milan11
Član
Kako mislis premiju su ti vec skinuli pre protesta ? Koliko dobijas ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jesi ti svestan sta pises?Mene samo interesuje zašto se svi odmah hvataju arende? Pa nisu svi poljoprivrednici arendaši, ako nisi kadar da platiš nemoj uzimati i to je to. Prošlo je vreme kad se na ratarstvu na skupoj arendi moglo nešto zaraditi, sad se i na jeftinoj može dobro popu.iti..
Bez komentara,nastavi pisati. Jedino da dođem da ti umatičim kraveSamo ovo prvo ću dobiti.Premiju su mi već skinuli pre protesta.Po kravi neću dobiti.Navodnjavanje ne plaćam od 2007.Plavi dizel je dalekoDeci nisam dosadio jer misle kao i ja.Ne znam što tu bahatost koju sada pokazuješ nisi pokazivao gde treba.Šta ste vi umislili.Da ste narodni heroji.I ja bih odma prestao da pregovaram kad bi na 100ha dobio subvencije.
Jako sam svestan jer to pitanje postavi svako ko ima više arende od svoje zemlje. Ja spadam u male i apsolutno me baš briga za takmičare otimače arendi. Kad bi većina mućnula svojom glavom, ne bi cena arende išla u nebesa i neki bi možda imali i više svoje zemlje. Draže mi je moje jutro zemlje neg' da radim i 1000 tuđih..jesi ti svestan sta pises?
pa sva poljoprivreda ti je u arendama tj zakup zemljista
navedi mi jednog veceg od 200jutara da nema bar 50-60jutara arende i tu ti krece sva tematika oko svadje,placanja zemlje u nebo itd
ovih sa 30jutara svoje a 30 arende imas koliko ti srce zeli i sada posle ovoga bice samo veci promet novaca,nista drugo
To je cena za mleko plus dobijes premiju na to ? A sto po kravi neces dobiti povecanje sa 30k na 40k ?44 dinara.I za maj najavljuju nižu cenu.
Jel ga mrzi umatiči kraveTo je cena za mleko plus dobijes premiju na to ? A sto po kravi neces dobiti povecanje sa 30k na 40k ?
Upravo tako. Moj otac je uvek vodio evidenciju i krave su osemenjavane kvalitetnim semenom tako da je matična služba čas posla odradila posao pre spomenutih 20-ak godina. A nismo imali silu krava, najviše je bilo oko 25 što krava što junadi.Ili prihvati pravila igre i igraj ili nemoj pa budi nemi posmatrač.
Krave se matiče već 20+godina, ko je hteo do sada ima sve sređeno, ko nije uvek mu je neko drugi kriv.
Zanimljivo ili možda bolje reći totalno apsurdno je to što su stočari koji imaju umatičena grla kod velike većine onih čija grla nisu umatičena okarakterisani kao manipulatori i prevaranti...
Čitam dosta o tome ovih dana po netu i mogu da kažem da priča o metru i centimetru itekako ima smisla u nekim slučajevima.
Bojim se da ne dobijem batina.Bez komentara,nastavi pisati. Jedino da dođem da ti umatičim krave
Krenuo sam da ih matičim ali su onda pooštrili mere.Nisu više telad od junica dobijale već njihove ćerke.Jednu kravu koju smo kupili je kod prošlog vlasnika imala subvencije a kod nas ne i tu mi puče film.Ne tražim ja da nama daju 40000 ali bar 30000 ako su to krave.Ne treba mi ni to ako imam dobru cenu mleka.Sad će biti 40 dinara koliko čujem.Jel ga mrzi umatiči krave
Znam ja sve to.Znaš da ni jedno grlo umatičeno,nije uginulo.Znaš i da se kroz papire može doći do umatičene krave-zato je stvorena takva slika.Znam da je kod nas taj što je radio u matičnoj službi svima tako matičio a kada sam ja došao na red,ne može.Jedino na crno mogu da ih umatičim.Ali sada predstavljju veliki problem i veterinari koji sada to neće da dozvole.A ti vrlo dobro možeš da znaš kako je bilo pre 20 godina.Ili prihvati pravila igre i igraj ili nemoj pa budi nemi posmatrač.
Krave se matiče već 20+godina, ko je hteo do sada ima sve sređeno, ko nije uvek mu je neko drugi kriv.
Zanimljivo ili možda bolje reći totalno apsurdno je to što su stočari koji imaju umatičena grla kod velike većine onih čija grla nisu umatičena okarakterisani kao manipulatori i prevaranti...
Čitam dosta o tome ovih dana po netu i mogu da kažem da priča o metru i centimetru itekako ima smisla u nekim slučajevima.