Bubu
Član
Inicijativini zahtevi su bili jasni: 300e po ha, plavi dizel (kakav god ali da je bez akcize) i uređenje tržišta i berzi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Masovne podrške nije bilo zbog masovnog nemanja jedne stvari.Ovo je kratkorocno dobro i za mala gazdinstva ali dugorocno ce da dovede do propasti malih gazdistava.Po meni zato i nije bilo masovne podrske malih.
To i ja apsolutno podržavam.Da je zahtev bio kako ja mislim Radoslav pisao da je bio predlog da subvencije budu u tri grupe ali nije prihvaceno. Do 20 do 50 i do 100 hektara isto i penzijsko tako po grupama da se placa bio bi mnogo veci odziv na protestim mozda bi se onda pokrenuli i juzno od save i dunava
E takva će nam i Srbija biti,kad nestanu mala pa srednja gazdinstva ćao.Po novom IPARD-u ,mali je od 50-100 ha a veliki 100+,Ispod 50 je u trnziciji ili budeš mali ili menjaš posao,na žalost.
Ta grupa za informaciju ovih koji su sedeli kuci je blokirala granicni prelaz kod Srpske Crnje. Na sastanku u Kisacu imali zapazenu rec i svoj stav. Posle auto puta i rafinerije granicni prelazi su bili veoma osetljivo mesto za blokadu saobracaja.Za subvencije po veličini poseda je bilo glasanje i niko sem Inicijative nije pozitivno glasao za taj predlog.
@Bane1986
Ti si bio u ekipi sa Bogunovićem i Ćapijem?
Ozbiljna i posvećena ekipa! Svaka im čast!Ta grupa za informaciju ovih koji su sedeli kuci je blokirala granicni prelaz kod Srpske Crnje. Na sastanku u Kisacu imali zapazenu rec i svoj stav. Posle auto puta i rafinerije granicni prelazi su bili veoma osetljivo mesto za blokadu saobracaja.
Lepo drustvance
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Ovo je kratkorocno dobro i za mala gazdinstva ali dugorocno ce da dovede do propasti malih gazdistava.
Моје непопуларно мишљење о субвенцијама по хектару, које сам већ износио овде, је да свако бланко повећање износа по хектару има мало позитивног ефекта на праве пољопривреднике и на пољопривреду у целини, и да је то узалуд бачен велики новац који чак има и негативне ефекте. Уместо тога, прво треба направити озбиљну реформу субвенционисања биљне производње али не на начине који су изношени овде и у јавности.
Toliko o tom da treba ići na sastanke i davati predloge šta ne valja. Ionako si tamo, što napisa Nedeljko Zoranu, nebitan lik....Za subvencije po veličini poseda je bilo glasanje i niko sem Inicijative nije pozitivno glasao za taj predlog.
Ко одлучује о томе ко је "прави" а ко није? И која је порука за оне који не спадају у "праве" а такође производе храну, стоку, живину, јаја, вино, ракију, рибу, пчеле, мед... и живе изван градова? Јел таквима треба забранити производњу било чега, или им забранити да уопште постоје? Или им дозволити да производе без права на субвенције и премије, али им у откупу мање плаћати житарице, млеко, живу меру стоке... Само се питамНама је потребна реформа субвенционисања тако да субвенције иду правим пољопривредницима