Provac )teram svoje pa makar glavom kroz zid !!!

@Provac
Po tebi mi smo svi domaci izdajnici, sa tobom izgleda ne vredi razgovarati :nono:

RABADZIJA

U potpunosti se slazem sa tvojim komentarom i jos da dodam mom zemljaku Provcu sledece.

Te tvoje podele na seljake iz Vojvodine i Sumadije ili centralne Srbije nisu dobre. Ako nas politicari dele ne treba ti da nasedas na te fore i da krenes sa pljuvacinom kao mladi Atilla.
Seljaku nije dobro u celoj Srbiji a ni na Balkanu ili bilo gde u svetu , svugde je seljak zadnja rupa na sviralu. Samo udruzeno i sa PRAVIM strucnjacima se moze izboriti za bolje uslove poslovanja na selu.

Inace zapadni seljak nije uspeo zato sto ga je drzva gurala nego sto se udruzivao i radio kao KONJ.
Ja sam zadnjie 2 godine proveo u razgovorima sa Nemackim , Holandskim i Austrijskim seljacima ( posto imam namere da se vratim u Srbiju i da krenem u poljoprivrednu proizvodnju da postanem Seljak ) svi se zale na uslove ali svi rade od jutra do mraka i samo nedeljom imaju vremena za skupljanje u kafani i politicarenje.

Pozdrav svima i sretan i uspesan rad :) :ppozdrav:

Rabadžija,donekle si u pravu-ima neradnika ali ima i radnika.Mi kao poljoprivrednici smo upali u takvu utakmicu gde protivnik vodi 3:0 a ima još 5 minuta do kraja a imamo igrača manje-Kako da mi tu pobedimo.Porediš naš standard gde su plate 200E i standard od 2000E.Kod nas postaješ poljoprivrednik ako platiš PIO bez obzira da li išta znaš o poljoprivredi-da li je tako i na zapadu.Ja se slažem da treba da se plati PIO ali ne da bude osnov za subvencije.A kod nas čak ni poljoprivredni penzioner nema pravo na subvencije.Uđi u poljoprivredni biznis bez subvencija i u zavisnosti koliko si jaki toliko ćeš izdržati ali ne dugo,Stoku nam otkupljuju nakupci,kradu nam na kantar kada predajemo svoje proizvode a zakona protiv toga nema,Da li i toga ima na zapadu.Tamo je paor gospodin a ovde osoba drugog reda,Kod nas se prvo donese zakon a za uslove kad bude a na zapadu?Moga bih tako ceo dan da pišem i ostalo bi i za sutra.

Ova tema je otisla u pogresnom smeru,pise se jedno te isto i zasluzuje jednu katancinu!!!

Zoran0230 je napisao(la):
Rabadžija,donekle si u pravu-ima neradnika ali ima i radnika.Mi kao poljoprivrednici smo upali u takvu utakmicu gde protivnik vodi 3:0 a ima još 5 minuta do kraja a imamo igrača manje-Kako da mi tu pobedimo.Porediš naš standard gde su plate 200E i standard od 2000E.Kod nas postaješ poljoprivrednik ako platiš PIO bez obzira da li išta znaš o poljoprivredi-da li je tako i na zapadu.Ja se slažem da treba da se plati PIO ali ne da bude osnov za subvencije.A kod nas čak ni poljoprivredni penzioner nema pravo na subvencije.Uđi u poljoprivredni biznis bez subvencija i u zavisnosti koliko si jaki toliko ćeš izdržati ali ne dugo,Stoku nam otkupljuju nakupci,kradu nam na kantar kada predajemo svoje proizvode a zakona protiv toga nema,Da li i toga ima na zapadu.Tamo je paor gospodin a ovde osoba drugog reda,Kod nas se prvo donese zakon a za uslove kad bude a na zapadu?Moga bih tako ceo dan da pišem i ostalo bi i za sutra.
Zorane,
e tu se slazem sa tobom,nije bas ni sve tako crno kako sam i sam napisao govorim u globalu
medjutim vezano za ovu temu ,pa nece ti MP resiti problem sto te nakupac zakida na kantaru,nije ok i treba to resiti ( akoi govnjivom motkom ) ali taj problem nije za Mp. i sijaset drugih
Najveci je problem sto je ova nasa demokratija sve prepustila niz vodu mislim na zadruge, otkupljivace,preradjivace,mlinare itd i tu se sjatila koje kakva bagra sa ili bez para...npr.gdin iz Backe Topole koji je nevidjeni prevarant i hostapler ispade medju najvecim zemljoposednicima u Vojvodini E TO NEMOZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zasto je drzava unistila zadruge:haha:pa u tim zadrugama je radilo gomila ljudi koji znaju taj posao i sad su bukvalno socijalni slucajevi
Ljudi do pre par godina nismo ni znali mozda sanjali o subvencijama ....pa smo setite se jedne godine zito prodavali za 8 pfeninga (DEM) kilo za vreme Sloba, a Bozovic vodiio proteste po drumovima da zito mora biti placeno bar 30 pfeninga ( a on njihov covek bio )itd itd...nikad nije bilo lako ,nije ni sad,ali iskreno moramo priznati malo je lakse a siguran sam da je i dalje neposteno prema nama seljacima i pre bilo i sad je a uveravam Vas da nece biti nista drugacije ni tamo neke godine.
Zato prvo mi sami moramo nivo svog seljastva da podignemo na mnogo mnogo visi nivo, da se umijemo operemo ruke i posecemo nokte za pocetak a da ne pricam o poljprivrednim skolama ili kursevima,e kad sebe budemo podigli na nivo poljoprivrednog proizvodjaca koji nije vise slinav i strokav e onda ce i oni iznad nas malo vise da nas respektuju i nece vise moci da se sprdaju sa nama.
Mozda sam malo grub u izrazavanjima cast izuzetcima,ubedjen sam da nisam bas puno preterao i da nije daleko o istine

Zoran0230 je napisao(la):

Opet ja :)

To sto vam kradu na kantar sami ste krivi !
Jedan kantar kosta oko 600 € kada bis trojca komsija kupili jedan i postavili kod nekoga ko ima mesta , ne bi vise mogao da vas krade niko !
Nerazumem zasto vi ne prodajete direktno vase proizvode kupcima ?
Nakupac kupuje i onda preda nekom mesaru , koliko sam ja razumeo, pa zar je tesko zvati mesara telefonom i ponuditi robu ?

Da idemo na standard i subvencije !

U Srbiji koliko sam video su cene namirnica iste kao i na zapadu pa mozda i skuplje neke stvari.
Kako se isplati Nemcu ili Holandjaninu da proizvodi a Srbinu ne ?
Na zapadu su dazbine mnogo vece nego kod nas , radnik ga kosta 10 puta vise nego u Srbiji a mi opet nemozemo njima da konkurisemo ?
Nesto meni tu smrdi , i to zestoko !

Nije mi jasno sta si hteo da kazes za PIO jeli tako na zapadu ?

Nazad
Vrh