Protestna vožnja traktorima.

Da li ste verovali da ćemo uspeti ?

• Da

Glasovi: 248 68,7%
  • Ne

Glasovi: 113 31,3%

• Ukupno glasača
    361
https://ibb.co/jLZVxsw Koliko je meni poznato cenu u Bosni formira cena u Srbiji a ne obratno. Bimal je uvek plaćao više da bi došao do sirovine. Možda si ti dao nekom manjem prerađivaču ili fabrici stočne hrane, ali to nije pravilo i ne dokazuje ništa

Uf mrzi me da pišem (a imalo bi jako puno), u pravu je Nedeljko za mnoge stvari, Banaćani (Jovanov) su najviše zategli oko cene suncokreta i zbog toga su stočari ostali bez 2 kvartala premije (sa 10 na 15 din) za mleko i umesto 50lit trebalo je da bude 60lit dizela za sve do 20ha površina.Što se tiče protesta ušlo se malo mnogo neorganizovano, svi su mislili da će se to omasoviti tokom 2-3 dana (što i jeste ali nakon 4-5dana i nedovoljno) i da će se dići veći broj poljoprivrednika i bilo je obećanja tipa evo stiže 20 traktora iz Futoga, 50 iz Sombora, 20 iz Titela i ko zna gde a ono dođe 3 a ode 5, nas u Novom Sadu je bilo sa svih strana ali malo, što kaže Nedeljko od 460000 gazdinstava nas 1-1200 sa traktorima (na nivou cele države), moglo nas sa muvalom potući i rasterati, ali da i zanemarimo izlaznost sa traktorima ali što bar nisu došli autima do NS ili nekog punkta gde je blokada da daju podršku, fali tu i pešadije, da se ljudi odmenu da se vidi ozbiljnost, da smo imali bar10000 traktora na putevima onda i pregovori se vode drugačije ovako je prošlo kako je prošlo.Što se tiče asocijacije, malo je ušla nespremno i neorganizovano (na brzinu i sa velikim pritiskom) što i razumem pošto je teško organizovati ljude i što mnogi imaju neko svoje viđenje i želje i očekuju da se sve odjednom reši a problemi se gomilaju godinama, malo sam razočaran kako se daju izjave (i od strane asocijacije) za medije i vode pregovori sa dosta vređanja i neuvažavanja, ujedanja(i od strane ministarstva i vlade), ne kažem da treba ćutati ali neko poštovanje mora postojati.Trebali su da se bolje usaglase sa ostalim udruženjima što se tiče zahteva i organizovanosti protesta da se jedinstveno nastupi.Što se tiče zahteva oni jesu skoro nikakvi ali je trebalo pokrenuti stvar sa mrtve tačke, od prelazne vlade se teško moglo više izvući (para nema ili samo na papiru) a mogli su nam obećati svašta pa kad bude i šta bude, nego ja sam se nadao da će se konačno udruženja ujediniti i da predstavnici formiraju jednu radnu grupu iz svih grana poljoprivrede (to je bilo obećanje ministarstva) i učestvuju u kreiranju raspodele agrarnog budžeta za narednu godinu i da se daju predlozi gde pomoći najviše (da većina bude zadovoljna a ne samo pojedinci). Sčim smo se kockali dobro smo i dobili a što se tiče samih pregovora sa vladom to treba doživeti i preživeti, treba imati stomak za to, ja sam igrom slučaja prisustvovao, rekao sam na pregovorima šta sam rekao i sve što sam rekao iz duše i srca je rečeno i kako jeste i nisam gledao samo interes ratara nego uopšte celokupne poljoprivrede.
Još jednom da napišem da sam jako razočaran u kolege koje se bave ovim poslom i žive i egzistiraju od njega, ispada da smo mi koji smo protestvovali velika manjina nezadovoljnih trenutnim stanjem u agraru ali no.

