Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Drzava ima pare, na koji način ih nabavlja to je njihova stvar.Pdv, putarina, akcize na gorivo i alkoholna pica i na cigarete, to su ogromne pare koje se slivaju u bidzet i to nije od proizvodnje vec od realnih troskova.Sve sto kupimo danas, drzavi ide deo i to je sigurno.

Pa ovo je malo nezgodno, sve se to naplati i dalje nema dovoljno. Ogroman deo budžeta ide za penzije, pa da se smanje penzije. Ili da se smanje plate policajcima ili možda doktorima. Možda da se smanje plate učiteljima i nastavnicima ili možda čak najbolje da se ukinu plate svima u javnom sektoru i da se prestane sa isplatom penzija, pa da se to sve preusmeri za poljoprivredu.

Naravno ne treba da se to ništa smanjuje, država može da poveća dodatno akcize za gorivo, pa da se ta razlika prelije na subvencije, recimo na primer da se stavi akciza na gorivo da umesto sadašnjih 100% bude 1000%. To bi za dva ili tri meseca donelo sasvim dovoljno zarade da se isplate sve subvencije.

I tako dalje i tako dalje, može država da pozajmi pare, da uzme više stotina miliona da bi isplatila subvencije, i tako dalje i tako dalje, naša mašta može svašta.

Stanje u poljoprivredi je loše i treba da se popravi, najbolje bi bilo da u svakom mestu postoji udruženje poljoprivrednika, pa da se šalju zahtevi sa većim brojem potpisa.

Naravno, može ovako svako da pošalje organima vlasti - predsedniku, predsedniku parlamenta, premijerki, upravi za vodovod zahtev da bude 900 eura po hektaru ili da bude 1900 eura po hektaru. Naravno to može svako da napiše i ovde na forumu, evo moj predlog je da subvencija po hektaru bude 2900 eura po hektaru.

Uglavnom, sad znam da ima onih kojima se to ne sviđa, može da se radi kao što pčelari rade i kako funkcioniše sistem SPOS-a.

Ovo sve što sam napisao je moje mišljenje, možda sam malo karikirao i preterao u nekim delovima, ali mislim da treba da se traže realnije stvari,
sad koje su to zahtevi ne znam, ne bavims e ni ratarstvom ni povrtarstvom, ni voćarsvom, nistočarstvom, ni vinogradarstvom, ni poljo mehanizacijom, ali verujem da među svakom od tih grupa ima prilično zahteva.

Pa ovo je malo nezgodno, sve se to naplati i dalje nema dovoljno. Ogroman deo budžeta ide za penzije, pa da se smanje penzije. Ili da se smanje plate policajcima ili možda doktorima. Možda da se smanje plate učiteljima i nastavnicima ili možda čak najbolje da se ukinu plate svima u javnom sektoru i da se prestane sa isplatom penzija, pa da se to sve preusmeri za poljoprivredu.

Naravno ne treba da se to ništa smanjuje, država može da poveća dodatno akcize za gorivo, pa da se ta razlika prelije na subvencije, recimo na primer da se stavi akciza na gorivo da umesto sadašnjih 100% bude 1000%. To bi za dva ili tri meseca donelo sasvim dovoljno zarade da se isplate sve subvencije.

I tako dalje i tako dalje, može država da pozajmi pare, da uzme više stotina miliona da bi isplatila subvencije, i tako dalje i tako dalje, naša mašta može svašta.

Stanje u poljoprivredi je loše i treba da se popravi, najbolje bi bilo da u svakom mestu postoji udruženje poljoprivrednika, pa da se šalju zahtevi sa većim brojem potpisa.

Naravno, može ovako svako da pošalje organima vlasti - predsedniku, predsedniku parlamenta, premijerki, upravi za vodovod zahtev da bude 900 eura po hektaru ili da bude 1900 eura po hektaru. Naravno to može svako da napiše i ovde na forumu, evo moj predlog je da subvencija po hektaru bude 2900 eura po hektaru.

