Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Iz istih iz kojih je i uzeto. Spominjane subvencije od 14000 koje su bile pre 13-14 godina su bile oko 170 evra, davali su i na državnu zemlju i još je bilo povraćaja za mehanizaciju a čak je bilo i za traktore tako da para ima samo nisu dobro raspoređene.Samo me zanima iz kojih to izvora će biti plaćeno.
Ja tebi pričam kako sam se osećao i šta sam prošao. Svako ko mi ubuduće bude kukao ima da ga jako napušim, bio komšija ili Bog otac. Apsolutno me više ne interesuje ni zaposleni, ni ne zaposleni, ni oni koji rade poljoprivredu, ni veliki, ni mali, ni siromašni, ni bogati, ni oni što misle šta bi trebalo, ni oni što misle kako bi trebalo. Radite šta hoćete, pišite, pljujte, smatrajterazmišljam dal da stanem i polomim ga od batina.
A jel bi tukao i komšiju koi ne ide na glasanje ili samo one koi ne razmišljaju i nerade isto kao i ti?
Mislim da ti ovo nije trebalo.Ali opetVraćam se sa pregovora, subota, isključujemo se sa autoputa, prolazim jedan punkt policije, idem ka našim blokadama, na putu nema nigde žive duše, kao da je vanredno stanje, 16h. Razmišljam o 250 ljudi koji me čekaju, šta da im kažem, četri noći i pet dana smo zajedno, decu nisam video.U glavi mi je osećaj kao da sam izgubio najmilijega. Na celom tom putu srećemo jedan traktor koji nosi prskalicu, čovek prska njive. Kočim, razmišljam dal da stanem i polomim ga od batina. Pa pi.ka ti materina, ti prskaš, ja sedim ko majmun na ulici. Njemu je prskanje bitnije od toga što će cena novog roda biti 18 din. Nastavljam dalje, nisam stao...
Šta nije trebalo? Sa tobom sam imao i privatnih prepiski. Ti koji si ladio jaja sada nešto kritikuješ. Imao si subvencije 9000 sada ćeš imati 18 000, plaćao si odvodnjavanje, sada nećeš. Imaćeš plavi dizel. To ti je direktno i odma. Ti koji si stočar imaćeš 19 din premije i 40 000 po kravi. Na kraju Zorane, koliko sam razumeo ti si invalid. Stariji čovek, po ceo dan sediš i pišeš, pusti malo svoje sinove da pišu, verovatno si i njima dosadio. Vi bre ljudi nemate meruMislim da ti ovo nije trebalo.Ali opet
Mene samo interesuje zašto se svi odmah hvataju arende? Pa nisu svi poljoprivrednici arendaši, ako nisi kadar da platiš nemoj uzimati i to je to. Prošlo je vreme kad se na ratarstvu na skupoj arendi moglo nešto zaraditi, sad se i na jeftinoj može dobro popu.iti..vracanje do 100h je ogromna glupost
racunaj da ce arende ako je sada 400e/h ici sigurno na 600e
ti pises da si mali sa 100jutara vlasnista zemlje-notorna glupost
ti zelis i gledas da stignes onog sto ima 1000jutara,krajneg cilja nema nego samo da se radi zemlja,sto vece masine da se zakopas 30godina u kredite i da radis,zbog cega i zasto niko nezna
80% poljoprivrednika more nije videlo u zivotu
raspodela subvencija mora ici u principu manjem vece subvencije jer kada mali nestanu,sledeci su srednji kada to shvatis bice kasno