Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
Nisam proizvođač suncokreta, niti proizvođač mleka, ali mi taj detalj jako bode oči jer predstavlja strašan presedan, da jedna interesna grupa traži ostvarenje svojih interesa na račun interesa druge interesne grupe. U ovom slučaju proizvođači suncokreta traže veću cenu za suncokret na uštrb premije za mleko, odnosno uprošćeno: ako nemate novca za suncokret onda ga uzmite od (tj. nemojte dati) mlekara...

Nisam proizvođač suncokreta, niti proizvođač mleka, ali mi taj detalj jako bode oči jer predstavlja strašan presedan, da jedna interesna grupa traži ostvarenje svojih interesa na račun interesa druge interesne grupe. U ovom slučaju proizvođači suncokreta traže veću cenu za suncokret na uštrb premije za mleko, odnosno uprošćeno: ako nemate novca za suncokret onda ga uzmite od (tj. nemojte dati) mlekara...
U pregovorima uvek bude da nešto ne može a tu slučajnosti nema, namerno je tako urađeno da bi se mi glođali oko suve koske. Početkom avgusta sam bio sa mojim podpredsednikom i Vladom Višićem u Bogatić na sastanak mlekara. Naša zamisao je bila da se ujedinimo i na taj sastanak nas je pozvao Vlada Višić kao predstavnik Inicijative. I Lele kad smo došli, oni nas napali, ja nisam imao veze, njihov predstavnik, udruženja Proizvođača Mleka, neki Vasić, napao Inicijativu , kako su oni mogli da izdejstvuju 15 din premije a oni pregovarali 3 god. Ljudi postoje mnoge stvari o kojima mnogi nemaju pojma, svako piše šta hoće a nema pojma, to je problem

Javno si ovo napisao?
Daj obriši post, mozda još nisu svi pročitali.
Naravno, tvrdim ti da ne bi cena bila veća od 62, ovde su najnezadovoljniji otkupljivali jer nikad do sada nisu radili na 2.5din. Tu priču da bi cena bila 100 din su plasirali oni, da nisi i ti jedan od njih. Ja sam čuo da se Raca opasno naljutio na nas iz Stiga ali jebiga on nije član našeg udruženja

Jadni smo mi kad moramo bilo koji predlog u vezi poljoprivrede da trazimo ttaktorima na putu .
Nema sreće dok se ne uđe u EU sve pre toga je kad i beda. I kad budemo ušli ni tada nam ne bi ništa dali jer je narod veoma zaluđen, ali će ih prilikom ulaska obavezati EU zakoni. Ono što ne valja je da ja imam 40 god a sumnjam da će da uđemo do tada

Полако људи, нешто се ипак урадило. Погледајте како су цене наших производа пале, испада да једино на сунцокрету, по овој цени, се исплатила производња. А сви који мислите да је могло боље, идућег лета се организујте па поведите паоре на нове протесте, а на жалост, мислим да ће нам бити све теже и да ће разлога за не задовољство бити још више.
Па ви онда нешто урадите , па вас ми онда прозивамо да је могло боље, па могло више, да сте нас издали...

U onim protestima od februara djubrivo po povoljnijoj ceni bilo je obecano samo vama i vi ste na to pristali. U ovim zadnjim protestima vi ste se drznuli da sa jos jednim sumnjivim udruzenjem potpisete nesto sto nije odgovaralo svima.
To za februar smo mi pokrenuli a vi ladili j..a, tada smo očekivali podršku, bilo je vreme pre izbora. Ali poljoprivrednici se zadužili na 120 din ureu. I nije im mnogo, taman im je. To da smo bili jedini je činjenica, ministar nas nagradio. Ali mi tada to nismo krili, od tuda i ti znaš, da smo hteli da sakrijemo nikada ne bi saznao, veruj mi. Tada smo javno progovorili da navučemo gnev na ministarstvo. Međutim mi se i dalje glođemo oko gole kosti. Baš se trudim da ti objasnim...

