Drzava ima pare, na koji način ih nabavlja to je njihova stvar.Pdv, putarina, akcize na gorivo i alkoholna pica i na cigarete, to su ogromne pare koje se slivaju u bidzet i to nije od proizvodnje vec od realnih troskova.Sve sto kupimo danas, drzavi ide deo i to je sigurno.
Pa ovo je malo nezgodno, sve se to naplati i dalje nema dovoljno. Ogroman deo budžeta ide za penzije, pa da se smanje penzije. Ili da se smanje plate policajcima ili možda doktorima. Možda da se smanje plate učiteljima i nastavnicima ili možda čak najbolje da se ukinu plate svima u javnom sektoru i da se prestane sa isplatom penzija, pa da se to sve preusmeri za poljoprivredu.
Naravno ne treba da se to ništa smanjuje, država može da poveća dodatno akcize za gorivo, pa da se ta razlika prelije na subvencije, recimo na primer da se stavi akciza na gorivo da umesto sadašnjih 100% bude 1000%. To bi za dva ili tri meseca donelo sasvim dovoljno zarade da se isplate sve subvencije.
I tako dalje i tako dalje, može država da pozajmi pare, da uzme više stotina miliona da bi isplatila subvencije, i tako dalje i tako dalje, naša mašta može svašta.
Stanje u poljoprivredi je loše i treba da se popravi, najbolje bi bilo da u svakom mestu postoji udruženje poljoprivrednika, pa da se šalju zahtevi sa većim brojem potpisa.
Naravno, može ovako svako da pošalje organima vlasti - predsedniku, predsedniku parlamenta, premijerki, upravi za vodovod zahtev da bude 900 eura po hektaru ili da bude 1900 eura po hektaru. Naravno to može svako da napiše i ovde na forumu, evo moj predlog je da subvencija po hektaru bude 2900 eura po hektaru.
Uglavnom, sad znam da ima onih kojima se to ne sviđa, može da se radi kao što pčelari rade i kako funkcioniše sistem SPOS-a.
Ovo sve što sam napisao je moje mišljenje, možda sam malo karikirao i preterao u nekim delovima, ali mislim da treba da se traže realnije stvari,
sad koje su to zahtevi ne znam, ne bavims e ni ratarstvom ni povrtarstvom, ni voćarsvom, nistočarstvom, ni vinogradarstvom, ni poljo mehanizacijom, ali verujem da među svakom od tih grupa ima prilično zahteva.