D.i M.e
Član
Ко каже да протести, било на улици било преко интернета, немају никаквог дејства, може ових дана да се увери у супротно.
галама око смањења цена млека се са интернета прелила и на скупове па и блокаду пута и најаву блокаде Београда, и одједном је укинута забрана извоза млека и млечних производа која је важила од 6. септембра.
17 сати касније:
Као што сам и најавио пре мање од 17 сати, „решен“ је проблем тако што је постигут договор између државе и „сточара“, тј. кога би другог него сада већ дежурног режимског пољопривредника (који, наравно, није ни отпочео протесте)
И још 25 сати касније, обратио се Император лично и све разрешио:
Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да има намеру да обрадује пољопривреднике и да у наредних седам, осам дана може да се очекује одлука о повећању премије за млеко.
„Имам намеру да обрадујем пољопривреднике. Разговарам са премијерком Аном Брнабић и министрима финансија и пољопривреде да повећамо премије за млеко и да нађемо још начина како да ојачамо субвенције по грлу. Јер, коначно мислимо да имамо новац да подигнемо број грла у Србији. За то ћемо да се боримо“, рекао је Вучић у Скупштини Србије.
Он је поручио да та одлука може да се очекује „у наредних седам, осам дана“.
Vučić: Imam nameru da obradujem poljoprivrednike
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ima nameru da obraduje poljoprivrednike i da u narednih sedam, osam dana može da se očekuje odluka o povećanju premije za mleko.n1info.rs
Да парафразирамо оно чувено: „Вучић је рекао да су сељаци у праву.“