Uglavnom, sad znam da ima onih kojima se to ne sviđa, može da se radi kao što pčelari rade i kako funkcioniše sistem SPOS-a.

Ovo sve što sam napisao je moje mišljenje, možda sam malo karikirao i preterao u nekim delovima, ali mislim da treba da se traže realnije stvari,
sad koje su to zahtevi ne znam, ne bavims e ni ratarstvom ni povrtarstvom, ni voćarsvom, nistočarstvom, ni vinogradarstvom, ni poljo mehanizacijom, ali verujem da među svakom od tih grupa ima prilično zahteva.
Sve je to tacno , samo je malo tesko raditi neki posao , kada konkurencija u okruzenju dobija vise od tebe a trziste je slobodno

Sto se penzija tiče to je žalostno, hajde sto su bedne penzije, pio fond je u debelom plusu godinama, minimalno moras imati 15 godina staza za penziju, minimalnu takodje.Glavna stvar je da vecina ljudi ne dozivi više od 5-6 godina primanja iste a na hiljade ljudi ne dozivi da primi ni dinara a uplacuje redovno.Kod mene u porodici, otac radio 37godina, 4godine mu nisu upatili staz, nebitno otisao u penziju 2020, preminuo prosle jeseni, stric preko puta još nije ni otisao, trebalo je sada, preminuo prošle godine.Teča otisao u penziju, primio dve i preminuo, samo ja znam na stotine slučajeva.Pio fond ne moze da bankrotira nikada.Tu svi uplacuju ali ne dožive da prime ni deo.Ima slucajeva ali su retki.

Sto se penzija tiče to je žalostno, hajde sto su bedne penzije, pio fond je u debelom plusu godinama, minimalno moras imati 15 godina staza za penziju, minimalnu takodje.Glavna stvar je da vecina ljudi ne dozivi više od 5-6 godina primanja iste a na hiljade ljudi ne dozivi da primi ni dinara a uplacuje redovno.Kod mene u porodici, otac radio 37godina, 4godine mu nisu upatili staz, nebitno otisao u penziju 2020, preminuo prosle jeseni, stric preko puta još nije ni otisao, trebalo je sada, preminuo prošle godine.Teča otisao u penziju, primio dve i preminuo, samo ja znam na stotine slučajeva.Pio fond ne moze da bankrotira nikada.Tu svi uplacuju ali ne dožive da prime ni deo.Ima slucajeva ali su retki
Pa ovo je malo nezgodno, sve se to naplati i dalje nema dovoljno. Ogroman deo budžeta ide za penzije, pa da se smanje penzije. Ili da se smanje plate policajcima ili možda doktorima. Možda da se smanje plate učiteljima i nastavnicima.
Ne zanimaju me plate profesora, ne zelim da bilo kome ukidaju bilo šta, najlakše je ukinuti seljaku, ukrasti na ceni proizvoda, to je laganica za drzavu.Koliko znam penzije se primaju tako sto se godinama zarade, znači upacujes celi život da bi dobio crkavicu a za to ne treba budzet, ako oni odibjaju mesečno svakom radniku, gde je taj novac?

Зато прве три пензије никада не подижеш са рачуна, јер оне пензионе листиће нечим мажу, и када дођу у додир са руком ћао довиђења вечерао си.
Jbg, nije to baš za zajebanciju, nije bilo listica, vec na tekuci račun, jedino ako prskaju nekim otrovom u banci.

Penzioni fond je bio pun sada nije pojeli miševi, danas kada meni odbiju doprinos to odmah prebace nekom za penziju znači presipanje iz šupljeg u prazno.

Jbg, nije to baš za zajebanciju, nije bilo listica, vec na tekuci račun, jedino ako prskaju nekim otrovom u banci.
Па није за зајебанцију и мој отац добио пензију и кад је другу подигао доживи исхемијски шлог, али сва срећа па је све прошло најбоље како је могло бити. А неки нису имали среће као мој отац ако се то може срећом назвати.

