Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Meni je i dalje neverovatno da je vec posle prvog sastanka prihvacen predlog Vlade.
Alo, ti sa ovim likovima(da ne upotrebim drugu rec) pregovaras nekoliko sati i prihvatis. Za sve ove godine unistavanja, ti posle prvog sastanka prihvatis.
Duze se cenkas kad kupujes/prodajes auto...

Ne znam za vas, meni je ovo sve jadno, tuzno.
Nadam se da ce @olalija napisati svoje misljenje o ovome. Odgledao sam danas live koji je radio i mislim da on ovo ne bi prihvatio.

Koliko vidim subvencije ce biti 9000 + 9000 za gorivo. Meni mirise da ce sledece godine ostati 9000, a ovih dodatnih 9000 ce biti stavka plavog dizela. Tako da nece biti 18000 + stavka 9 iz predloga to jest dodatno 100-150 litara plavog dizela...

Neka preinace da tih 18.000 po hektaru ne mozes da podizes u kesu nego da mozes da kupujes, seme, djubrivo, obojeni (plavi) dizel, hemiju…. A ne da se zloupotreblajva, i tad ce biti prava subvencija-pomoć poljoprivrediku
I sta se time dobija? Ode svako, kupi nesto od toga, npr. djubrivo i preproda, cak i po nižoj ceni i opet je u plusu. Svakako se ne moze ukinuti privatno vlasnistvo(videli smo kako to prolazi), a od tokga svi stradaju. Ja se slazem da treba subvencije da dobija onaj ko se iskljucivo bavi poljoprivredom i nicim drugim, ali to bi samo vodilo povecanju cene arende i nicemu drugom.

Malo sam sabrao utiske, meša mi se razočarenje i čuđenje kako je reagovalo 90% učesnika protesta koji nešto slave.
Svo vreme mi se činilo da su ovi spremni za kapitulaciju, da su kao bokser na staklenim nogama u nokdaunu. Na žalost, nismo izdržali i nokautirao nas je grogi bokser zamahom iz očaja. Narod je počeo od jutros da buca, malo zbog jučerašnjeg dešavanja kod Pančeva, malo jer je sinulo sunce a verovali ili ne neki jer im je dosadno???
Ministarka je napustila pregovore i došla da otvori sajam, pregovarače su opet zamarali, narod krenuo da se osipa i kako sam shvatio, rešeno je da se prihvati vrabac na grani.

Vrlo dobro znate da se ovde na forumu dele na profi i hobi poljoprivrednike. A samo kada su blokade onda smo svi isti. I kao da je pojedinima cilj ba ovi koi nerade zemlju već je daju u arenu i netreba dati subvencije čak šta više stičem utisak da bi i da im se oduzme zemlja. Čovek ima zemlju plaća porez na istu i sleduju mu subvencije.

Nazad
Vrh