Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Odg: PROTESTNA VOŽNJA TRAKTORIMA

lepo si postavio ove primere sa ju tjuba ali je to primer iz demokratskih drzava a ti i ja zivimo u diktaturi jer su ljudi koji su bili na protestu (pojedini ) dobili krivicne prijave iako je protest bio najvljen i kretali smo se krajem puta i nismo ugrozavali bezbednost saobracaja , e sada ti je jasno zasto PROTESTI , jer kada smo im najvili da krecemo za bg oni su rekli da vam nije palo na pamet poslacemo zandarmriju , e to ti je demokratska srbija za koju smo mi glasali I JA SAM NAZALOST.POZZZ

Džaba ti od mene pokušavaš da napraviš neprijatelja skrećući sa teme i insinuirajući da sam secesionista... Činjenica je da postoji OGROMNA razlika u mentalitetima u određenim delovima Republike Srbije - hteli vi to da priznate ili ne. Banalni primer: koliko ima davalaca krvi u Vojvodini, a koliko u Šumadiji? Institucija dobrovoljnog davalaštva krvi tamo nije ni razvijena, nego se čak i krv nosi iz Vojvodine. A ovo znam od doktorice koja je godinama radila po bolnicama po Šumadiji, i kada je došla u Novi Sad i videla kako stvari ovde funkcionišu, umalo nije pala u nesvest. Banalan ali poučan primer. No, da ne skrećem dalje sa teme.

Sad si rekao i da je budućnost u primeni zakona. Drago mi je da si se napokon složio. Pa prema tome se slažemo da i vlast treba menjati zakonskim putem.

Ja sam rekao svoj predlog i ponovio sam ga jedno sto puta, ali hajde i po 101. put: ili osnujte svoju stranku ili ako nemate sredstava, onda tražite saveznika u postojećim.
Koji deo nije bio jasan?

Ja ne pričam ni o kakvom otcepljenju već celo vreme pokušavam da objasnim da to Provčevo pozivanje na batinanje vlasti neće uroditi plodom jer su Vojvođani miroljubiviji i ako već žele da agituju, onda neka svoju retoriku prilagode "ukusu publike". Ali samo vi izvrćite moje reči, zabole me baš.

provac je napisao(la):
lepo si postavio ove primere sa ju tjuba ali je to primer iz demokratskih drzava a ti i ja zivimo u diktaturi jer su ljudi koji su bili na protestu (pojedini ) dobili krivicne prijave iako je protest bio najvljen i kretali smo se krajem puta i nismo ugrozavali bezbednost saobracaja , e sada ti je jasno zasto PROTESTI , jer kada smo im najvili da krecemo za bg oni su rekli da vam nije palo na pamet poslacemo zandarmriju , e to ti je demokratska srbija za koju smo mi glasali I JA SAM NAZALOST.POZZZ

I na zapadu policija pise krivicne prijave protestantima i nema ni ovde ( Nemakca ) te demokratije koju ti zamisljas.
Sto se tice papira za dobijanje subvencija i ovde se na slican nacin dele kao i u Srbiji i potrebno je takodje BRDO papira . Kada se papiri predaju i ovde se ceka na novac.

Atila je u pravu kada kaze da su Vojvodjani sa drugacijim mentalitetom , jesu mirniji su od nas Sumadinaca , pa to su LALE jbg. sve im je ravno ( pozitivno o tome mislim ) .

Atila , neznam odakle ti podatak da se u Srbiji ne daje krv i da Sumadija potrosi Vojvodjansku krv , to je malo budalast komentar ( oprosticemo ti jer si mlad :) )

Fakt je da ste vi nezadovoljni sa drzavom i da su potrebne neke promene ali to svadjom ovde necete postici.
Inace moram da dam i Toshibi za pravo , u Srbiji narod malo radi a hoce puno,
dok sam bio klinac preko leta sam bio u Valjevu i nama je mlekadzija donosio mleko , nije mu se isplatilo da ga predaje u mlekaru. I danas se to moze uraditi i to mnogo bolje i lakse . Mogu da se udruze 3 seljaka koji imaju krave i da jedan od njih raznosi mleko , tako rade u Bavarskoj jer im se ne isplati da daju mlekari. Mogu 3 seljak da se udruze i da prave vece kolicine sira itd.itd.itd.