To je onda problem drzave, to sto oni koriste taj novac u druge svrhe, to je krivično delo.
Друже све у, овој држави је кривично дело, донације за било чега одмасе преусмеравају у пензиони фонд, шта тамо претекне крпе се неке друге рупе. Па код нас Холандска влада уложи неке огромне паре у колектор за пречишћавање отпадних вода нико сретнији у општини било и 13 плата једно две године. После они послали своје људе и док нису завршили, никоме од наших, нису дали, нос да промоли тамо. Сада нико неће да преузме колектор јер нема пара од њега Холанђани захтевају потпуни надзор у раду и неће бити ништа са стране да се муне.

Koliko vidim na sajtu pio fonda, godinama unazad oni su u suficitu na kraju godine sto je i logično, ne postoji ni promil šanse da vecina primi novac koji je godinama uplacivan, to nema teorije da se desi nikada.Taj fon ne propada nikada.

Друже све у, овој држави је кривично дело, донације за било чега одмасе преусмеравају у пензиони фонд, шта тамо претекне крпе се неке друге рупе. Па код нас Холандска влада уложи неке огромне паре у колектор за пречишћавање отпадних вода нико сретнији у општини било и 13 плата једно две године. После они послали своје људе и док нису завршили, никоме од наших, нису дали, нос да промоли тамо. Сада нико неће да преузме колектор јер нема пара од њега Холанђани захтевају потпуни надзор у раду и неће бити ништа са стране да се муне.
Onda smo najebali, trece ne postoji.Verujem ti, tako je ovde i kod mene, opština se zadužuje da bi placala radnike a ovamo samo muljaju nešto.

Jel se ti baviš poljoprivredom ili samo piskaranjem na forumu . Kako proizvesti pšenicu i prodati za 20 dinara i ostati živ. Kako je pšenica 20 din a hleba najjeftiniji 57 din a brašno u prodavnici 80 din, kako je litra mleka u otkupu 25 din a u prodavnici 140 din. Kako je ulje Dijamant u Crnoj Gori 1.09 eura a kod nas 217 din. Kako može da bude za one koji seju repu do 500 hektara po 35 000 din. Kako može da bude učešće poljoprivrede u BDP u 20% a agrarni budžet 5% i to sa sve dugovima iz 2022 god što je realno 2.5%. Kako je u Evropi budžet za poljoprivredu 33.4% a kod nas 2.5%. Kako smo tako mi pametni a ovi u Evropi glupi pa daju 33.4%, kako stranim investitorima po 144 000 eura za jedno radno mesto, kako je tako sve dobro i prosperitet a para nema, ko je kriv, da nisu vanzemaljci? To ti nama odgovori umesto da piskaraš i braniš vlast koja je 11 god na vlasti a ko da je sa Marsa pala juče?

Koliko vidim na sajtu pio fonda, godinama unazad oni su u suficitu na kraju godine sto je i logično, ne postoji ni promil šanse da vecina primi novac koji je godinama uplacivan, to nema teorije da se desi nikada.Taj fon ne propada nikada.
Jel znate koliko je na minimalnu platu od 40 i nešto hiljada dinara doprinos. 28000 din, jel znate da na svaku platu koju zaradi radnik država uzme 70%, da li znate koje su to pare. Da li znate da ako uplaćuje te minimalnu zaradu 40 god ćete imati penziju od 22 000 din, ko jede penziju 40 god, ja nisam ni čuo za takvog. Ja ne znam da li nas oni sve kolektivno smatraju za debile koji neznaju šta je dva i dva ili nas branioci vlasti smatraju za debile pa pokušavaju da objasne sve . Jel znate vi koliko se krade kod nas, dal ste uopšte svesni? Kako to da ni jedan političar nikad nije odgovarao dugogodišnje kazne za krađe i mahinacije. Pa jel vidite ko vam sedi u Vladi Srbije, kakve su to face, pa dal bi Vesiću dali novac da vam gradi poljski wc a takav vam gradi državu, Toma Mona, dečko nezna dal je pošao ili došao, ministarka poljoprivrede, zena nezna ništa kao tele o poljoprivredi ali je uredno prihvatila funkciju, šta fali, dobre su plate, da ne nabrajam više, pa tu ni jedan normalan nema, pa ko ih je postavio tamo, da nije neko od nas?

