slobapatrola
Član
Što se mene tiče bilo kakvi protesti su završeni po pitanju ovoga.
Čisto gubljenje vremena
Čisto gubljenje vremena
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pardon mislio sam na inicijativu, a da se izdrži još nedelju dana stvarno ne znam skim i sčim, vreme nije radilo za nas, vrh kritične mase je bio 7-mi dan (najviše traktora), ljudima počinjalo da bude dosta svega (koji su bili od prvog dana), slab odziv, slaba organizacija, sezona poslova počinjala ali sve bi to bilo drugačije da je bilo više nas i da smo bili jedinstveni.Mnogi su se razočarali i teško da će sledeći put izaći a što se tiče para nisu oni nas ubedili da nema (sobzirom koliko su kukali, vlada) ali sa onakvim vođenjem pregovora, slogom i onakvom podrškom dobro se i ovo izvuklo samo što je ovo trebalo da bude tek početak borbe za naša prava i da ta borba traje dok je nas.Ko je rekao da to vece moraju da se prihvate sve ponude?? Mozda je Slankamenac bio u pravu kada je rekao da treba izdrzati jos nedelju dana? Kada pises asocijacija, da li mislis na inicijativu ili stvarno na asocijaciju?? Ubedili su vas da nema para, a posle se pare pojavile i za mlade i za penzionere i za decu do 19 godina u Beogradu.
Protestima svakako ne...organizovati se i pregovarati na vreme...A kako mislite da se ostvare neka prava poljoprivrednika i uopšte kako mislite da dođe do poboljšanja stanja u poljoprivredi?
Evo mi smo se organizovali, legalno udruženje. Imali proslavu udruženja gde nas je bilo više od 330, koji su svojim novcem platili svoju večeru, sutra ti isti izlaze na ulicu.Protestima svakako ne...organizovati se i pregovarati na vreme...
Slazem se sa tobom...Svaka vlada i resorno ministarstvo je imalo ,,svoje ljude" sa kojima je ,,pregovarala"...to je i dovodilo do nezadovoljstva i protesta na ulicama i putevima...strategija u ministarstvu poljoprivrede ne postoji,radi se sve stihijski...treba ,,doci" do POLJOPRIVREDNE KOMORE!...a za to je potrebna ozbiljna organizacija ili politicka volja...Evo mi smo se organizovali, legalno udruženje. Imali proslavu udruženja gde nas je bilo više od 330, koji su svojim novcem platili svoju večeru, sutra ti isti izlaze na ulicu.
Sastanak sa ministarkom je tražen pre mesec dana. Rezultat je da se sastala sa Baćkom. I sada se očekuju rezultati rada ministarstva. Pa neće biti rezultata, biće sve kao do sada.
Nama ne preostaje ništa drugo nego da ponovo blokiramo ulice, sada imamo razloga: Ne prihvatanje sastanka od strane ministarstva. Ne odgovara ministarki razgovor sa poljoprivrednicima, ona je pala sa Marsa. Napišu joj spremljena pitanja i odgovore i ona pročita na TV
Do tada se mi ubeđujemo, šta treba i kako treba...
Ili da digneš ruke i odeš u tri lepe, meni je bolje nego 90%poljoprivrednika, šta se mi koji q....c bunimo
Poljoprivredna komora je servis poljoprivrednika i pravi strategiju razvoja.И шта када се дође до Пољопривредне коморе?
Onda je malo tih trecina, Jer trecinu hoce da imaju i advokati, doktori, profesori, taksisti...........Може да прави шта хоће зна се где се одлуке доносе. Само скупштина и то бар трећина посланика да су пољопривредници, али ови мали и понеки средњи јер они велики би се брзо уталили са владајућом већином.
Nije realno tako nesto...u skupstinu mozes da udjes kao manjinska stranka ili da predjes cenzus sa 3%...preveliki je to zalogaj...a sad par reci o taljenju koji spominjes: svako ima svoju cenu...mali,srednji i veliki. Ako drugacije razmisljas u velikoj si zabludi!Може да прави шта хоће зна се где се одлуке доносе. Само скупштина и то бар трећина посланика да су пољопривредници, али ови мали и понеки средњи јер они велики би се брзо уталили са владајућом већином.
Ima cestitih ali takvi se ne bi uprljali u politici. Veliki poljoprivrednici su vrlo prijemcivi svakoj vlasti,zato su i postali veliki. Srednji rade svoj posao,trude se da zadrze sadasnji nivo i ne talasaju previse. Mali su najzajebaniji,uglavnom rade po firmama,drzavnim ili privatnim,poljoprivreda im je dodatni posao,sve znaju i u sve se razumeju...Мислиш да нема више честитих људи?
"Kaže neko, čekali nas, mi nismo ni znali, neki nisu dobili" . Ovo su sve tvoje reči, izvučene iz gore citirane poruke. Meni zvuče kao izgovor, pravo pitanje je "šta si ti uradio" da poljoprivredi bude bolje. Koliko vidim napisao par poruka, možda izašao traktorom, možda ne? E pa to nije dovoljno, već sutra da kreneš da osnivaš udruženje, da okupiš jedno 300-400 ljudi za početak, uđeš u pregovore sa ministarstvom, malo da vidiš kako to izgleda uživo, ja ću da sedim kući i budem veoma nezadovoljan, ima da pišem ovde onaj @diesel d-60 je prodao stvar, rekli mi ljudi. Pošto se to nikada neće desiti, ni za 100 god, ja ću ovako da pišem vama i vi meni, bar dok ne krene setva, posle imam obavezeKaze neko da su izasli u februaru i cekali nasu podrsku pa je nije bilo pa su otisli kuci kd su dobili jeftiniji vestak, a o postenju se pisalo kako su vestak neki nisu dobili… a mi nismo ni znali da se ista dogadja, izsli dobili kupljeno prodano, i naravno to je jako kolegijalno, saka ljudi moze sta oce, a onda cim im se ponudi nesto da cute oni zacute, kao ko je vama kriv.. onda opet kaze mi blokiramo ceo istok pa lako je kad nema puteva mnogo, i normalno da nema ko da ih blokira kad smo povrsni i kratkovidi…
Uopšte ne mogu da prodju. Žabokrečina na površini ne dozvoljava da išta ispliva na površinu.Ima, ali tesko prolaze, jer ispadne da im je to mana.