Полако људи, нешто се ипак урадило. Погледајте како су цене наших производа пале, испада да једино на сунцокрету, по овој цени, се исплатила производња. А сви који мислите да је могло боље, идућег лета се организујте па поведите паоре на нове протесте, а на жалост, мислим да ће нам бити све теже и да ће разлога за не задовољство бити још више.
Па ви онда нешто урадите , па вас ми онда прозивамо да је могло боље, па могло више, да сте нас издали...
Ja podržavam svaku reč. Ali kad dođe stani-pani, svi miševi nigde nikog. Naknadna pamet im se javi

Ej, srecna vam nova.
ove gluposti da ostanu u ovoj godini, a sledece da nas zastupaju neki ljudi koji ne veruju baš sve.
Cujemo se sledece godine

Pa ti si naučio i dve strane reči, jel si koristo translate ili... Meni je samo bitno da je sa tobom sve u redu, drugi ni jedan problem nemam
Ako stvarno nisi imao korist ti licno od ovih protesta vise od tih par dinara na ceni suncokreta i smatras ovako nesto za pobedu onda ne da ne stima prica vec stvarno nesto nije uredu s tobom!
Sto vise pises i trudis se da proglasis sve ovo u pobedu imam utisak da zelis sakriti mnogo toga u sta si se sve upetljao!
Da je mali broj traktora izaslo slazem se ali i taj broj im je drmao kavez i jos ih je krenulo ka BG ali ste vi prvi otisli kuci prihvatajuci nudjeno sranje pa se polako sve raspalo i tu smrdi dosta toga i moras znati da pola od ovih koji su izasli nisu sigurno izasli samo zbog cene suncokreta nego su ljudi videli dobru priliku bar da nam se vrati one subvencije koje smo nekad imali, a to su minimalno 150 e po ha, gorivo bez akcize i popust ili povracaj bar nekih 30% na v. djubrivo!
Bez traslate-a cist Fuck up to ste uradili!

Ej, srecna vam nova.
ove gluposti da ostanu u ovoj godini, a sledece da nas zastupaju neki ljudi koji ne veruju baš sve.
Cujemo se sledece godine
Ja predlažem tebe, samo moraš da okupiš bar dva čoveka da osnuješ udruženje. A u novoj godini ti želim da to udruženje bude najveće u Srbiji i da ti predvodiš sve poljoprivrednike, vidim da ti nećeš verovati u sve. Do tada...

Ako stvarno nisi imao korist ti licno od ovih protesta vise od tih par dinara na ceni suncokreta i smatras ovako nesto za pobedu onda ne da ne stima prica vec stvarno nesto nije uredu s tobom!
Sto vise pises i trudis se da proglasis sve ovo u pobedu imam utisak da zelis sakriti mnogo toga u sta si se sve upetljao!
Da je mali broj traktora izaslo slazem se ali i taj broj im je drmao kavez i jos ih je krenulo ka BG ali ste vi prvi otisli kuci prihvatajuci nudjeno sranje pa se polako sve raspalo i tu smrdi dosta toga i moras znati da pola od ovih koji su izasli nisu sigurno izasli samo zbog cene suncokreta nego su ljudi videli dobru priliku bar da nam se vrati one subvencije koje smo nekad imali, a to su minimalno 150 e po ha, gorivo bez akcize i popust ili povracaj bar nekih 30% na v. djubrivo!
Bez traslate-a cist Fuck up to ste uradili!
Znači ti bi voleo da subvencije po hektaru budu 150e, ja bi voleo da budu 300e. Jel bi mogao da objasniš kako se samo 1200 traktora pojavilo na ulici a ne 450 000. A to za korist moju voleo bi da mi objasniš kako si došao do te informacije, pošto ti zdrava logika ne ide baš na ruku. Zamisli ovako, pokreneš ideju, zdravu priču, nešto što bode svakog, svi kažu idemo, sad je prilika. Koliko ljudi ćemo da izvedemo, od Inicijative dobijemo informacije "biće haos, mnogo nezadovoljnih ima" kad ono PRC, udruženje Stig izvede 250 ljudi, ali đoka mi blokirali glavnu vezu između autoputa i cele istočne Srbije. Inicijativa se provozala i na kraju blokirala pola Bulevara u Novom Sadu. E pa drugari nećemo tako. A ti druže si samo @Peet a to je jedan čovek, imaš pravo na mišljenje ali je to mišljenje jednog čoveka, a to je ništa. Bez ljutnje

Naravno, tvrdim ti da ne bi cena bila veća od 62, ovde su najnezadovoljniji otkupljivali jer nikad do sada nisu radili na 2.5din. Tu priču da bi cena bila 100 din su plasirali oni, da nisi i ti jedan od njih. Ja sam čuo da se Raca opasno naljutio na nas iz Stiga ali jebiga on nije član našeg udruženja
Moram da te demantujem oko plasiranja price ,,suncokret 100 dinara"! Pricu su lansirale semenske kuce kao vid marketinga i senzacionalisticki novinar Uros Davidovic.

Stekao sam utisak da je poenta priče ko je LIDER ko je koliko izveo ljudi, ko najbolje zna, i sve u prvom licu jednine. Onda se i posumlja da se i sve ostalo radi iz ličnih interesa.

Nazad
Vrh