.........
........
Пчеларски савез решава неке проблеме, али је много тога што ради садашњи председник самореклама (њега лично)...када цена на тржишти скочи он говори како је СПОС (читај он лично) заслужан. Када цена „љусне“...ееееееее, није СПОС крив него проклето тржиште:)...иди бегај...ако је толико способан што не одржи (пре)високе цене меда када на тржишту падну?

Често се може чути у јавности његова изјава да се морају селити пчеле да би се дошло до великих приноса. То је још Јован Живановић („отац“ српског пчеларства) говорио пре 150 година да „мед на осовини рађа“. Али преЦедник СПОС-а није успео (бар мени није познато па не мора да значи да није успео:)) да се пчеларска возила региструју са уграђеном дизалицом (мој блиски пријатељ, човек од 60 година је пре две године плакао када је морао да скине дизалицу са камиона и да је прода).

Тако да нас преЦедник СПОС-а води у светлу будућност... „кичма транс“ јер дизалица не може.

ПС

А да треба да се ради по обрасцу СПОС-а то се слажем...при томе мислим на удруживање у савез пољопривредника (али не баш по обрасцу СПОС-а јер мени они делују као да су из 1945-те).

И да не заборавим – ако правите савез пољопривредника, онда мора да буде преЦедник члан СНС...ако се угледате на СПОС. И свакако, бити кадар стићи и утећи:) односно бити „прелетачевић“ а зарад личне користи (нпр из ДСС док су били на власти па онда у СНС када су дошли на власт).

Poslednja izmena:
Kad kažu država nema para...

Srbija u poslednjih deset godina isplatila oko milijardu evra za kazne i penale​

default-avatar.jpg
Beta19.04.2022. 14:13
Srbija u poslednjih deset godina isplatila oko milijardu evra za kazne i penale 1
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC
Srbija je u poslednjih deset godina iz budžeta isplatila oko milijardu evra za kazne i penale, što je dva i po puta više od ukupnog troška gradnje četiri klinička centra i više od gradnje južnog i istočnog kraka Koridora 10, zaključak je današnjeg foruma „Zašto država gubi sporove pred međunarodnim arbitražama“.

Kako je istaknuto na skupu, samo ove godine na kazne i penale u budžetu Srbije je predviđeno 280 miliona evra.
https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...platila-oko-milijardu-evra-za-kazne-i-penale/

Jel znate koliko je na minimalnu platu od 40 i nešto hiljada dinara doprinos. 28000 din, jel znate da na svaku platu koju zaradi radnik država uzme 70%, da li znate koje su to pare. Da li znate da ako uplaćuje te minimalnu zaradu 40 god ćete imati penziju od 22 000 din, ko jede penziju 40 god, ja nisam ni čuo za takvog. Ja ne znam da li nas oni sve kolektivno smatraju za debile koji neznaju šta je dva i dva ili nas branioci vlasti smatraju za debile pa pokušavaju da objasne sve . Jel znate vi koliko se krade kod nas, dal ste uopšte svesni? Kako to da ni jedan političar nikad nije odgovarao dugogodišnje kazne za krađe i mahinacije. Pa jel vidite ko vam sedi u Vladi Srbije, kakve su to face, pa dal bi Vesiću dali novac da vam gradi poljski wc a takav vam gradi državu, Toma Mona, dečko nezna dal je pošao ili došao, ministarka poljoprivrede, zena nezna ništa kao tele o poljoprivredi ali je uredno prihvatila funkciju, šta fali, dobre su plate, da ne nabrajam više, pa tu ni jedan normalan nema, pa ko ih je postavio tamo, da nije neko od nas?
Jasno je meni, upucen sam u to ali nekima nije jasno.

Nazad
Vrh