Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Sto se penzija tiče to je žalostno, hajde sto su bedne penzije, pio fond je u debelom plusu godinama, minimalno moras imati 15 godina staza za penziju, minimalnu takodje.Glavna stvar je da vecina ljudi ne dozivi više od 5-6 godina primanja iste a na hiljade ljudi ne dozivi da primi ni dinara a uplacuje redovno.Kod mene u porodici, otac radio 37godina, 4godine mu nisu upatili staz, nebitno otisao u penziju 2020, preminuo prosle jeseni, stric preko puta još nije ni otisao, trebalo je sada, preminuo prošle godine.Teča otisao u penziju, primio dve i preminuo, samo ja znam na stotine slučajeva.Pio fond ne moze da bankrotira nikada.Tu svi uplacuju ali ne dožive da prime ni deo.Ima slucajeva ali su retki.
Pio fond ne moze da bankrotira,to si u pravu velikom.PROBLEM je sto je pokraden kao i sve ostalo sto je pokradeno i prodano u bescenje,samo sto ti i drugi toga nisu svesni.A u pitanju su ogromnaaa sredstva od kojih je moglo da opstane sledecih par generacija.

Jel se ti baviš poljoprivredom ili samo piskaranjem na forumu . Kako proizvesti pšenicu i prodati za 20 dinara i ostati živ. Kako je pšenica 20 din a hleba najjeftiniji 57 din a brašno u prodavnici 80 din, kako je litra mleka u otkupu 25 din a u prodavnici 140 din. Kako je ulje Dijamant u Crnoj Gori 1.09 eura a kod nas 217 din. Kako može da bude za one koji seju repu do 500 hektara po 35 000 din. Kako može da bude učešće poljoprivrede u BDP u 20% a agrarni budžet 5% i to sa sve dugovima iz 2022 god što je realno 2.5%. Kako je u Evropi budžet za poljoprivredu 33.4% a kod nas 2.5%. Kako smo tako mi pametni a ovi u Evropi glupi pa daju 33.4%, kako stranim investitorima po 144 000 eura za jedno radno mesto, kako je tako sve dobro i prosperitet a para nema, ko je kriv, da nisu vanzemaljci? To ti nama odgovori umesto da piskaraš i braniš vlast koja je 11 god na vlasti a ko da je sa Marsa pala juče?
Sve se slazem osim ovog za repu. Tako ce da ih preveslaju sa min kolicinom koju trebas da predas u kg da bi dobio subvenciju nisu ni svesni ljudi koji su sejali koji ce zajeb da bude....

Jel se ti baviš poljoprivredom ili samo piskaranjem na forumu . Kako proizvesti pšenicu i prodati za 20 dinara i ostati živ. Kako je pšenica 20 din a hleba najjeftiniji 57 din a brašno u prodavnici 80 din, kako je litra mleka u otkupu 25 din a u prodavnici 140 din. Kako je ulje Dijamant u Crnoj Gori 1.09 eura a kod nas 217 din. Kako može da bude za one koji seju repu do 500 hektara po 35 000 din. Kako može da bude učešće poljoprivrede u BDP u 20% a agrarni budžet 5% i to sa sve dugovima iz 2022 god što je realno 2.5%. Kako je u Evropi budžet za poljoprivredu 33.4% a kod nas 2.5%. Kako smo tako mi pametni a ovi u Evropi glupi pa daju 33.4%, kako stranim investitorima po 144 000 eura za jedno radno mesto, kako je tako sve dobro i prosperitet a para nema, ko je kriv, da nisu vanzemaljci? To ti nama odgovori umesto da piskaraš i braniš vlast koja je 11 god na vlasti a ko da je sa Marsa pala juče?
Ovo sve treba sutra lepo spomenuti, može baš i ovim redom...

Pa stavice vam da je min po hetaru predate ciste repe xxx kilograma gde ce otpasti pola proizvodjaca za subvenciju od 35000. Neka zackoljica ce biti garant nema sanse da daju svima po 35 h do 500 h.

Alal vera, evo sad sam bas proverio za ovo ulje i sve tacno si napisao. Ovakve pljacke samo kod nas ima.
Idea Crna Gora ulje Dijamant 1.09 evra https://www.ideaonline.me/#!/products/60009272/ulje-1l-dijamant
Idea Srbija ulje Dijamant 210 dinara https://online.idea.rs/#!/products/60011225/dijamant-jestivo-rafinisano-ulje-1-l

Pa i to u C.Gori je od istog suncokreta cedjeno.
Nego dosla kosa do brusa a mi ovde na forumu i dalje ispravljamo krive Drine ,a niko da se izjasni hoce li ako pregovori ne uspeju ( a ko da gledam da nece) biti sa traktorom na ulici 16-tog.

Nažalost ulje se nemilice uvozilo cisternama iz Ukraine samo se o tome ćuti te otuda je u CG jeftinije nego kod nas, ko zna pošto su ga oni platili u Ukraini pa ga samo upakuju i plasiraju dalje a nas i treba da šišaju.

Pa čime se baviš???
Pravim sajtove i održavam sajtove, to je ono od čega živim.

Poljoprivreda je trenutno spala na hobi nivo, imam voćaka, sadim povrće i držim nešto žive, ali je to sve na hobi nivou. 30 tovnih pilića u proleće i jesen nisu dovoljni da bi od toga mogao živeti, ali je sasvim dovoljno da vidim koji se sve problemi oko živinarstva javljaju. Tako je i sa voćam i povrćem.

Na primer jedno zapažanje, luk arpadžik je uvek bio - kilogram njega je jednak sa cenom 4 kg luka za upotrebu. Ovog proleća je arpadžik prodavan za 300 dinara po kilogramu, a luk je u supermarketima koštao preko 200 dinara, što samo pokazuje koliko je sve ustalasano oko troškova u poljoprivredi.

Ima nas dosta koji ne razummo neke stvari, ti meni ne moraš da obrazlažeš zašto ti ne razumeš, tako da ti ništa ne zameram.

Mladi smo, naučićemo od ovih što razumeju, a dobre su volje da nama objasne. :cao:

7 udruženja po 2 člana... E sad po imence ne znam...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Nastaviće se sa zahtevima, sledeći sastanak je zakazan za 15 maj, naše udruženje Stig je da se izađe traktorima jer bez toga nema ni ozbiljnog shvatanja cele situacije. Ovo je prvi put da su seli stočari i ratari sa Iste strane stola. Ozbiljnost situacije je dignuta na viši nivo. Sve ovo je zasluga ljudi koji su danas bili a i udruženja koja predstavljaju. Iskreno moje mišljenje je da sam ponosan pre svega na nivo koji je prikazan sa naše strane a i ja sam sam imao rezerve. To je moj lični utisak a i očigledno da smo svi napredovali u samim razgovorima i pregovorima. Prisustvovalo je 14 ljudi, tu je bilo i Kraljevo i Šumadija i Mačva i Vojvodina i Stig, jedna široka priča. Pratite dalja dešavanja, dobro bi bilo i da podržite, ne nas ,nego same sebe i svoje porodice...

Ispred:
Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije
Jan Hrćan i Đoka Ćurčić

Naše mleko
Milan Pajić i Dejan Trajković

Poljoprivrednih proizvođača Subotice
Miroslav Matković i Antun Nađheđesi

STIG
Nedeljko Savić i Milan Marković

Za spas i opstanak stočara zapadne Srbije
Zlatko Kokanović i Mladenović Đorđe

Savez Udruženja poljoprivrednika Banata