Ali nece niko da radi , u tome je problem mnogo veci nego u drzavi !
U Srbiji kukaju kako nema posla , a ja sam pre mesec dana u Banatu i Backoj video Rumune kako rade u nadnicu ? Njima se isplati a nama ne hm.................?

Ovo mi sve vise lici na Fukuokin citat

"Poljoprivrednici davnine bili su miroljubivi ljudi, a danas se svađaju s Australijom zbog mesa, s Rusijom oko ribe, a o Americi ovise zbog pšenice i soje. "

Znam o čemu pričam. TAMO NEMA DOVOLJNO DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI. I ta doktorka mi je pričala i to da pre operacije članovi porodice moraju SAMI da se snađu za jedinice krvi, i da je lično doživela da je jedan pacijent umro samo zato što nigde u blizini nisu mogli naći davaoca krvi. Ona mi je rekla i podatak da se krv donosi iz Vojvodine. I zato nemoj ti da mi pričaš da mi je komentar budalast jer ta doktorka ipak malo bolje zna stanje stvari od tebe i mene.

Svaka tebi čast što ne daješ krv...
Post je spojen: [time]1291417840[/time]

Jeli doktorka zna za slucajeve kada se krv nosila iz Sumadije u Banat ?
Nemozes na osnovu jednog slucaja praviti zakljucke ?

Ja sam dolazio na godisnji odmor u Novi Sad i trebala je krv ,javili preko radija 0 + i ja sam isao da dam , to bi uradio bilo gde na svetu to je nesto najnormalnije sto moze da se uradi .

markodanube je napisao(la):
Ja sam dolazio na godisnji odmor u Novi Sad i trebala je krv ,javili preko radija 0 + i ja sam isao da dam , to bi uradio bilo gde na svetu to je nesto najnormalnije sto moze da se uradi .

Nažalost, mnogi ne razmišljaju tako. Otvorio sam novu temu za animiranje davalaca krvi http://poljoinfo.com/caffe/koliko-n...o-jos-niste-da-li-pocinjete-od-sutra/new/#new

tako da se u ovoj temi možemo vratiti izvrtanju reči i jalovom prepucavanju

Attila M. je napisao(la):
Banalni primer: koliko ima davalaca krvi u Vojvodini, a koliko u Šumadiji? Institucija dobrovoljnog davalaštva krvi tamo nije ni razvijena, nego se čak i krv nosi iz Vojvodine.
Attila, smatram da tekst nije na mestu, barem u ovom delu pasusa..
Kao dobrovoljni davalac krvi, nikad nisam gledao na to da li krv ide za Vojvodinu i iz Vojvodine..
Mislim da naprosto ne stoji da u Beogradu nema krvi , jer je zavod za transfuziju u Beogradu , u Ulici Svetog Save 39..
Moze biti da je i isla krv iz Vojvodine ka Beogradu, ali samo u slucajevima kad je u pitanju retka krvna grupa, poput O- (nultna negativna), kad nisu dostupni retki imaoci krvne grupe na terenu..
Ali, u svakom slucaju, za nas dobrovoljne davaoce , nema vece nagrade kad znamo da smo nekom spasili zivot..Osim sendvica i razmucenog soka od narandze, i cestike za novu godinu, druge satisfakcije nema..Nekad su bile znacke, sad i toga vise nema.
I , pusti tu doktorku, za svakog dobrovoljnog davaoca krvi je sasvim nebitno kome se daje krv.. Misljenja sam da je ta doktorka zlonamerna.
:ppozdrav:
P.S. Daj da se vratimo na temu, odosmo u :off_topic: :off_topic: :off_topic:

Ovaj primer sam naveo kao dokaz tvrđenju da je mentalitet drugačiji. Poenta nije bila uopšte koliko krvi i odakle ide, već JEDNOSTAVNA RAZLIKA U MENTALITETU. I dalje tvrdim da u Vojvodini ima znatno više dobrovoljnih davalaca nego u Šumadiji. A razlog tome sigurno nije taj što u Šumadiji nema gde da se da krv. Jednostavno se radi o shvatanju ljudi da li to smatraju za potrebno ili ne.
Ima još takvih sitnica, ali tema nije o tome.
Ja se nadam da ste napokon skontali da sam hteo da navedem gospodu iz APS-a da malo smanje napalm i da koriste normalan ton jer ovde vlada drugačiji mentalitet i ljudi ne vole te teške reči. Kako ta moja želja/predlog može da se protumači kao loša po rečenu gospodu - stvarno mi nije jasno.
Post je spojen: [time]1291422864[/time]
Ili nismo na istoj talasnoj dužini, ili se jednostavno prave da me ne razumeju i pokušavaju da me predstave u negativnom svetlu izvrćući moje reči, a sa ciljem da me nateraju da batalim kontriranje pa da bi mogli na miru da potpaljuju ovaj narod, dok i sami znaju da od toga neće biti koristi jer nemaju koga da dovedu na vlast.

Nije poenta da ovi odu sa vlasti, ili da dodju neki novi...Poenta je da OVA vlast , ili bilo koja sledeca koja dodje posle ovih, uvazi nase predloge (uopsteno, kako seljaka , tako i radnika), da poboljsa standard gradjanstva uopste, da iskoreni glad iz Srbije!

A , ako nisu u stanju da nam to obezbede, nek se menjaju dok nam ne dodje neko ko to moze da obezbedi..

I , da se odgovara za svaku izgovorenu rec u kampanji, da rec ima svoju tezinu..

Kao sto aktuelni Predsednik Srbije rece u predizbornoj kampanji da ce otvoriti novih 500, 000 (petsto hiljada) radnih mesta, a on zatvorio 700.000 ( sedamsto hiljada) radnih mesta.

Da laz u predizbornoj kampanji rezultira ostavkom posle tri meseca, ili padom Vlade.

Mislim da ne trazimo mnogo...
:ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

@Kengure vidim opet se hvataju moje godine kao kljucna stvar...
Radicu kao agronom i mislim da sam iz dana u dan blizi tom poslu,ali imam muku sta jos da radim kao dopunski posao jer cu morati 2 posla da radim.

@Markodanube kako ja da otvorim mlekaru npr prodam zemlju i imam 20 000e na gomili da otvorim a ljudi uzeli krave na kredit i mnooogi popucali i ostali bez krava ... :cao:
Post je spojen: [time]1291434373[/time]
@Attila za price o krvi si smesan,isao sam zimus da dam ali nisam mogao jer sam imao proslog leta operaciju i ovog opet jednu tako da nisam mogao dati krv nadam se da cu u januaru moci da dam krv i bar tako pomognem ovu zemlju Srbiju.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P72Y6u5i0_4[/youtube]

Kao što Karalić kaže,neko mora predstavljati poljoprivrednike ali je veliko pitanje KO-i tu je srž problema,kako doći u sutuaciju da mi imamo legalno izabranog predstavnika.
Kako dođi do toga-inače se okrećemo u krug i motamo se ko mačka rep.
Reč tog predstavnika treba da ima težinu (gro poljoprivrednika iza sebe koji su ga izabrali)
U tom pravcu treba razmišljati a nemojte pokrećati neke teme koje nas samo razdvajaju a vlast to vrlo dobro koristi :ppozdrav:

Hahahahahaha! A koliko će nas koštati ti izbori bez kraja i konca?
Sve same utopističke ideje...
Post je spojen: [time]1291487194[/time]

NA

@Markodanube kako ja da otvorim mlekaru npr prodam zemlju i imam 20 000e na gomili da otvorim a ljudi uzeli krave na kredit i mnooogi popucali i ostali bez krava ... :cao:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eMyyUxYGLgg[/youtube]

atila daj lepo neki tvoj primer a ne rekla kazala, kao da si na pijaci ,to je sramota, danas komunicirati bez argumenata, ako zelis imas mesta pa otvori temu ,,dobrovoljni davaoci krvi,, i nemoj nas gusiti time ko daje ko nedaje rekla mi neka doktorka to su ciste insinuacije.ovo je poljo forum a ne forum zdravlje i bilje.lepo si prozvan jos davno da das neki svoj primer a ne oni, ovi rekla, kazala.covece sada je 21 vek ne lici to jednom coveku da se bavi time.pozzzz

Nazad
Vrh