Uf mrzi me da pišem (a imalo bi jako puno), u pravu je Nedeljko za mnoge stvari, Banaćani (Jovanov) su najviše zategli oko cene suncokreta i zbog toga su stočari ostali bez 2 kvartala premije (sa 10 na 15 din) za mleko i umesto 50lit trebalo je da bude 60lit dizela za sve do 20ha površina.Što se tiče protesta ušlo se malo mnogo neorganizovano, svi su mislili da će se to omasoviti tokom 2-3 dana (što i jeste ali nakon 4-5dana i nedovoljno) i da će se dići veći broj poljoprivrednika i bilo je obećanja tipa evo stiže 20 traktora iz Futoga, 50 iz Sombora, 20 iz Titela i ko zna gde a ono dođe 3 a ode 5, nas u Novom Sadu je bilo sa svih strana ali malo, što kaže Nedeljko od 460000 gazdinstava nas 1-1200 sa traktorima (na nivou cele države), moglo nas sa muvalom potući i rasterati, ali da i zanemarimo izlaznost sa traktorima ali što bar nisu došli autima do NS ili nekog punkta gde je blokada da daju podršku, fali tu i pešadije, da se ljudi odmenu da se vidi ozbiljnost, da smo imali bar10000 traktora na putevima onda i pregovori se vode drugačije ovako je prošlo kako je prošlo.Što se tiče asocijacije, malo je ušla nespremno i neorganizovano (na brzinu i sa velikim pritiskom) što i razumem pošto je teško organizovati ljude i što mnogi imaju neko svoje viđenje i želje i očekuju da se sve odjednom reši a problemi se gomilaju godinama, malo sam razočaran kako se daju izjave (i od strane asocijacije) za medije i vode pregovori sa dosta vređanja i neuvažavanja, ujedanja(i od strane ministarstva i vlade), ne kažem da treba ćutati ali neko poštovanje mora postojati.Trebali su da se bolje usaglase sa ostalim udruženjima što se tiče zahteva i organizovanosti protesta da se jedinstveno nastupi.Što se tiče zahteva oni jesu skoro nikakvi ali je trebalo pokrenuti stvar sa mrtve tačke, od prelazne vlade se teško moglo više izvući (para nema ili samo na papiru) a mogli su nam obećati svašta pa kad bude i šta bude, nego ja sam se nadao da će se konačno udruženja ujediniti i da predstavnici formiraju jednu radnu grupu iz svih grana poljoprivrede (to je bilo obećanje ministarstva) i učestvuju u kreiranju raspodele agrarnog budžeta za narednu godinu i da se daju predlozi gde pomoći najviše (da većina bude zadovoljna a ne samo pojedinci). Sčim smo se kockali dobro smo i dobili a što se tiče samih pregovora sa vladom to treba doživeti i preživeti, treba imati stomak za to, ja sam igrom slučaja prisustvovao, rekao sam na pregovorima šta sam rekao i sve što sam rekao iz duše i srca je rečeno i kako jeste i nisam gledao samo interes ratara nego uopšte celokupne poljoprivrede.
Još jednom da napišem da sam jako razočaran u kolege koje se bave ovim poslom i žive i egzistiraju od njega, ispada da smo velika manjina nezadovoljnih trenutnim stanjem u agraru ali no.
Treba doživeti sve to iz prvog reda i ispričati tok pregovora. Pojedini nisu iz sela izašli

Ovo su cijene bas koliko Bimal placa ovde .
Uljare u Srbiji su platili 65, platili su otkupljivačima 2.5 din, platile su cenu prevoza do Fabrika, ti isti otkupljivači su imali zaduženja kod uljara i morali su da se razduže u ribi, tj zrnu suncokreta, ne sve količine ali kada krene žetva tu nema taktiziranja, zrno dolazi i mora da se vuče od odkupljivačkih mesta svaki dan. Ko je imao mesta i slobodnog zrna mogao je da taktizira, i može da proda Bimalu, ali Bimal kupi u Srbiji 50 000 tona a u Srbiji ima 660 000 tona i na cenu ne može da utiče i mora da plati zrno, ove godine je platio 67 do 70 din, na to ide prevoz od 3 din po kg, ja sam im vozio kamionom 2021god, sada može da bude veća cena prevoza. Dolazimo do troškova špedicije na granici, neznam da li imaju još i carinu na to. Tako da tvoja priča ima smisla i to što su tebi platili 72 je manje nego da su je u Srbiji kupili na 67, jer na tih 67 idu troškovi do fabrike

Ko je bre taj Jovanov?
Samo se neko prisljamci i pregovara..u čije ime?
Jovan Jovanov je dečko koji je došao sa Blokade u Pančevu, inače je iz Bavaništa a ovde ima članova iz Bavaništa. Pančevci su imali jaku blokadu i došli su ispred inicijative kao legitimni predstavnici blokade u Pančevu. Dečko nije smeo ništa da prihvati bez dogovora ljudi sa blokade u Pančevu

Od mene je do Brckog 150km. Cijena 72 din je bila za regiju Brcko . Za nas koji smo dalje doplacivali su 0.03km po kg, tj 1.86din po kg zbog prevoza . Visokooleinske sorte su bile 81 rsd plus za prevoz .

Od mene je do Brckog 150km. Cijena 72 din je bila za regiju Brcko . Za nas koji smo dalje doplacivali su 0.03km po kg, tj 1.86din po kg zbog prevoza . Visokooleinske sorte su bile 81 rsd plus za prevoz .
Pa ne znam sta hoćeš da kažeš? Ja ti tvrdim da je otkup trebalo da krene sa 58 u Srbiji i u tom slučaju ni ti u Bosni ne bi imao veću cenu od 64-65, jer bi u Srbiji Bimal imao robe po 60 din. Cena zrna u Srbiji povuče cenu u Bosni. Zašto bi platili 72 ako u Srbiji imaju na 60. Visoko oleinski je nešto drugo i Bimal ga rado plaća više. Činjenica je da Bimal ima kapacitete da proda ulje a nema dovoljno zrna, ali u Srbiji kupuje robu na berzi i radi samo sa gazdinstvima na 10% pdv

Eto juce mi uplaceno za uljarice , soja i suncokret , posticaj oko 65e po ha i 50posto od placenog osiguranja . Jos cekam premiju po kg robe , neznam kolko ce biti, nismo dobili rjesenja , ocekujem da ce biti za soju i suncokret oko 6 rsd po kg . Za naftu je bio popust 30 rsd po litri .
Pisem ovo , ne da nesto k...m , nego u cilju poredjenja za pritisak koji treba da vrsite , npr neka pisu iz HR sta dobijaju da pominjemo ovim nasim.
Hocu da kazem , jeste se organizovali , jeste bunili , al niste nazalost postigli skoro nista

Eto juce mi uplaceno za uljarice , soja i suncokret , posticaj oko 65e po ha i 50posto od placenog osiguranja . Jos cekam premiju po kg robe , neznam kolko ce biti, nismo dobili rjesenja , ocekujem da ce biti za soju i suncokret oko 6 rsd po kg . Za naftu je bio popust 30 rsd po litri .
Pisem ovo , ne da nesto k...m , nego u cilju poredjenja za pritisak koji treba da vrsite , npr neka pisu iz HR sta dobijaju da pominjemo ovim nasim.
Hocu da kazem , jeste se organizovali , jeste bunili , al niste nazalost postigli skoro nista
Znam ja to sve. U Junu su nam bili neki predstavnici ministarstva iz Hrvatske u našem zavodu za poljoprivredu u Požarevcu. I baš smo pričali o tome i znamo sve, razgovor je trajao više od 1h ali mnogi ne znaju i ne bune se. Do nekog ulaska u EU nema nama spasa, moje mišljenje, daj Bože da grešim

Još jednom da napišem da sam jako razočaran u kolege koje se bave ovim poslom i žive i egzistiraju od njega, ispada da smo mi koji smo protestvovali velika manjina nezadovoljnih trenutnim stanjem u agraru ali no.
Ko je rekao da to vece moraju da se prihvate sve ponude?? Mozda je Slankamenac bio u pravu kada je rekao da treba izdrzati jos nedelju dana? Kada pises asocijacija, da li mislis na inicijativu ili stvarno na asocijaciju?? Ubedili su vas da nema para, a posle se pare pojavile i za mlade i za penzionere i za decu do 19 godina u Beogradu.

Isti problem i ovde . Al nece se u EU jos dugo . Ako nista drugo , u Srbiji dok vecina ne bude za to , a ovde dok ne bude konsenzus 3 naroda . Vecina u Srbiji neci biti za to jer se pominje Srpstvo , zapad ,dusmani , Rusija i tako to , a u pozadini vlasti ne pase jer nemogu da ispune uslove , kljucni su javni troskovi

Jovan Jovanov je dečko koji je došao sa Blokade u Pančevu, inače je iz Bavaništa a ovde ima članova iz Bavaništa. Pančevci su imali jaku blokadu i došli su ispred inicijative kao legitimni predstavnici blokade u Pančevu. Dečko nije smeo ništa da prihvati bez dogovora ljudi sa blokade u Pančevu
O tim blokadama u Pančevu nije taj bio da znam...
Taj je padobranac

O tim blokadama u Pančevu nije taj bio da znam...
Taj je padobranac
Ja znam sigurno da nije iz Požarevca, sve ostalo neznam. Znam još i da je na sastanku bio zahvaljujući Inicijativi za opstanak poljoprivrede, oni su ga delegirali. Udruženje Stig nije i nije htelo da vodi sve poljoprivrednike Srbije. Svi smo sedeli sa jedne strane stola, od Stiga je bilo 4 čoveka za njih bi smeo glavu da dam, @sale ratar je isto bio iskren, videlo se da je čovek pošten. Sa Jovanom sam imao kontakt i posle samog sastanka, moje mišljenje o njemu je da je mlad dečko, nije neka iskvarena priča. Opet kažem to je moje mišljenje. Udruženje Stig je htelo da pristane i na 5 din doplate i da se isplati stočarima

Ja sam bio u grupi ljudi iz vrsca, niko nije znao ko je taj Jovanov koji je potpisao dogovor. Grupu iz Vrsca niko nije ni pitao da li slazu sa ponudjenim i sa tim sto je prihvaceno. Bilo je tu dosta ubacenih ljudi, tek ce se videti za neko vreme ko je tu sta radio.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh